Philips PL-C LED

Philips PL-C LED spaarlampen zijn duurzame en milieuvriendelijke LED vervangers van conventionele PL-C spaarlampen in diverse wattages. Met de aanschaf van een Philips PL-C spaarlamp ga je er in meerdere opzichten op vooruit. Zo zijn deze compacte Philips LED spaarlampen gemaakt van splintervrij kunststof en gaan ze tot 50.000 branduren mee. Dat is 5x langer dan een conventionele spaarlamp, die een levensduur van zo’n 10.000 uur heeft. Daarnaast profiteer je met een Philips PL-C LED lamp van een energiebesparing die kan oplopen tot wel 70%. Ben je op zoek naar een LED alternatief voor fluorescentielampen? Kies dan voor deze PL-C LED spaarlampen. Ook zijn deze producten ideaal om downlights in algemene verlichtingstoepassingen van een upgrade te voorzien. Overstappen op LED? Kijk dan altijd even naar het wattage van je huidige spaarlamp. Bij de specificaties van iedere Philips LED PL-C lamp staat exact welk wattage het vervangt. Qua fitting kun je twee kanten op. Bij een 2-pins fitting heb je een conventioneel voorschakelapparaat nodig. En LED spaarlampen met een 4-pins fitting werken op een elektronisch voorschakelapparaat. Je komt een PL-C LED spaarlamp van Philips onder andere tegen in woningen, hallen, gangen, kleedkamers, vergaderruimtes, de horeca, hotels, showrooms en supermarkten. Verder kun je dankzij de draaibare eindkappen zelf de schijnrichting van de lamp bepalen. Handig toch? Meer informatie over Philips PL-C LED spaarlampen vind je door hier te klikken.

Filteren opCategorie
Best_price_Q1_17012022
Te veel keuze?
Huidige zoekresultaten
1-14 uit 14 Gevonden resultaten
Filteren op
Sorteren op
keuzehulp

Philips PL-C LED spaarlampen zijn duurzame en milieuvriendelijke LED vervangers van conventionele PL-C spaarlampen in diverse wattages. Met de aanschaf van een Philips PL-C spaarlamp ga je er in meerdere opzichten op vooruit. Zo zijn deze compacte Philips LED spaarlampen gemaakt van splintervrij kunststof en gaan ze tot 50.000 branduren mee. Dat is 5x langer dan een conventionele spaarlamp, die een levensduur van zo’n 10.000 uur heeft. Daarnaast profiteer je met een Philips PL-C LED lamp van een energiebesparing die kan oplopen tot wel 70%. Ben je op zoek naar een LED alternatief voor fluorescentielampen? Kies dan voor deze PL-C LED spaarlampen. Ook zijn deze producten ideaal om downlights in algemene verlichtingstoepassingen van een upgrade te voorzien. Overstappen op LED? Kijk dan altijd even naar het wattage van je huidige spaarlamp. Bij de specificaties van iedere Philips LED PL-C lamp staat exact welk wattage het vervangt. Qua fitting kun je twee kanten op. Bij een 2-pins fitting heb je een conventioneel voorschakelapparaat nodig. En LED spaarlampen met een 4-pins fitting werken op een elektronisch voorschakelapparaat. Je komt een PL-C LED spaarlamp van Philips onder andere tegen in woningen, hallen, gangen, kleedkamers, vergaderruimtes, de horeca, hotels, showrooms en supermarkten. Verder kun je dankzij de draaibare eindkappen zelf de schijnrichting van de lamp bepalen. Handig toch?

Meer bekijken

Heeft een Philips LED PL-C lamp dezelfde lampvoet als mijn oude Philips PL-C master spaarlamp?

Ja! Dat betekent dus dat je snel en gemakkelijk kunt overstappen op deze LED variant. Let op: wanneer je jouw oude Philips spaarlamp uit het armatuur wil halen, laat deze dan eerst even afkoelen, want deze verlichting kan erg heet worden. Daarna kun je jouw nieuwe LED CorePro aanwinst op precies dezelfde wijze in het armatuur vastklikken. Tip: omdat een Philips PL-C LED lamp in sommige gevallen een roteerbare eindkap heeft, kun je zelf de schijnrichting bepalen. In het algemeen gaan LED spaarlampen veel effectiever om met hun vermogen en lichtcapaciteit. Dat komt omdat het licht in een smallere gradenbundel schijnt, in tegenstelling tot de gewone spaarlamp. Die schijnt immers 360sur graden rond en dat is onnodig. Het plafond hoef je immers niet te verlichten. Dat is zonde van het stroomverbruik.

In welke fittingen is een PL-C Philips LED lamp te koop bij Lampdirect?

Hierin kunnen we onderscheid maken tussen een 2-pins en 4-pins fitting. Zie hieronder het complete overzicht.

Fitting / lampvoet Vervangt
G24d-1 fitting (2-pins) Traditionele 2-pins PL-C spaarlampen van 13W
G24d-2 fitting (2-pins) Traditionele 2-pins PL-C spaarlampen van 18W
G24d-3 fitting (2-pins) Traditionele 2-pins PL-C spaarlampen van 26W
G24q-1 fitting (4-pins) traditionele 2-pins PL-C spaarlampen van 13W
G24q-2 fitting (4-pins) traditionele 2-pins PL-C spaarlampen van 18W
G24q-3 fitting (4-pins) Traditionele 2-pins PL-C spaarlampen van 26W

In de praktijk zijn de verschillen tussen bovenstaande lampvoeten lastig te zien. Kijk dus altijd even wat de fitting van je huidige spaarlamp is. Dit staat in vrijwel alle gevallen op de lamp zelf aangegeven. Zo voorkom je per abuis een verkeerde aankoop.


Hoeveel zuiniger is een PL-C LED spaarlamp van Philips dan een gewone spaarlamp?

Wil je weten hoeveel energiekosten je exact kunt besparen, wanneer je overstapt naar LED? Dan kun je het wattage van je oude Philips (master) PL-C spaarlamp vergelijken met het vervangende LED product. Als voorbeeld nemen we een Philips Corepro PL-C LED lamp van 9 Watt, die geschikt is als vervanger voor een gewone PL-C spaarlamp van 26 Watt. Wanneer we het ‘LED’ wattage delen door het conventionele wattage, dan komt daar een verschil uit van ruim 70%!. En dat is dus jouw energiebesparing. Over het algemeen is een PL-C Philips LED lamp iets duurder dan een traditionele spaarlamp, maar omdat LED stukken zuiniger is, heb je jouw investering vaak al na anderhalf jaar weer terug! Bovendien gaan LED CFL lampen uit de populaire CorePro serie gaan ruim 30.000 branduren mee, zijn ze niet breekbaar en ook nog eens veel beter voor het milieu.

Welk voorschakelapparaat heb ik nodig bij PL-C LED?

Dat ligt aan de lampvoet van jouw product. 2-Pins Philips PL-C LED lampen zijn geschikt voor downlight armaturen met een conventioneel voorschakelapparaat (EM) en voor 4-pins geldt dat deze werken op een elektronisch vsa (HF). Hoe weet je wat voor voorschakelapparaat er in een bepaald armatuur zit? Dat is simpel! Kijk gewoon even wat voor fitting de spaarlamp heeft en je hebt het antwoord.

Is er nog een alternatief voor dit type Philips LED spaarlampen?

Ja, dat is er! Wil je het complete armatuur inclusief spaarlamp(en) vervangen voor een LED armatuur? Dan kun je gaan voor een LED Downlight. Bij deze armaturen zijn de LED componenten al ingebouwd. Downlights gaan tegenwoordig tot wel 50.000 branduren mee. Een ander voordeel is dat wanneer het voorschakelapparaat van je huidige armatuur defect is, je deze dus niet los hoeft te vervangen wanneer je kiest voor een compleet nieuw LED armatuur.