Supermarktverlichting Advies

Goede verlichting is essentieel voor supermarkten, kruidenierszaken en speciaalzaken (voedsel / delicatessen). Hiermee worden producten eenvoudig gespot in de schappen en leidt je klanten door de winkel. Daarbij speelt supermarktverlichting een belangrijke rol in het benadrukken van kleuren en het tonen van producten op een frisse en aantrekkelijke manier. Een mooie bijkomstigheid is dat dit alles helpt om de verkoop te stimuleren. Professionele LED supermarktverlichting is je beste keuze, vanwege het lage energieverbruik, de lange levensduur en de lage onderhoudsvereisten.


Supermarkten en kruidenierswinkels

LED track lights in supermarketLED track lights in supermarket

LED Railspots

arrowarrow
LED trunking in supermarketLED trunking in supermarket

LED Lichtlijnen

arrowarrow
LED Battens in a supermarketLED Battens in a supermarket

LED Montagebalken

arrowarrow

In supermarkten en buurtwinkels heb je te maken grote ruimtes, hoge plafonds en weinig natuurlijke lichtinval. Het is daarom funest om armaturen te plaatsen die voldoende licht geven. Dit geeft je klanten een prettige winkelervaring en personeel een veilige werkplek. Hieronder de meest populaire LED's voor buurtwinkel- en supermarktverlichting:

• LED Railspots - Bieden veel flexibiliteit doordat de spots kunnen worden verplaatst. Met 3-fase railsystemen creëer je eenvoudig zones, indien gewenst met afgestemde verlichting voor ieder gebied of elke situatie.

• LED Lichtlijnen - Creëert een ''lijn van licht'' met een hoge lumenopbrengst, doordat je de armaturen aan elkaar koppelt. Dit is perfect voor winkelgangen.

• LED Montagebalken - Ideaal voor gebruik in mogelijk vochtige omgevingen. Ze kunnen geïntegreerde LED's hebben of compatibel zijn met een lichtbron.

led panels in supermarketled panels in supermarket

LED Panelen

arrowarrow
led downlights in supermarketled downlights in supermarket

LED Downlights

arrowarrow
LED tubes in supermarketLED tubes in supermarket

LED TL Buizen

arrowarrow

Kruidenierswinkels en speciaalzaken, zoals groenteboeren, bakkerijen en slagerijen, zijn vaker wat kleiner qua omvang en hebben lagere plafonds, waardoor minder licht nodig is. Enkele passende armaturen zijn:

• LED Panelen en LED Downlights - Deze armaturen hebben diverse formaten en zijn geschikt voor inbouw, pendel en/of opbouw. Dat maakt de installatie net wat flexibeler voor jou! DALI dimbaar behoort ook tot de opties. 

Deze mini (super)markten kunnen ook armaturen gebruiken die compatibel zijn met de fittingen van duurzame LED lichtbronnen, zoals LED TL buizen. In dit geval vervang je enkel de lichtbron in je armatuur, wanneer deze niet meer werkt.

Tip! Kies voor LED's met de juiste kleurweergave. Hoe hoger de CRI, hoe beter kleuren worden weergegeven. Producten promoot je het beste met 90-99Ra LED armaturen.


Zoek je een verlichting installateur voor je supermarkt?

Lampdirect staat voor je klaar! Wij hebben een uitgebreid netwerk aan installateurs, waarmee we intensief samenwerken. Er is altijd een vakman bij jou in de buurt die je verlichting snel en professioneel op de juiste plek plaatst. Zo zorgen we er samen voor dat je vele jaren kan genieten van je nieuwe verlichting!

We brengen je graag in contact met de juiste installateur. Neem hiervoor contact op met onze lichtadviseur Melissa of deel je gegevens met ons.


Hulp bij installatie nodig?


Speciale (en verplichte) verlichting voor supermarkten

Supermarkten dienen te voldoen aan veiligheidsvoorschriften. Dit omvat het gebruik van noodverlichting, HACCP verlichting en/of lichtbronnen die speciaal ontworpen zijn voor etenswaren, in de daarvoor bestemde ruimtes of zones.

• HACCP verlichting - Is speciaal gemaakt voor de voedingsmiddelenindustrie, om de veiligheid in dergelijke omgevingen te garanderen. HACCP armaturen zijn niet alleen stof- en waterbestendig, maar zijn ook makkelijk te reinigen.

• Noodverlichting - Dienen te voldoen aan de NEN-normen; kan vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting zijn.

• TL & LED Buizen FOOD - Deze zijn speciaal ontworpen om voedsel te verlichten. Ze zijn gemaakt van plastic of van glas met een splintervrije plastic laag eromheen. Qua plaatsing, zijn ze ideaal om te installeren in toonbanken waarin vers voedsel wordt uitgestald.

ceiling lightsceiling lights

HACCP Verlichting

arrowarrow
emergency lightemergency light

Noodverlichting

arrowarrow
led tube foodled tube food

TL & LED Buizen FOOD

arrowarrow

Wil je graag meer informatie? Bekijk onze content gerelateerd aan supermarktverlichting! 

Voor meer informatie over hoe je de beste verlichting voor supermarkten en buurtwinkels vindt en plaatst, kun je met onderstaande links een kijkje nemen in onze blogs en webshoppagina's. Hier vind je tal van informatie en tips terug van onze verlichtingsexperts.


lighting of fruit shelves in supermarketlighting of fruit shelves in supermarket

De juiste lichtkleur voor het juiste product ...

Kruidenierswinkels en supermarkten zijn meestal verdeeld in zones voor een bepaald type product. Met de juiste verlichting leg je het accent op een zone of een specifiek product. Hieronder enkele tips over welke lichtkleur waar het best tot zijn recht komt.

Vlees en oranje/rode zeevruchten - Het rode component in zeer warm licht (2500K) benadrukt de natuurlijk kleur van vlees en zorgt dat het vlees er vers uitziet. Deze lichttint kan ook worden gebruikt voor vis en zeevruchten, die rood of oranje van kleur zijn.

Bakkerijen - Met extra warm licht (2700K) worden brood, gebak en andere deegwaren getoond alsof ze net uit de oven komen.

Fruit en groenten - Neutraal wit licht (3000K) zorgt ervoor dat producten zoals fruit, groenten en bloemen er vers uitzien. Koudere lichttinten passen ook in ruimtes waar verpakte producten worden uitgestald, zowel eetbaar als niet-eetbaar.

Vis - Koud wit licht (5500K) is perfect voor vitrines waarin verse vis op ijs wordt uitgestald. Het maakt de vis glanzender, verser en aantrekkelijker.

Wijn - Warm wit licht (2700K) is het meest geschikt voor de wijnruimte, doordat het een ontspannen en verfijnde sfeer creëerd. Wij raden aan de verlichting in te stellen op 250 à 300 lux om schittering op glazen flessen te voorkomen.

bulb

Goed om te weten! 

LED's verbruiken niet alleen minder energie dan conventionele lichtbronnen, maar stralen ook geen warmte of IR- en UV-straling uit. Hierdoor wordt het verse karakter alsmede de geur van etenswaren behouden (zintuiglijke eigenschappen). Bovendien maakt het LED verlichting geschikt voor koelschappen en toonbanken.

shelves lighting supermarketshelves lighting supermarket

Wat is de beste schapverlichting voor supermarkten?

In buurtwinkels en supermarkten is het belangrijk om schapverlichting te kiezen, die de producten in de winkel op de best mogelijke manier weergeeft. Om dit te bereiken, raden we aan om lichtbronnen parallel aan de schappen te installeren. Indien de lichtverdeling overeenkomt met de geometrie van de schappen, zien producten er aantrekkelijker uit en zien consumenten de uitgestalde waren in één oogopslag.

LED lichtlijnen and LED montagebalken (koppelarmaturen) zijn de beste armaturen om dit doel te bereiken, doordat ze lijnen van licht op het plafond creëren, die zich over het hele gangpad kunnen uitstrekken. Met de juiste lumenoutput wordt het licht gelijkmatig verdeeld van het hoogste tot het laagste schap.

LED strips kunnen rechtstreeks op schappen worden gemonteerd en kunnen doordoor een goede en eenvoudige oplossing zijn voor kleine supermarkten die geen hoge plafonds hebben. Het gebruik van LED spots is een andere manier om voor accentverlichting te zorgen, vooral in kleinere kruidenierswinkels en speciaalzaken.


Wij helpen je met een professioneel plan voor supermarktverlichting!

We komen meteen ter zake: Onze dienstverlening kan zo uitgebreid zijn als je maar wilt! De verlichtingsexpertise van Lampdirect varieert van het maken van een offerte op maat tot het leveren van professioneel lichtadvies met aanvullende diensten tijdens de installatie.

Zodra je contact opneemt met onze verlichtingsexperts, zullen zij op basis van normgebaseerde lichtcalculaties (NEN-EN 12464) een lichtplan maken dat perfect past bij jouw supermarkt. In dit plan is een plattegrond opgenomen, zodat jouw eigen installateurs of onze installatiepartners weten hoe onze LED lichtoplossing optimaal kan worden geïmplementeerd. Bovendien kunnen we, zodra ons lichtplan is opgesteld, een 3D gesimuleerde versie tonen om een visueel overzicht te geven van hoe het eindresultaat eruit zal zien. Indien je extra supervisie wenst tijdens het installatieproces, is dat ook een service die wij kunnen aanbieden. Interesse? Vul het formulier op deze pagina in of neem contact met ons op via 088 310 00 06.

Wij helpen je graag met je projectverlichting. Heb je daar geen behoefte aan? Als je jouw bedrijf aanmeldt voor een zakelijk account (pro account), profiteer je niet alleen van de beste inkoopvoorwaarden, maar heb je ook een persoonlijk verkoopcontact die zorgt voor offertes, de mogelijkheid tot kopen op rekening en/of de beste leveringsvoorwaarden wanneer producten op voorraad zijn.