• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

Solar Lampen

Solar lampen hebben vele voordelen doordat ze direct werken op zonlicht. De opgevangen zonne-energie wordt namelijk automatisch opgeslagen in de batterij of accu van de solar lamp, waardoor je helemaal geen stroomverbruik hebt met solar verlichting. Dit resulteert in een fikse besparing op jouw energiekosten! Verder heeft solar verlichting geen bekabeling nodig, waardoor er geen struikelgevaar is rondom de lichtbron. Je hoeft de solar lampen enkel op een zonnige plek te plaatsen. Solar verlichting is buiten een ideale verlichtingsbron! Waarom? Door de handige muurmontage en/of vloermontage kun je solar lampen plaatsen op iedere gewenste plek. Zo ook langs paden in een tuin of langs opritten. Bij Lampdirect vind je diverse LED solar wandlampen en LED solar vloerlampen, die voornamelijk verkrijgbaar zijn in de lichtkleur warm wit (3000K). Deze lichtkleur heeft een sfeerverhogend karakter, wat daarmee goed tot zijn recht komt in tuinen en woning entrees (opritten, voordeur etc.). Bovendien hebben vrijwel al deze solar lampen een bewegingssensor of schemerschakelaar, waardoor de solar verlichting enkel op de gewenste tijdstippen brandt. Neem bijvoorbeeld de solar verlichting van Paulmann. Doordat solar lampen veelal buiten worden gebruikt, is bescherming tegen water een must. In ons assortiment vind je enkel solar verlichting met een IP-waarde van minimaal 44. Dit houdt in dat de lampen spatwaterdicht zijn. Bekijk hieronder ons volledige assortiment solar verlichting.

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 37 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat zijn de voordelen van solar lampen?

Het voordeel van solar lampen ligt vooral in de onovertroffen efficiëntie en duurzaamheid van de lichtbron. Ze worden namelijk volledig aangedreven door zonne-energie, dus naast de aankoopkosten heb je geen verdere werkingskosten. Dit betekent een besparing van 100% op jouw energiekosten.

Je kunt ook profiteren van de lange levensduur van LED's. Het is niet ongebruikelijk dat LED lampen op zonne-energie een levensduur van 30.000 uur hebben. Je hoeft de lampen dus maar heel zelden te vervangen en bespaart zo effectief op onderhoudskosten.

 

Welke soorten  solar lampen zijn er?

Bij Lampdirect bieden wij verschillende soorten solar lampen aan. Dit betreffen wandlampen, bolderlampen en grondlampen, die je gemakkelijk kunt gebruiken in buitenruimtes.

De meeste van onze solar verlichting heeft de lichtkleur warm wit (3000K). Dit is perfect voor het verspreiden van een gezellige sfeer en nodigt uit tot ontspannen. Je kunt ze dus heel goed in de tuin of op het terras gebruiken.

Sommige van onze lampen op zonne-energie hebben echter de kleurtemperatuur koel wit (4000K). Deze lichtbronnen zijn meer geschikt voor officiële omgevingen, zoals kantoor- of woongebouwen, omdat het licht de aandacht bevordert en het lichaam wakker houdt.

Veel van onze solar lampen zijn ook voorzien van een bewegings- of schemerschakelaar. Je kunt hierover meer lezen in de volgende paragraaf.

 

Zijn er solar lampen met bewegingssensoren?

Ja, veel solar lampen worden geleverd met bewegingsdetectoren! Ze gaan alleen aan als er iets beweegt in hun omgeving en geven dan slechts gedurende een bepaalde tijd licht. Dit is bijzonder praktisch voor omgevingen waar verlichting alleen op bepaalde momenten nodig is.

Maar dat niet alleen! Er is ook solar verlichting met een daglichtsensor. Deze meten voortdurend de helderheid om hen heen. Als de lichtintensiteit op enig moment onder een bepaalde waarde daalt, gaan ze aan. Dergelijke solar lampen geven dus alleen licht wanneer dat echt nodig is. Zo kun je, net als met een bewegingsmelder, energie besparen.

In onze categorie "LED sensorverlichting" hebben wij alle lampen met bewegings- en lichtsensoren voor jou samengevoegd.

 

Waarop moet worden gelet bij de aanschaf van solar verlichting?

Solar lampen worden meestal gebruikt in openlucht ruimten. Daarom dien je ervoor te zorgen dat ze voldoende beschermd zijn tegen de weersomstandigheden op een locatie.

Veel van de solarlampen in ons assortiment hebben een hoge beschermingsklasse. Als je een lamp op zonne-energie in de tuin wilt installeren die beschermt is tegen regen, dan dien je op zoek te gaan naar een beschermingsklasse van ten minste IP65. Als de lamp een grondspot is, adviseren wij IP67. Zo kan er water op de behuizing staan zonder dat het erin sijpelt. Als jouw lichtbron daarentegen onder een kleine uitsteeksel op een muur wordt geplaatst, heeft deze slechts een beschermingsklasse van IP44 nodig.

 

Voor welke gebieden zijn solar lampen geschikt?

Solarlampen zijn bijzonder geschikt voor buitenruimtes die door zonlicht worden verlicht. Een dergelijke locatie zorgt ervoor dat de batterijen van het armatuur door de zonnecellen kunnen worden opgeladen en dat de lamp dus naar behoren zal functioneren. Afgezien van dit, zijn er geen grenzen aan jouw verbeelding.

Je kunt solar verlichting bijvoorbeeld gebruiken als decoratieve verlichting in de tuin. Hiervoor zijn zogenaamde bolderlampen aan te bevelen. Echter kun je solar lampen ook heel goed gebruiken om paden of opritten te verlichten. Daartoe hebben wij niet alleen wandlampen in het assortiment, maar ook grondspots die je in de grond kunt zetten.

Een ander toepassingsgebied zijn voordeuren. Aangezien veel solar lampen zijn uitgerust met een schemerschakelaar, geven zij alleen licht wanneer het buiten donker is. Sommige worden zelfs geleverd met een huisnummerplaatje dat je onder de lamp kunt bevestigen, waardoor ze perfect zijn als buitenverlichting.

 

Hoe werken lampen op zonne-energie?

Solar lampen zijn meestal niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Deze lichtbronnen halen alle energie die ze nodig hebben uit de zonnestralen. Geïntegreerde zonnecellen vangen deze energie op, zetten ze om in elektriciteit en slaan ze op in batterijen. De lamp valt terug op deze energie, zodra deze aangezet wordt. Dit gebeurt ofwel manueel, ofwel via een sensor.

Tussen haakjes: solar verlichting werkt ook in de winter! In de regel is zonne-energie voldoende om de batterijen van LED lampen zelfs in het koude seizoen volledig op te laden. Je dient er echter voor te zorgen dat de zonnecellen en de sensoren (indien aanwezig) altijd vrij zijn van vuil, zodat ze goed kunnen functioneren.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.