Kantoorverlichting

Project: Fried van Laar
Vraag van de klant

Aannemersbedrijf Fried van Laar zette voor zichzelf een interessante uitdaging: werken vanuit een pand dat veel duurzamer is dan de huidige normen. Door plaatsing van zonnepanelen wordt zelfstandig energie opgewekt. De kunst is natuurlijk om deze energie zo slim mogelijk in te zetten. Daarbij sloegen Fried van Laar en het projectteam van Lampdirect de handen ineen om het betreffende pand te voorzien van moderne en energie efficiënte LED verlichting.
Hoe ging Lampdirect te werk?

Intake

In een eerste gesprek dat we intake noemen, wordt overlegd wat de precieze wensen van de klant zijn. In dit geval waren prioriteiten energiezuinige verlichting en automatische in- en uitschakeling van de verlichting. Daarnaast wordt op locatie een lichtmeting gedaan. Deze wordt in volgend stadium gebruikt om een lichtplan te kunnen maken.

Bespaarcalculatie en lichtplan

Bij een investering is de te behalen besparing en terugverdientijd van groot belang. Daarom maakt Lampdirect een bespaarcalculatie, die de klant zekerheid biedt. Na akkoord gaan onze lichtarchitecten aan de slag. Vanuit de lichtmetingen wordt een lichtplan gemaakt, die precies laat zien waar armaturen geplaatst worden en hoe deze de ruimte zullen verlichten. Deze 3D tekening geeft de klant een precieze weergave van de uitkomst van zijn investering.

Levering & montage

Na goedkeuring van het lichtplan, zorgt Lampdirect voor de implementatie. Van levering van lichtbronnen en armaturen tot de installatie. Zo kan de klant zorgeloos overstappen op LED verlichting.


Perfecte lichtoplossing

De geplaatste armaturen van Noxion vormen samen een slim LED systeem. Dit systeem meet constant hoeveel licht de armaturen uit moeten stralen om de gewenste waardes te behalen. Door middel van lichaamswarmte van aanwezigen en natuurlijk binnenkomend licht te meten, past de verlichting zich automatisch aan op de situatie van dat moment.

Gekozen producten

Er zijn verschillende LED armaturen geïnstalleerd. LED panelen zorgen voor de algemene verlichting. LED railspots, hanglampen en inbouwspots zorgen voor extra- of accentverlichting op plaatsen waar dit gewenst is. Ook wordt er nu gebruik gemaakt van dimmers en sensoren.
Wat heeft het opgeleverd?

Oude situatie

Toen Fried van Laar gebruik maakte van conventionele verlichting werd er jaarlijks €17.712 uitgegeven aan energiekosten.

Nieuwe situatie

De plaatsing van LED verlichting zorgt gemiddeld voor 60% energiebesparing ( €10.627 aan energiekosten ) ten opzicht van een conventionele lichtoplossing (niet LED). Daardoor kan Fried van de Laar nu haar pand verlichten met de energie die zelf opgewekt is door de zonnepanelen. Er wordt zelf extra energie opgewekt. Op deze manier heeft Fried van de Laar het energielabel A++++; het hoogst haalbare.
“Wij zijn zeer tevreden over ons duurzaam led-systeem de hoeveelheid lichtsterkte, maar ook de aanwezigheid van mensen wordt gemeten”Wil je vrijblijvend contact met een specialist?


Laat jouw gegevens achter in het formulier en wij zullen vrijblijvend contact met u opnemen en advies bieden over alle zaken omtrent de informatieplicht.

Hoor jij graag wat LED verlichting voor jouw bedrijf kan betekenen, neem contact op met 085 048 9513 of [email protected].nl