Vorige

TL daglicht

TL buizen daglicht zijn verkrijgbaar in verschillende wattages/lengtes. Alle daglicht TL buizen van Philips en Osram zijn ruim voorradig en binnen 24 uur geleverd. Het is belangrijk om de juiste TL buis te kiezen, neemt u dus altijd hetzelfde wattage en lengte als uw oude lamp. Alle standaard T8 / TL-D buizen zijn vervangbaar door daglicht LED buizen. Doorgaans bespaart u met de overstap 65% energie. Gratis LED-advies: 088 - 31 00 000!
Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 99 in totaal

99 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 99 in totaal

99 Producten

Verschillende formaten TL lampen vind u nu in onze online winkel! Geniet van de hoge kwaliteit en snelle verzending!
 

TL verlichting - de verschillende soorten

TL verlichting kan verdeeld worden in verschillende categorieën:

 • LED TL buizen: LED buizen zijn alleen beschikbaar in de T8 buis en veel energiezuiniger dan gewone TL buizen. Ze hebben bovendien een lange levensduur van 40.000 uur. 
 • T2 lampen: Deze mini TL buizen zijn zeer dun met een diameter van 7mm. De lampvoet is van het type W4.3. Ze worden vaak gebruikt om zeer kleine ruimten in winkels en magazijnen te verlichten.
 • T5 lampen: De TL lampen van dit type zijn zeer klein en zeer effectief.  De lampvoet is van het type G5 en de buis heeft een diameter van 16 mm. Ze zijn geschikt voor elektronische voorschakelapparaten en kunnen geplaatst worden in scholen, fabrieken, kantoren en winkels.
 • T8 (TL-D) Lampen: T8 buizen zijn de meest voorkomende TL lampen. De lampen hebben een diameter van 26mm en een lampvoet van 2 G13 pinnen. Ze hebben een lange levensduur en de lichtstraling blijft gedurende de hele levensduur hetzelfde. Deze lampen worden gebruikt in winkels, scholen, kantoren  of industrieterreinen.
 • T12 Lampen: Dit zijn de grootste buizen en hebben afhankelijk van het model een diameter van 38 tot 41mm. De lampvoet is van het type G13. Vanwege de kleurweergave-index van 60-69Ra zijn deze lampen populair op plaatsen waar de waarneming van kleuren niet heel belangrijk is.
   

Kies de juiste TL buis

1. Als eerste bepaalt u het diameter van uw TL verlichting:

 • 7mm = W4.3 = T2
 • 16mm = G5 = T5
 • 26mm = G13 = T8
 • 40mm = G13 = T12

2. Vervolgens kijkt u naar de lengte van de TL buis. De lengte van de buis en het wattage hangen namelijk samen. Als u uw oude TL verlichting wilt vervangen moeten de lamp dezelfde wattage hebben anders zullen de afmetingen ook niet kloppen. Bovendien is het mogelijk dat uw elektronische systemen niet langer werken met een andere wattage.

3. Uiteindelijk kiest u de kleurtemperatuur en de kleurweergave-index. De kleurweergave-index geeft aan hoe goed u kleuren kunt zien zoals ze werkelijk zijn waarbij 80Ra staat voor goed en 90Ra of hoger uitstekend is. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin:

 • 2700K: warm licht
 • 3000K: warm wit
 • 3500K: neutraal wit
 • 4000K: koel wit
 • 6500K: daglicht
 • 8000K: hemellicht (blauw)

4. Er zijn verschillende merken TL verlichting mogelijk. Maak een keuze voor Philips, Osram, Sylvania en GE.

TL verlichting vervangen

 1. Zorg ervoor dat de stroom van de TL buis is uitgeschakeld.
 2. Pak de uiteinden van de TL buis en draai de  lamp 90 graden zodat de lamp loskomt van het armatuur.
 3. Pak de nieuwe buis en steek de uiteinden ervan in het armatuur. Draai de lamp 90 graden zodat de lamp goed op zijn plaats zit.
 4. Als uw systeem een conventioneel voorschakelapparaat heeft, vervang dan ook de starters voor uw TL lampen. Als u een elektronisch voorschakelapparaat heeft dan heeft u geen starter nodig.

Tip: Als er een zoemend geluid van de lampen komt, dan betekent het dat het voorschakelapparaat vervangen moet worden. Als de TL verlichting knippert, dan betekent het dat de starter vervangen moet worden.Overstappen van TL lampen naar een LED buis

Er zijn vele voordelen om over te stappen van gewone TL verlichting naar LED buizen. Zo kunt u bijvoorbeeld veel energie besparen en daarmee een lagere energierekening krijgen. Doordat de LED buis een langere levensduur heeft kunt u ook op vervangingskosten besparen! LED buizen zijn bovendien ook meer bestand tegen koude omgevingen dan gewone buizen,  daarom zijn deze buizen uitstekend geschikt voor supermarkten, winkels, warenhuizen, kantoren, garages en andere koude ruimten.


Klik hier : LED buizen van de beste merken tegen de beste prijzen!!


Op Lampdirect.nl vindt u het grootste assortiment TL verlichting !

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen