Magazijnverlichting

Project: GammaVraag van de klant

Doordat conventionele lichtbronnen steeds vaker uitgefaseerd worden, besloot Gamma Sittard de overstap naar LED te maken. Een verandering van je verlichting kan een grote uitdaging zijn; het beïnvloedt immers de sfeer en comfort van je winkel. Lampdirect werd daarom ingeschakeld om samen met Gamma deze uitdaging aan te gaan. Gamma had hierbij enkele wensen. Zo moest een LED oplossing aangeboden worden waarmee een aantrekkelijke winkelomgeving, in combinatie met een goede presentatie van hun producten gerealiseerd zou worden. Er werd ook benadrukt dat klanten en werknemers geen lichthinder moesten ondervinden. Als laatste was een laag energieverbruik en een lange levensduur cruciaal als bijdrage aan de duurzame doelstelling van Gamma.Hoe ging Lampdirect te werk?

Intake

In een eerste gesprek, die we intake noemen, wordt overlegd wat de precieze wensen van de klant zijn. In dit geval was een aantrekkelijk en comfortabele winkelomgeving, bereikt door energiezuinige verlichting met een lange levensduur de grootste prioriteit.

Bespaarcalculatie en lichtplan

Bij een investering is de te behalen energie/kostenbesparing en terugverdientijd van groot belang. Daarom maakt Lampdirect een bespaarcalculatie, die de klant zekerheid biedt. Na akkoord, gaan onze lichtarchitecten aan de slag. Naast een bespaarcalculatie wordt een lichtcalculatie gemaakt, die precies laat zien waar de armaturen geplaatst worden en hoe deze de ruimte zullen verlichten. Met een demo opstelling wordt duidelijk wat het beoogde resultaat zal zijn van de nieuwe verlichting.

Levering & montage

Na goedkeuring van het lichtplan zorgt Lampdirect voor de implementatie. Van levering van lichtbronnen en armaturen tot de uiteindelijke installatie. Zo kan de klant zorgeloos overstappen op LED verlichting.Perfecte lichtoplossing

Hoe hebben we uiteindelijk de wensen van Gamma sittard kunnen volbrengen? Als eerste vormden de geplaatste armaturen van het merk Noxion samen een heldere en comfortabele winkelomgeving. Zichtbaar licht heeft een enorme impact op hoe we de fysieke winkel emotioneel ervaren. Zonder erbij na te denken worden we namelijk aangetrokken door goed verlichte winkels en producten.

Gekozen producten

LED Highbays met speciaal gekozen reflectors zorgden voor een goede lichtverspreiding op de producten. Door de prismatische afscherming met deksel en kap werd daarnaast verblinding uitgesloten. Verder zijn we geslaagd in het creëren van een energiezuinige en duurzame lichtoplossing. Zo verbruikte het oude conventionele armatuur 400W, terwijl de nieuwe LED oplossing maar 200W verbruikt. Dit levert Gamma uiteindelijk een energiebesparing van 50% op. Daarnaast zorgt een gegarandeerde levensduur van 100.000 uur voor weinig onderhoud- en vervangingskosten.
Wil je vrijblijvend contact met een specialist?


Laat jouw gegevens achter in het formulier en wij zullen vrijblijvend contact met u opnemen en advies bieden over alle zaken omtrent de informatieplicht.

Hoor jij graag wat LED verlichting voor jouw bedrijf kan betekenen, neem contact op met 088 310 00 06 of [email protected]