Vorige

Philips Gasontladingslampen

Op deze pagina kunt u een verscheidenheid vinden vanPhilips Gasontladingslampen. Deze lampen bevatten edele gassen zoals: argon, neon, krypton en xenon. Ze komen in drie verschillende vormen: hogedruk ontlading, lage drukontlading en een hoge intensiteitsontlading. Zorg dat u de juiste fitting gebruikt wanneer u uw Gasontladingslamp verwisseld. Philips Gasontladingslampen Hebben een hoge lichtintensiteit per Watt en hebben een lange levensverwachting. Wij bieden u Philips Gasontladingslampen voor lage prijzen en met een snelle levering! Bij Lampdirect helpen we u met het vinden van de juiste Gasontladingslamp.
Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 131 in totaal

131 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 131 in totaal

131 Producten

 

Philips gasontladingslampen bestelt u nu op Lampdirect.nl!

Bekijk nu het grote assortiment gasontladingslampen in onze online winkel.  
 

Wat is een Philips gasontladingslamp?

Een gasontladingslamp verspreidt licht door het gebruik gas en wordt ook wel een HID lamp genoemd (High Intensity Discharge). De meeste lampen bevatten kwik, metaalhaliden en natrium - wees daarom voorzichtig met het vervangen van de lamp.

 • De kleur van het licht wordt bepaald door het gebruikte gas.
 • De lampen zijn erg energie efficiënt. Ze produceren erg veel lumen, afhankelijk van het model.
 • De HID lampen gebruiken een voorschakelapparaat.
 • Alle lampen zijn voorzien van een UV filter waardoor verlichte objecten hun kleuren behouden.
 • De levensduur loopt uiteen van 10.000 tot 30.000 uur (behalve de MSD en MSR Entertainment).
 • Door hun smalle vorm kunnen ze in kleine armaturen geplaatst worden.
   

Hoe kiest u de juiste gasontladingslamp?

Bij het kiezen van de juiste gasontladingslamp dient u te kijken naar het gebruikte gas. De categorieën op deze pagina zijn onderverdeeld per gebruikt gas. Kies daarna het juiste wattage, het is belangrijk dat de lamp hetzelfde wattage heeft omdat het voorschakelapparaat hierop afgestemd is. Er zijn tevens verschillende kleurtemperaturen mogelijk: 2700K (extra warm licht), 3000K (warm wit), 4000K (koud wit) en 6500K (daglicht). Verder zijn sommige lampen dimbaar.
 

Verschillende soorten HID lampen

 • Philips SOX Lagedruk Natrium

Deze lampen zijn buisvormig en vacuüm. Ze stralen fel licht uit maar hebben een slechte kleurweergave, daarom ziet u kleuren niet zoals ze eigenlijk zijn. De lampen stralen geel licht uit en zeer geschikt voor openbare verlichting. Daarnaast zijn ze ontworpen als noodverlichting en oriëntatieverlichting.
 

 • Philips SON Hogedruk Natrium

Deze lampen stralen zeer veel licht uit en hebben een goede kleurweergave van 80Ra, u ziet kleuren zoals ze zijn. Bovendien is de levensduur lang, gemiddeld 27.000 uur, afhankelijk van het model. Deze lampen worden gebruikt als oriëntatieverlichting op snelwegen, parken, sportvelden etc.
 

 • Philips HPL Hogedruk Kwik

Deze lampen stralen wit licht uit en hebben een kortere levensduur dan de SON lampen. Bovendien is de kleurweergave slecht. De SON en HPI lampen zijn goede vervangers voor deze lamp.
 

 • Philips MH/HPI Metaalhalogeen

Deze lampen hebben een intense lichtstraal en een uitstekende kleurweergave. Ze zijn gemaakt van een keramische of kwarts verbrandingstechnologie en produceren licht dat bijna wit is.
 

 • Philips CDO Keramiek Outdoor

Deze keramische metaalhalidelampen hebben een kleurweergave van 75-90Ra waardoor kleuren goed worden weergegeven. De lampen worden vooral buiten gebruikt zoals in parken en tuinen maar mogen alleen gebruikt worden in een gesloten armatuur.
 

 • Philips ML-lampen

Hoge druk kwik ontladingslampen met een matige kleurweergave van 50-72Ra. Deze lampen worden vooral buiten gebruikt op straat en binnen in winkel en garages. Door de E40 en E27 lampvoet kunnen deze lampen in gewone armaturen geplaatst worden (een voorschakelapparaat blijft nodig).
 

 • Philips MSR Entertainment en Philips MSD Entertainment

Deze speciale lampen hebben een uitstekende kleurweergave en een kleurtemperatuur van 6500K. Door deze lampen kunt u het daglicht van buiten simuleren. De levensduur is zeer kort maar hebben een extreem sterke lichtstraal (tot wel 570.000lm!). Deze lampen worden gebruikt in theaters, film studio's en fotografie studio's.
 

 • Philips MSA

Deze lampen hebben een uitstekende kleurweergave en een goede kleurtemperatuur (5700K). De lamp wordt vooral gebruikt om architectuur te belichten.

 

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen