Philips TL-lampen / TL-verlichting

Artikelen 1 tot 24 van 362 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 24 van 362 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Bij de Lampdirect.nl is de Philips TL-verlichting spotgoedkoop! Wanneer u meerdere hoeveelheden afneemt, heeft u zelfs recht op onze staffelkortingen. Voor een overzicht van deze staffelkortingen, zie de bovenstaande tabel. Deze kortingen kunnen oplopen tot 70%!!
 

Verschillende soorten TL-verlichting

Er zijn onzettend veel soorten TL-verlichting verkrijgbaar op Lampdirect.nl. Om toch tot de juiste lamp te komen, heb we voor u hieronder de meest voorkomende verlichting op een rijtje gezet.

 • Philips Mini TL-lampen  De TL-buisjes worden veelal gebruik in noodverlichting en zijn er in verschillende wattages en lichtkleuren. De lampen hebben een diameter van 7 mm en een lampvoet W4.3
 • Philips TL5 lampen (T5)  De lampen worden vaak gezien als de opvolger van de normale TL-D verlichting. Ze zijn wat dunner (16mm) en hebben een relatief hogere lichtopbrengst. Ook kunnen ze verwerkt worden in TL5 armaturen die wat kleiner zijn van formaat. Hierdoor zijn ze in sommige gevallen wat esthetischer. TL5-verlichting wordt veelal gebruik in kantoren, scholen en overheidsgebouwen. Lampvoet; G5! Tevens moet er gezegd worden dat de TL5-buizen ALTIJD aangesloten worden op een elektronisch voorschakelapparaat waarbij dus geen starters benodigd zijn!
 • Philips TL-D lampen (T8)  De TL-D lampen van Philips zijn als het ware de standaard TL-verlichting in de markt. De lampen hebben een lampvoer G13 en een doorsnede van 26mm. Deze TL buizen worden voor allerlei doeleinden gebruikt waaronder; kantoorpanden, magazijnen, scholen en fabrieken. Ook de TL-D lampen van Philips zijn er in verschillende wattages en lichtkleuren! Hulp nodig bij de keuze van de meest geschikte TL-buis voor u? Neem contact op met onze klantenservice!
   

Lichtkleuren

Om tot de juiste keus te komen wat betreft uw TL-verlichting, is een van de belangrijkste keuzes de kleur van de verlichting. Hieronder hebben we kort weergegeven welke lichtkleuren waar worden gebruikt. 

 • 2700K (Extra warm wit) Deze lichtkleur komt overeen met de kleur voor een gloeilamp en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Veelal wordt voor deze lichtkleur gekozen om een warme uitstraling te bieden (huiselijke sfeer)
 • 3000K (Warm wit) In tegenstelling tot de 2700K is deze lichtkleur wat witter en wat meer gebruikt in professionele omgevingen. Je kunt deze lichtkleur veel tegenkomen is winkels waar vaak toch gekozen wordt voor een warme lichtkleur.
 • 4000K (Koel wit) De 4000K lichtkleur wordt veelal gebruikt op kantoren, scholen en overheidsgebouwen. Het is een strakke witte kleur die ervoor zorgt dat alles duidelijk weergegeven wordt.
 • 6500K (Daglicht) Een van de meest koele kleuren is de 6500K. Deze lampkleur wordt ook wel daglicht lamp genoemd en wordt veelal gebruikt in magazijn en fabrieken. Ook op kantoor kun je deze verlichting vinden.

Mochten er toch nog vragen zijn, neem contact om met een van onze medewerkers!
 

Wattages Philips TL-verlichting

Tussen de verschillende TL verlichting zit niet alleen verschil in lichtkleur maar natuurlijk ook in lichtopbrengst! De verschillende wattages tussen de TL verlichting staan enerzijds gelijk aan de lengte van de buis en anderzijds aan de lichtopbrengst. 

Wanneer een u uw huidige TL buizen gaat vervangen door nieuwe lampen, moet het wattage altijd gelijk blijven. Er kan dus niet gekozen worden voor een lager wattage met het idee energie te besparen. Allereerst zullen de lampen niet passen in het huidige armatuur (lengte) en anderzijds zal de lamp niet functioneren met het voorschakelapparaat (Wattage).

Bent u er niet zeker van welke lamp u nodig heeft? Bel gerust onze klantenservice!
 

Energiezuinige TL-verlichting van Philips!

TL-lampen zijn zeer energiezuinig, dit is het grootste voordeel van dit soort lampen. Een TL-buis verbruikt slechts 20% van de energie vergeleken met een normale gloeilamp! Oftewel de lichtopbrengst in lumen per watt is 5 à 6 keer hoger dan bij het gebruik van een gloeilamp. Dit is een van de redenen dat TL verlichting standaard gebruikt in grotere ruimtes als magazijnen en fabrieken. Waar relatief veel verlichting nodig is om alles goed te kunnen belichten.
 

Voorschakelapparaten

Een TL-buis met een conventioneel voorschakelapparaat kan niet direct op het lichtnet worden aangesloten. Deze heeft een  Philips Ecoclick Starters  nodig om ingeschakeld te worden. Lampdirect.nl heeft diverse  Philips Ecoclick Starters  in het assortiment. 

Een andere mogelijkheid is een elektronisch voorschakelapparaat. Het voordeel van elektronische voorschakelapparaten is dat ze minder energie verliezen, waardoor het rendement toeneemt. Ook neemt de levensduur van de TL-verlichting toe en nemen de lichtvariaties, het zogenaamde lichtflikker, af (hoogfrequent!). Philips TL5 lampen (T5) werk altijd in combinatie met een elektronisch VSA wat het gebruik van startes onnodig maakt!
 

Overige TL-verlichting

TL-verlichting wordt voornamelijk gebruikt als kantoorverlichting, industrieverlichting en als verlichting in horeca en op scholen. Een TL-buis is al een energiezuinige verlichtingsvorm maar extra energiebesparing, tot wel 50%, kan worden gerealiseerd door te kiezen voor de energiebesparende modellen zoals de  Philips TL-D Reflex  de  Philips TL-D Eco
 

LED alternatieven!

Bekijk onderstaande video om uw keuze nog gemakkelijker te maken!

 Mochten er naar aanleiding van het lezen van deze tekst toch iets niet helmaal duidelijk zijn, neem snel contact op met onze klantenservice telefonisch bereikbaar op 088-3100000 of per e-mail!

 

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen