Bel ons op 088 - 31 00 000
Bel mij nu op

Vorige

T12 20w

T12 TL buizen van 20 Watt zijn verkrijgbaar tegen de scherpste prijs. Let er op dat u hetzelfde wattage/lengte bestelt, zoals uw oude lamp. Alle T12 buizen zijn ruim voorradig en worden binnen 24 uur geleverd.
Lees meer

T12 TL buis tegen de laagste prijzen op Lampdirect.nl!

Lampdirect.nl biedt u een breed assortiment T12 lampen aan.
 

Wat zijn de kenmerken van een T12 buis?

Een T12 TL buis is een neon buis met een diameter tussen 38 en 41mm, afhankelijk van het model. De lampvoet is G13, dit betekent dat de lampvoet 2 pinnen heeft die 13 millimeter uit elkaar staan.

 • Het gebruik: De T12 buis werkt op een voorschakelappraat.
 • Het wattage: Er zijn 3 wattages mogelijk. Het is belangrijk dat u niet van wattage wisselt, de lengte is hier namelijk op afgestemd. 20W = 59cm, 40W = 120 cm en 65W = 150 cm.
 • De kleurweergave: Er zijn 2 kleurweergave-indexen bij de T12 TL: 60Ra en 80Ra. De 60Ra wordt gebruikt op plaatsen waar kleurenweergave niet van belang is zoals magazijnen en garages. De 80Ra wordt gebruik op plaatsen waar kleur wel belangrijk is.
 • De levensduur: De levensduur van de lamp is erg lang met een gemiddelde van 13.000 uur. Met energielabel B kan deze lamp zuinig genoemd worden.
   

Verschillende soorten T12 buizen

In deze categorie vindt u T12 buizen van Philips en Sylvania:

 • Philips TL-M Rapid Start Standaard Kleuren : Deze T12 buis is voorzien van een interne ontstekingsstrip, daarom heeft u geen starter nodig. Een voorschakelapparaat is wel nodig. De kleurweergave is slecht (60Ra) en is dimbaar. Deze lampen worden gebruikt in garages, industrieën en warenhuizen.
 • Philips TL-M Rapid Start : Deze buis werkt hetzelfde als bovenstaande lamp, het verschil is dat deze lamp een betere kleurweergave-index heeft van 80Ra. Deze lampen worden gebruikt in scholen, warenhuizen en kantoren.
 • Sylvania Blacklight Toughcoat T5 : Deze buizen zijn ideaal voor insectenvallen, plantenkassen en de medische industrie.


Hoe worden T12 lampen geïnstalleerd en vervangen?

 • Door de gassen en kwik in de lamp dient u voorzichtig te zijn met het vervangen. Als de lamp breekt, zet dan een raam open en gebruik geen stofzuiger.
 • Er zijn verschillende voorschakelapparaten mogelijk. Schakelt u de lamp vaak in en uit, gebruik dan de Philips HF-Matchbox Red . Brandt de lamp een langere periode, gebruik dan de  Philips HF-Matchbox Blue . Voor dimbare lampen gebruikt u een voorschakelapparaat Regulator.
loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen