TL-verlichting bestel nu!

Artikelen 1 tot 24 van 778 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 24 van 778 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

 

Een breed assortiment TL verlichting op voorraad op Lampdirect.nl

Verschillende formaten TL buizen vind u nu in onze online winkel!
 

Verschillende soorten TL buizen

 • LED Tubes : LED buizen zijn alleen beschikbaar in de T8 buis en veel energiezuiniger dan gewone TL buizen. Ze hebben bovendien een lange levensduur van 40.000 uur. 
 • T2 Lampen : Deze mini TL buizen zijn zeer dun met een diameter van 7mm. De lampvoet is van het type W4.3. Ze worden vaak gebruikt om zeer kleine ruimten in winkels en magazijnen te verlichten.
 • T5 Lampen : De TL buizen van dit type zijn zeer klein en zeer effectief.  De lampvoet is van het type G5 en de buis heeft een diameter van 16 mm. Ze zijn geschikt voor elektronische voorschakelapparaten en kunnen geplaatst worden in scholen, fabrieken, kantoren en winkels.
 • T8 (TL-D) Lampen : T8 buizen zijn de meest voorkomende TL buizen. De lampen hebben een diameter van 26mm en een lampvoet van 2 G13 pinnen. Ze hebben een lange levensduur en de lichtstraling blijft gedurende de hele levensduur hetzelfde. Deze lampen worden gebruikt in winkels, scholen, kantoren  of industrieterreinen.
 • T12 Lampen : Dit zijn de grootste buizen en hebben afhankelijk van het model een diameter van 38 tot 41mm. De lampvoet is van het type G13. Vanwege de kleurweergave-index van 60-69Ra zijn deze lampen populair op plaatsen waar de waarneming van kleuren niet heel belangrijk is.
   

Hoe kiest u een TL buis?

1. Als eerste bepaalt u het diameter van uw TL buis:

 • 7mm = W4.3 = T2
 • 16mm = G5 = T5
 • 26mm = G13 = T8
 • 40mm = G13 = T12

2. Vervolgens kijkt u naar de lengte van de TL buis. De lengte van de buis en het wattage hangen namelijk samen. Als u uw oude TL buis wilt vervangen moeten de lamp dezelfde wattage hebben anders zullen de afmetingen ook niet kloppen. Bovendien is het mogelijk dat uw elektronische systemen niet langer werken met een andere wattage.

3. Uiteindelijk kiest u de kleurtemperatuur en de kleurweergave-index van uw TL buis. De kleurweergave-index geeft aan hoe goed u kleuren kunt zien zoals ze werkelijk zijn waarbij 80Ra staat voor goed en 90Ra of hoger uitstekend is. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin:

 • 2700K: warm licht
 • 3000K: warm wit
 • 3500K: neutraal wit
 • 4000K: koel wit
 • 6500K: daglicht
 • 8000K: hemellicht (blauw)
   

Hoe kunt u uw TL buis vervangen?

 1. Zorg ervoor dat de stroom van de lamp is uitgeschakeld.
 2. Pak de uiteinden van de TL buis en draai de  lamp 90 graden zodat de lamp loskomt van het armatuur.
 3. Pak de nieuwe buis en steek de uiteinden ervan in het armatuur. Draai de lamp 90 graden zodat de lamp goed op zijn plaats zit.
 4. Als uw systeem een conventioneel voorschakelapparaat heeft, vervang dan ook de starters voor uw TL buizen. Als u een elektronisch voorschakelapparaat heeft dan heeft u geen starter nodig.

Tip: Als er een zoemend geluid van de lampen komt, dan betekent het dat het voorschakelapparaat vervangen moet worden. Als een TL buis knippert, dan betekent het dat de starter vervangen moet worden.

 

 

Overstappen naar een LED buis

Er zijn vele voordelen om over te stappen naar LED buizen. Zo kunt u bijvoorbeeld veel energie besparen en daarmee een lagere energierekening krijgen. Doordat de LED buis een langere levensduur heeft kunt u ook op vervangingskosten besparen! LED buizen zijn bovendien ook meer bestand tegen koude omgevingen dan gewone buizen, daarom zijn deze buizen uitstekend geschikt voor supermarkten, winkels, warenhuizen, kantoren, garages en andere koude ruimten.

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen