Noxion LED Paneel Pro HighLum 30x120cm 6500K 43W UGR<19 | Daglicht - Vervangt 2x36W

Hulp nodig?

Neem contact op met onze lichtexperts voor vrijblijvend advies.

Ben jij installateur of vakman?

  • Ontvang tot wel 20% volumekorting
  • Persoonlijk verkoopcontact
  • Gemakkelijk retourneren
Neem nu contact met ons op

Specificaties

Beschrijving Noxion LED Paneel Pro HighLum 30x120cm 6500K 43W UGR<19 | Daglicht - Vervangt 2x36W

Goed om te weten:

  • Investering terugverdiend binnen garantieperiode
  • Philips Xitanium LED driver
  • Energielabel A+
  • Hoge, kwalitatieve lichtopbrengst
  • Onderhoudsvrij
  • Geschikt voor werkomgeving

Investering terugverdiend binnen garantieperiode

Dit armatuur vervangt twee TL buizen van 36 watt, die samen 72 watt verbruiken. Het voorschakelapparaat - een onderdeel van elk TL-armatuur - verbruikt ook nog eens 8 watt. Dat is in totaal 80 watt. Dit LED armatuur verbruikt maar 43 watt en heeft geen losse onderdelen die extra stroom verbruiken. Je bespaart zo bijna 50% op de energiekosten gedurende de hele levensduur van 70.000 uur, wat in een gemiddelde bedrijfsomgeving maar liefst 20 jaar is. Door deze forse energiebesparing kan je binnen drie jaar de investering terug verdienen. De Lampdirect All-in garantie op dit product is 5 jaar. Je bent dus ruimschoots verzekerd van het terugverdienen van je investering.

Philips Xitanium LED driver

Dit Noxion LED paneel maakt gebruik van een Philips Xitanium LED driver. Deze driver is van zeer hoge kwaliteit om verschillende redenen. De belangrijkste reden is het zuinige energiegebruik van de driver. De inschakelstroom is erg laag. Wanneer je armaturen inschakelt, leveren deze allemaal heel kort een verhoogde piek. Deze piek kan ervoor zorgen dat stoppen doorslaan, ook wanneer het totale wattageverbruik na de piek niet te hoog is. Het moment van die piek kan namelijk wel te hoog zijn. Een lage inschakelstroom zorgt er dus voor dat je meer armaturen kunt aansluiten op een groep. Ook heeft deze driver een hoge powerfactor. Dit betekent dat er zeer weinig blindstroom geproduceerd wordt door het armatuur. Extra energiezuinig én beter voor het stroomnetwerk. Deze driver is speciaal ontwikkeld voor supermarkten, winkels, publieke ruimten en kantoorruimten. De driver heeft een lange levensduur inclusief garantie.

Energielabel A+

Energielabels geven aan hoe energiezuinig een product is. Het slechste label is label G, het beste is A++. Dit LED product heeft label A+, wat het geschikt maakt voor het vergroenen van je bedrijf. Naast het vergoenen, is het ook erg geschikt om te besparen op je energierekening.

Hoge, kwalitatieve lichtopbrengst

Door de hoge lichtopbrengst van dit paneel is het vooral geschikt om ruimtes met hoge plafonds te verlichten. Een gemiddeld paneel heeft een lichtopbrengst van 3500 lumen, dit paneel maar liefst 5000 lumen. Normale TL buizen hebben een afname van lumen wanneer tijd verstrekt. Hoe ouder de buis, hoe zwakker het licht. Bij LED verlichting is dit echter niet zo, 70.000 uur lang dezelfde lichtopbrengst dus. Dit licht is ook nog, in tegenstelling tot TL verlichting, flikkervrij. Een TL-balk knippert 50x per seconde, wat voor het blote oog niet waarneembaar is, maar wel voor de hersenen. Het kan hoofdpijn of concentratieproblemen veroorzaken. LED verlichting heeft deze flikkering niet.

Onderhoudsvrij

Een TL-armatuur is duur in het onderhoud doordat TL-buizen 7x korter meegaan dan LED panelen, en er regelmatig een monteur moet langskomen om losse onderdelen te vervangen: de starter en het voorschakelapparaat. Het uurtarief van een monteur is gemiddeld 53 euro en de voorrijkosten zijn gemiddeld 60 euro per keer dat hij onderdelen komt vervangen. Soms met een hoogwerker op je werkvloer waar je medewerkers door gehinderd worden bij hun werk. Dit LED paneel is onderhoudsvrij, er hoeft dus zeker 20 jaar lang geen monteur langs te komen.

Geschikt voor werkomgeving

Dit product geeft licht in een kleur die daglicht nabootst. Met 6500 kelvin is dit een helder witte kleur die geschikt is voor laboratoria of ziekenhuizen. De verblindingsgraad (UGR) is >19. Wanneer je in een lamp kijkt, kan dit een verblindend effect hebben. De lage verblindingsgraad maakt het paneel ook geschikt voor kantoren, waar een UGR van >19 verplicht is, al zouden we je daar een kleurtemperatuur van 4000 kelvin aanraden.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze lichtexperts voor vrijblijvend advies.
Of voor grotere projecten en/of offertes op maat

Beoordelingen

Dit product heeft een score van uitstekend op basis van 1 beoordelingen van mensen die dit product hebben gekocht.