Het wattage geeft weer hoeveel energie een LED lamp, LED armatuur of conventionele lichtbron verbruikt tijdens het verlichten. Bij LED verlichting is het aantal Watt aanzienlijk lager dan bij conventionele verlichting.
Lichtkleur (Kelvin)
Uitleg
De lichtkleur, oftewel kleurtemperatuur, wordt uitgedrukt in Kelvin een geeft de tint van het licht weer: sfeervol zeer warm wit (1700 - 2900K), neutraal warm wit (3000 - 3400K), fris koel wit (3500 - 5000K) of natuurlijk daglicht wit (>5000K). 4000K en hoger is aan te raden voor werkomgevingen vanwege het focus / concentratie verhogende karakter. Tip! Met een dim-to-warm lichtbron kun je switchen tussen lichtkleuren (vb. 3000K of 4000K).
Kleurcode
Uitleg
De kleurcode is een combinatie van de kleurweergave (CRI) en lichtkleur (Kelvin). Het eerste getal is de kleurweergave (1 = zeer slechte kleurweergave, 9 = maximale kleurechtheid). Het tweede en derde cijfer betreft de lichtkleur. Een lamp met kleurcode 830 heeft bijvoorbeeld een goede kleurweergave en straalt een warm wit licht uit (3000K), waar een lamp met de kleurcode 940 een uitstekende CRI heeft en een koel wit licht (4000K) uitstraalt.
Dimbaar
Uitleg
Wanneer je verlichting dimt, hoeft er niet het volledige vermogen te worden gebruikt. Je bespaart daardoor dus extra aan energiekosten. Ook kun je met dimbare lampen een extra gezellige sfeer creëren. Hou er rekening mee dat je voor het dimmen van LED verlichting een LED dimmer nodig hebt. Meer weten over het dimmen van verlichting? Lees dan onze blog.
Lichtopbrengst (Lumen)
Uitleg
Het aantal lumen (lm) is de lichtopbrengst van een lichtbron. Hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht de lichtbron geeft. Het wattage en het aantal lumen zijn niet met elkaar verbonden. Een LED lamp met een laag wattage kan een hoger aantal lumen hebben dan een conventionele lamp met een hoog wattage. Meer weten over lumen? Lees dan onze blog.
Gradenbundel (graden)
Uitleg
De gradenbundel geeft informatie over hoe breed het licht wordt uitgestraald. Dit zit tussen de 0 en 360 graden (D). Hoe kleiner de hoek, hoe specifieker de lichtbundel is. Over het algemeen is een smalle gradenbundel perfect voor sfeer- of accentverlichting, terwijl een brede gradenbundel ideaal is om grote oppervlaktes te verlichten.
Netspanning (Volt)
Uitleg
Verlichting met een netspanning van 220-240 Volt kun je direct en zonder problemen op het stroomnetwerk aansluiten. Verlichting met een andere netspanning, bijvoorbeeld 12 Volt of 24 Volt, heeft een accessoire nodig: een (elektronische) transformator bij (LED) lampen of een LED driver bij LED armaturen. Let op! Een driver kan in het armatuur zijn ingebouwd.
Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.
Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op 088 - 310 00 06.
Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven, gebruik deze niet als je een particuliere klant bent.
Jouw aanvraag is succesvol verzonden!
Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!
Het spijt ons
Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.