Noxion LED Strip SMD 120LEDs/M 120W 2060lm 24v - 927 Zeer Warm Wit | 5M/10mm - Beste Kleurweergave - Binnen - Incl. Meanwell Driver MW-LRS-150W

Hulp nodig?

Neem contact op met onze lichtexperts voor vrijblijvend advies.

Ben jij installateur of vakman?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Neem nu contact met ons op

Specificaties Noxion LED Strip SMD 120LEDs/M 120W 2060lm 24v - 927 Zeer Warm Wit | 5M/10mm - Beste Kleurweergave - Binnen - Incl. Meanwell Driver MW-LRS-150W

Beschrijving Noxion LED Strip SMD 120LEDs/M 120W 2060lm 24v - 927 Zeer Warm Wit | 5M/10mm - Beste Kleurweergave - Binnen - Incl. Meanwell Driver MW-LRS-150W

Goed om te weten

 • SMD LED verlichting strip
 • Hoge lichtopbrengst per meter
 • Direct licht voor accentuering
 • Natuurlijke kleurweergave
 • Flexibele installatie

SMD LED verlichting strip

De 120W Noxion LED Strip maakt gebruik van SMD LED technologie. Dit houdt in dat er op iedere meter 120 LED’s zijn geplaatst die zorgen voor verlichting in een ruimte. Als de LED strip brandt, zie je op de lichtstrip dan ook diverse LED’s oplichten in plaats van een strakke lichtlijn. Deze LED strip heeft een lengte van 5 meter, maar is in te korten bij de kniplijnen die op de lichtbron staan aangegeven. Het is dus niet de bedoeling dat je de LED strip op andere plekken afknipt. Het is ook mogelijk om deze LED strip te koppelen aan een andere lichtstrip. Houdt er in dit geval wel rekening mee dat de LED driver dit qua vermogen (totaal aantal Watt) wel aan moet kunnen; anders brandt de verlichting niet of niet naar behoren. Bij deze LED strip zit een 150W LED driver inclusief DC kabel inbegrepen. Deze maximale belasting van 150W is niet voldoende om twee van deze lichtstrips te voorzien van het juiste voltage. Bekijk hier alle Meanwell LED drivers voor een passende variant.

Hoge lichtopbrengst per meter

De lichtopbrengst wordt weergegeven in het aantal Lumen. Voor deze LED strip is dit 2060 Lumen per meter. De lichtstrip heeft dus een totale lichtopbrengst van wel 10.300 Lumen! Deze specifieke strip heeft de lichtkleur zeer warm wit (2700K). Dit maakt de LED strip zeer geschikt voor de horeca, hotels en woningen: sfeervolle en ontspannen omgevingen. Bovendien heb je jarenlang geen omkijken naar vervanging en onderhoud met deze lichtbron. Deze LED strip gaat namelijk 50.000 branduren mee en heeft door de LED technologie ook nog eens een laag energieverbruik. Dat is nog een slim verlichten!

Direct licht voor accentuering

LED strips worden veelal gebruikt als accentverlichting of ondersteunende verlichting. Dit heeft ermee te maken dat het licht van een LED strip behoort tot directe verlichting. Oftewel, de verlichting schijnt direct op een gebied of object (plaatselijke verlichting). Je ziet in dit geval duidelijk het verschil tussen licht en schaduw. LED strips komen onder andere goed tot hun recht als verlichting onder een keukenkastje, als traptredeverlichting of bij een toonbank. Door het hoge aantal Lumen van deze lichtstrip is deze lichtbron ook te gebruiken als algemene verlichting. Hierbij dien je wel rekening te houden met de 120° gradenbundel. Het is namelijk mogelijk dat je meerdere van deze lichtstrips nodig hebt, afhankelijk van de grootte van de ruimte.

Natuurlijke kleurweergave

Deze LED strip heeft een kleurweergave (CRI) van 90-100Ra. Hierdoor worden kleuren weergegeven zoals ze ook in natuurlijk daglicht te zien zijn. Je kunt hiermee kunstwerken, bloemen en planten, kleding of andere kleurrijke objecten in de spotlight zetten. Handig toch?

Flexibele installatie

Let op! Rol een LED strip altijd volledig uit voordat je begint met installeren, zo brandt de lichtbron niet door. Om een LED strip te installeren heb je een LED driver nodig die de 230V netstroom omzet in 24V; het voltage waarop deze lichtbron werkt. Daarbij heb je een stroomkabel nodig om de strip te kunnen voorzien van stroom. Deze strip kan op twee manieren worden geïnstalleerd. De lichtstrip kan met de tape aan de onderzijde op een oppervlakte worden bevestigd; zorg wel dat de ondergrond eerst vuil en vetvrij is. Of je kunt de LED strip in een aluminium behuizing plaatsen; deze Noxion profielen kun je hier terug vinden. In dit geval wordt de lichtbron tijdens het branden afgekoeld, wat de levensduur positief beïnvloed. Door het flexibele design van de LED strip, is deze lichtbron ook in hoeken te monteren.

Beoordelingen

Geen recensies beschikbaar

Ben jij installateur of vakman?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Neem nu contact met ons op

Hulp nodig?

Neem contact op met onze lichtexperts voor vrijblijvend advies.
Of voor grotere projecten en/of offertes op maat