• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

LED Sensorverlichting

LED sensorverlichting heeft verschillende typen sensoren. Hierbij kun je denken aan een bewegingssensor, een schemerschakelaar of een mix van beiden. Wil je LED verlichting buiten ophangen? Kies dan voor verlichting die geschikt is voor buitengebruik; LED sensorverlichting met minimaal IP44 (spatwaterdicht). Verlichting met een sensor brandt alleen wanneer deze door de sensor wordt geactiveerd. Hierdoor gaat jouw lamp extra lang mee en bespaar je eenvoudig energie. Deze energiebesparing kan nog verder oplopen door het gebruik van LED solar lampen met lichtsensor of dimbare sensorverlichting. Ongeacht het type LED sensorverlichting ben je jarenlang verzekerd van een veilig verlichte omgeving.

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 49 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Bespaar energie met LED sensorlampen en bewegingsmelders!

Sensoren winnen aan populariteit in de wereld van verlichting. Terwijl LED's bijna alomtegenwoordig zijn geworden, zoeken mensen naar nieuwe manieren om extra energie te besparen. Natuurlijk zal LED verlichting, dankzij nieuwe technologieën, altijd het energiebesparende alternatief blijven voor traditionele lichtbronnen. De groeiende vraag naar LED bewegingsdetectoren en sensorlampen toont echter aan dat ze ook een efficiënte manier zijn om nog meer energie te besparen.

 

Welke sensor lichten zijn er?

Je kunt verschillende soorten sensoren onderscheiden: bewegingssensoren, aanwezigheidssensoren en daglichtsensoren. Alle drie hebben ze het voordeel dat ze alleen aangaan als verlichting echt nodig is. Dit voorkomt onnodig energieverbruik. Een elegant neveneffect is dat ze als bij toverslag automatisch aangaan. Sommige producten werken zelfs volledig zonder elektriciteit! Dit betreffen de LED lampen op zonne-energie met bewegingssensoren, die zonne-energie opslaan om het donker te kunnen verlichten. 

 

Wat doet een bewegingssensor?

Zoals de naam al zegt, reageren bewegingssensoren op beweging. Bewegingssensoren kunnen beweging detecteren met behulp van infraroodstraling. Deze geeft de warmte van voorwerpen aan en zorgt ervoor dat de sensorlamp gaat branden wanneer een verhoogde warmte wordt geregistreerd. Bovendien kun je bij veel lampen de vertragingstijd instellen, wat de tijd betreft tussen het moment dat beweging wordt gedetecteerd en de verlichting aanspringt.

Opmerking: Naast de klassieke LED bewegingsmelders zijn er ook zogenaamde aanwezigheidsmelders. Hun infrarood sensortechnologie is zo gevoelig ingesteld dat deze producten alleen geschikt zijn voor gebruik binnenshuis. LED aanwezigheidsmelders kunnen bijvoorbeeld in een kantoor of thuiskantoor worden gebruikt. Zij reageren dan wanneer het toetsenbord wordt aangeslagen of de muis wordt bewogen.

 

Wat doet een daglichtsensor?

Daglichtsensoren meten voortdurend de hoeveelheid natuurlijk licht in een omgeving. Op het moment dat deze waarde te laag is, bijvoorbeeld als het buiten donker wordt, gaat de verlichting automatisch aan. Dit kan een onmiddellijke omschakeling tussen aan en uit betekenen. Tegenwoordig is er echter ook een vloeiende overgang tussen de bedrijfstoestanden mogelijk, zodat het licht langzaam oplicht tot 100% lichtsterkte.

Alle sensortypes hebben hun eigen populaire toepassingen. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste LED sensorlamp te kiezen. Je bepaalt immers zelf waarvoor je het product wilt gebruiken. Hieronder laten we je de verschillen zien wat betreft gebruik, plaatsing en energiebesparing per sensor. We maken eerst een onderscheid tussen de plaats van installatie: binnen of buiten.

 

Welke LED sensorverlichting en bewegingssensoren voor buiten? 

Buitensensensoren voor daglicht worden vaak geplaatst bij voordeuren, in tuinen of op opritten. Dit maakt het gemakkelijker en veiliger om thuis te komen en auto's of fietsen te parkeren. Sensortechnologie wordt ook gebruikt in parkeergarages, als straatverlichting of bij ingangen van bedrijven. Het is belangrijk aandacht te besteden aan een geschikte beschermingsklasse. De IP-klasse van buitenarmaturen met bewegingssensoren moet ten minste 44, maar het liefst 65 zijn. Dit zorgt ervoor dat de armaturen bestand zijn tegen de weersomstandigheden. 

 

Bewegingsmelders als inbraakbeveiliging

Sensorgestuurde buitenverlichting wordt meestal gebruikt als waarschuwing / afschrikmiddel tegen ongewenste bezoekers of om de terugkeer naar huis veiliger te maken. Daartoe kun je LED bewegingsdetectoren aan de zijkant of boven het huis en de terrasdeuren installeren. Ook ramen in kelders of balkondeuren kunnen op deze manier van sensorverlichting worden voorzien. 

 

Wat moet worden overwogen voor padverlichting met bewegingsdetectoren?

LED sensorarmaturen en bewegingsmelders zorgen niet alleen voor veiligheid, maar ook voor oriëntatie. Om een pad volledig te verlichten met zo weinig mogelijk armaturen, die je de hoogte van de lichtpunten (waar de lichtbron zich bevindt) hoog in te stellen. Immers, hoe hoger de armaturen, hoe minder je nodig hebt en hoe groter de afstand tussen de armaturen kan zijn. Houd dus voor je koopt rekening met de lengte en breedte van het pad en de hoogte van jouw padverlichting. Gewoonlijk zijn de producten tussen 60 en 150 cm hoog. Naast de hoogte dien je ook te kijken naar de stralingshoek van de LED padverlichting met bewegingsmelder, voordat je tot aanschaf overgaat. Als de hoek klein is, wordt het licht uitsluitend op het pad gericht en blijft de tuin donker. Je kunt dit tegengaan met een allround lamp met een grote stralingshoek. Zo kun je ook zien wat er naast het pad ligt. Als je deze tips volgt, kun je elk pad - of het nu gebogen of steil is - ideaal en homogeen verlichten zonder contrasten. 

Padverlichting wordt ook wel "bolderverlichting" genoemd. Ze zijn er in vele kleuren en vormen. Je hebt ook een vrije keuze van materiaal. Aluminium en roestvrij staal zijn echter het meest geschikt. Buitenlampen met bewegingsmelders van deze materialen zijn weerbestendiger dan producten van koper, messing of steen. Wij hebben een breed assortiment producten, aangezien jouw nieuwe LED padverlichting met bewegingsmelders dient te passen bij de rest van het ontwerp van jouw huis. Voor dit doel raden wij de categorie "LED buitenverlichting" aan. 

 

Bewegingssensoren binnenshuis

Binnenshuis zijn bewegingssensoren populair als nachtverlichting, bijvoorbeeld in slaapkamers, gangen of op trappen. Ze zorgen voor oriëntatie en gaan vanzelf aan zonder dat je in het donker lang naar de lichtschakelaar hoeft te zoeken. LED bewegingsmelders en -sensoren zijn echter ook zeer populair in kantoren of magazijnen. Bovendien zijn ze energie-efficiënt, omdat ze geen constante verlichting vereisen. Sensoren in magazijnen kunnen bijvoorbeeld werknemers detecteren en alleen hun zone verlichten. Als werknemers zich verplaatsen, worden overbodige lichten gedoofd en noodzakelijke lichten aangezet. Het principe werkt even goed in kantoorgangen of sanitaire ruimten; elke plaats die niet continu bezet is.

 

Zijn er dimbare LED sensorlampen en bewegingsdetectoren?

In ons ruime assortiment vind je ook enkele LED sensorlampen die dimbaar zijn. Dit betekent dat je de helderheid van de producten naar wens kunt aanpassen. Deze functie is bijvoorbeeld handig als je de LED's op het balkon of terras hebt geïnstalleerd en 's avonds liever buiten bent met gedimde verlichting in plaats van een fel waarschuwingslicht, dat je 's nachts om veiligheidsredenen nodig hebt.  

 

Hoe sluit ik een LED bewegingsmelder op de juiste manier aan?

Het is niet moeilijk om een LED met bewegingsmelder goed aan te sluiten. De melder is intern immers al bedraad en aangesloten. Je hoeft de bewegingsmelder dus niet apart aan te sluiten. Dit vereenvoudigt het proces en is hetzelfde als het aansluiten van een gewone gloeilamp. Volg gewoon deze stappen: 

  • Zet de stroom uit! Voor extra veiligheid kun je de zekering losschroeven.
  • Als je jouw conventionele lamp wilt vervangen door een LED bewegingsmelder, moet je het netsnoer loskoppelen en jouw vorige lamp verwijderen.
  • Verwijder de LED afdekking en sluit de EU-stroomkabel aan: de bruine kabel hoort bij L, de blauwe kabel bij N. Schroef vervolgens de afdekking er weer op.
  • Sluit het netsnoer aan op het lichtnet.
  • Schakel de stroomvoorziening in en bespaar onmiddellijk energie en geld.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.