088 - 31 00 000 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar garantie
 • Zakelijk? Offerte op maat
 • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
 • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

Solar Lampen

Solar lampen hebben vele voordelen doordat ze direct werken op zonlicht. De opgevangen zonne-energie wordt namelijk automatisch opgeslagen in de batterij of accu van de solar lamp, waardoor je helemaal geen stroomverbruik hebt met solar verlichting. Dit resulteert in een fikse besparing op jouw energiekosten! Verder heeft solar verlichting geen bekabeling nodig, waardoor er geen struikelgevaar is rondom de lichtbron. Je hoeft de solar lampen enkel op een zonnige plek te plaatsen. Solar verlichting is buiten een ideale verlichtingsbron! Waarom? Door de handige muurmontage en/of vloermontage kun je solar lampen plaatsen op iedere gewenste plek. Zo ook langs paden in een tuin of langs opritten. Bij Lampdirect vind je diverse LED solar wandlampen en LED solar vloerlampen, die voornamelijk verkrijgbaar zijn in de lichtkleur warm wit (3000K). Deze lichtkleur heeft een sfeerverhogend karakter, wat daarmee goed tot zijn recht komt in tuinen en woning entrees (opritten, voordeur etc.). Bovendien hebben vrijwel al deze solar lampen een bewegingssensor of schemerschakelaar, waardoor de solar verlichting enkel op de gewenste tijdstippen brandt. Neem bijvoorbeeld de solar verlichting van Paulmann. Doordat solar lampen veelal buiten worden gebruikt, is bescherming tegen water een must. In ons assortiment vind je enkel solar verlichting met een IP-waarde van minimaal 44. Dit houdt in dat de lampen spatwaterdicht zijn. Bekijk hieronder ons volledige assortiment solar verlichting. Klik hier en ontdek meer tips en informatie over solar lampen ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 37 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Hoe werkt een solar lamp?

Solar Lampen Tuin

 

Solar verlichting werkt dankzij de zon. Een solar product heeft de energie van de zon altijd nodig om te kunnen schijnen. Deze producten zijn uitgerust met een ingebouwde module, die het licht van de zon opneemt. Dit wordt omgezet in elektrische energie en opgeslagen in de batterij/accu van de solar buitenlamp.

Zodra het donker begint te worden, wordt de opgeslagen energie naar de lamp(en) geleid. Wanneer er een sensor (schemerdetectie) in de lamp aanwezig is, dan verandert de functionaliteit van de verlichting automatisch en gaat het licht branden. 

 

 

Uit welke solar tuinverlichting kan ik kiezen?

Wil je solar tuinverlichting online kopen? Dan zijn er diverse opties verkrijgbaar via Lampdirect. De belangrijkste vraag om te stellen is waar je de solar tuinlamp wil plaatsen. Hierbij maken we onderscheid tussen solar muurlampen (muurmontage) en solar vloerlampen (vloermontage). Deze zijn gemaakt van materiaal dat goed bestand is tegen allerlei invloeden van buitenaf, zoals neerslag. Met metalen en/of kunststof solar tuinverlichting zit je dus goed! Wat betreft de solar muurverlichting hebben we diverse producten in allerlei soorten en maten. Ronde solar muurlampen bijvoorbeeld, of in andere fraai ontworpen vormen. Datzelfde geldt voor de solar bolderlampen, solar grondspots of solar prikspots die je via Lampdirect kunt kopen. Wij hebben solar verlichting van topmerken als Paulmann, Steinel en Ledvance.

 

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van solar verlichting?

Solar lampen kun je niet op elke plek gebruiken. Dat heeft vooral te maken met de stand van de zon ten opzichte van de solar lamp. Wanneer de tuin verlichting solar op een plek staat met veel schaduw of waar een object zoals een plant of struik constant in de weg staat, dan neemt de solar buitenverlichting ook geen zonlicht op, met als gevolg dat de buitenlamp op zonne-energie niet werkt. Hieronder hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet.

 • De solar lamp moet genoeg daglicht (direct zonlicht) ontvangen.
 • De module van de solar lamp moet bij voorkeur naar het zuiden gericht zijn.
 • Plaats solar buitenverlichting niet onder een (af)dak, boom of in de schaduw.
 • De module van de solar verlichting moet schoon zijn om optimaal te kunnen functioneren.

 

Hoe lang duurt het voordat solar verlichting is opgeladen?

Wil je weten hoe snel een solar lamp volledig is opgeladen? Dat heeft met een aantal factoren te maken. Uiteraard speelt het aantal zonuren een belangrijke rol. Des te meer de zon schijnt, des te sneller de zonne-energie wordt opgenomen door de solar module. Ook speelt de inhoud van de module een rol, want de ene accu kan meer opnemen dan de andere. Het komt regelmatig voor dat een nieuwe solar tuinlamp in het begin van zijn levensduur wat langer de tijd nodig heeft om volledig op te laden. Dit kan tot een paar dagen duren.

 

Wat zijn de voordelen van solar tuinverlichting?

De grootste voordelen wat betreft het gebruik van Solar lampen zit vooral in de hoge efficiëntie, de veiligheid qua gebruik en duurzaamheid van de lichtbron. Buitenlampen op zonne-energie worden namelijk volledig aangedreven door de zon. Naast het aankoopbedrag heb je verder geen kosten aan energie, dus dat scheelt enorm! Ook heb je geen kabels nodig en profiteer je van de lange levensduur van LED solar verlichting. Het is niet ongebruikelijk dat een LED lamp op zonne-energie een levensduur van 30.000 uur heeft. Je hoeft solar led lampen dus maar zelden te vervangen. Zo bespaar je fors op onderhouds- en vervangingskosten.

 

Solar Lampen Pad
Solar Lampen

 

Zijn er solar lampen met een bewegingssensor verkrijgbaar?

Ja! In ons assortiment kun je kiezen voor diverse solar verlichting met een bewegingssensor. Wil je een overzicht zien van alle solar tuinlampen met een sensor? Klik dan hier. Tevens zijn er via Lampdirect solar lampen beschikbaar met een sensor en een oriëntatielicht. Dat werkt als volgt: wanneer de schemering valt, dan schijnt de solar lamp via een klein oriëntatielicht. Zodra er iets of iemand de lamp nadert, gaat de verlichting over in een functioneel en helder licht. Verlichting op zonne-energie met een sensor is vooral praktisch voor omgevingen waar verlichting alleen op bepaalde momenten nodig is.

 

Zijn er solar lampen met een schemerschakelaar verkrijgbaar?

Ja! Op zoek naar solar verlichting met een schemerschakelaar? Klik dan hier. Een solar lamp met een schemerschakelaar brandt een bepaald aantal uur na de maximale oplaadtijd. Hierbij wordt het licht door de schemerschakelaar automatisch ingeschakeld. Ook kan het licht eventueel met de schakelaar weer uitgeschakeld worden.

 

Waar kan ik solar tuinverlichting plaatsen?

Dit hangt helemaal af van de ruimte die je hebt. Wil je bijvoorbeeld een oprit of een tuinpad verlichten met solar lampen? Dan is een grondspot of een prikspot uitermate geschikt. Een oprit en/of tuinpad kun je met solar verlichting op meerdere manieren verlichten. Wat te denken van solar grondlampen, die vooral in een tuinpad met tegels erg mooi zijn. De grondspot functioneert dan als het ware als lichtgevende tegel. Ook kun je kiezen voor prikspots naast het tuinpad, die je in de grond prikt. Of ben je specifiek op zoek naar decoratie solar verlichting voor aan de muur? De beschikbare modellen in ons assortiment geven het licht in je tuin een extra dimensie. Ook kun je kiezen voor decoratieve solar huisnummer verlichting, die huisnummers goed zichtbaar maken wanneer het donker is.

 

Is solar verlichting waterdicht?

Ja! Dat is immers een vereiste voor goede buitenverlichting. Deze moet bestand zijn tegen vocht en water. De solar tuin lampen in ons assortiment hebben allemaal een IP waarde van 44 of hoger. IP44 wil zeggen dat een lamp/armatuur spatwaterdicht is. Ook zijn er solar lampen verkrijgbaar die volledig stof- en waterdicht zijn. Deze solar tuinlampen zijn dus perfect bestand tegen allerlei soorten invloeden, zoals hevige regenval. Klik hier om alle volledig waterdichte solar verlichting te bekijken. Deze solar producten hebben een IP67 waarde.

 

Welke lichtkleur kan ik het beste kiezen bij het kopen van solar tuinlampen?

De meest gekozen lichtkleur voor solar tuinverlichting is 3000 Kelvin, oftewel warm wit. De reden waarom tuinlampen in 3000K zo vaak worden gekozen is omdat deze kleurtemperatuur warm/zacht van aard is, maar tegelijkertijd neutraal. Je zult een prettig licht ervaren, dat voldoende helderheid geeft. Hieronder zie je de opties waar je uit kunt kiezen wat betreft de lichtkleur van solar lampen. Klik op de lichtkleur om alle producten te bekijken.,

Kleurtemperatuur Eigenschappen/kenmerken
2700 Kelvin - extra warm wit Sfeervol licht met een gezellig karakter
3000 Kelvin - warm wit Zacht/warm licht met een neutraal karakter
4000 Kelvin - koel wit Fris/koel licht met een natuurlijk karakter

 

Hoe lang gaat een solar lamp mee?

De solar LED lampen die je bij Lampdirect kunt kopen, hebben een lange levensduur van ruim 30.000 branduren. Wanneer de solar lamp gemiddeld zo'n 8 uur per dag schijnt, dan heb je er al ruim 10 jaar plezier van! 

 

Solar lampen hebben vele voordelen doordat ze direct werken op zonlicht. De opgevangen zonne-energie wordt namelijk automatisch opgeslagen in de batterij of accu van de solar lamp, waardoor je helemaal geen stroomverbruik hebt met solar verlichting. Dit resulteert in een fikse besparing op jouw energiekosten! Verder heeft solar verlichting geen bekabeling nodig, waardoor er geen struikelgevaar is rondom de lichtbron. Je hoeft de solar lampen enkel op een zonnige plek te plaatsen. Solar verlichting is buiten een ideale verlichtingsbron! Waarom? Door de handige muurmontage en/of vloermontage kun je solar lampen plaatsen op iedere gewenste plek. Zo ook langs paden in een tuin of langs opritten. Bij Lampdirect vind je diverse LED solar wandlampen en LED solar vloerlampen, die voornamelijk verkrijgbaar zijn in de lichtkleur warm wit (3000K). Deze lichtkleur heeft een sfeerverhogend karakter, wat daarmee goed tot zijn recht komt in tuinen en woning entrees (opritten, voordeur etc.). Bovendien hebben vrijwel al deze solar lampen een bewegingssensor of schemerschakelaar, waardoor de solar verlichting enkel op de gewenste tijdstippen brandt. Neem bijvoorbeeld de solar verlichting van Paulmann. Doordat solar lampen veelal buiten worden gebruikt, is bescherming tegen water een must. In ons assortiment vind je enkel solar verlichting met een IP-waarde van minimaal 44. Dit houdt in dat de lampen spatwaterdicht zijn. Bekijk hieronder ons volledige assortiment solar verlichting. Klik hier en ontdek meer tips en informatie over solar lampen ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op 088 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.