• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

Verlichting voor Retail & Supermarkt

Als het gaat om het doen van aankopen, is het vermogen van een klant om een goed beeld te krijgen van een product de sleutel tot verkoop. Of dat nu in modezaken, woonwinkels of in de supermarkt is. Kies de best mogelijke kleurweergave (CRI) voor goede visualisatie van producten en de juiste lichttemperatuur voor de juiste sfeer. Hiermee maak je het klanten zo gemakkelijk mogelijk om te winkelen, wat positieve invloed zal hebben op verkoopcijfers.
Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 1052 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Welke LED verlichting is geschikt voor winkels en supermarkten?

In een winkel en/of supermarkt is het iedere dag van belang dat er zoveel mogelijk producten worden verkocht. Uiteraard gaat het daarbij vooral om levensmiddelen, kleding, huishoudelijke apparaten en meer. Je ziet vaak dat producten door de supermarktketen of retail winkel zelf al op een strategische manier zijn opgesteld. Denk daarbij aan de afdelingen met groente & fruit of bepaalde gekleurde kledingstukken. Hierbij is het belangrijk om de kleur(en) van producten zo natuurlijk mogelijk weer te geven. Een rode appel krijgt zo echt zijn mooie rode kleur en hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de witte druiven die in de aanbieding zijn en dus extra aandacht nodig hebben. 

Dit verraadt meteen dat voor het zo optimaal mogelijk verlichten van gekleurde producten er flexibele LED verlichting nodig is met een zeer hoge kleurweergave (CRI) van 90-99Ra. Het meest praktisch is om de lampen vanaf het plafond naar de producten te laten schijnen. Hiervoor zijn kantelbare LED Downlights erg geschikt. Datzelfde geldt voor LED Railspots. Deze effectieve armaturen plaats je op een railsysteem en kun je heel handig verplaatsen op de rail zelf, of eventueel de schijnrichting aanpassen. Ook zijn kantelbare LED Inbouwspots goed geschikt als winkelverlichting. Deze verlichting heeft wel een iets kleiner formaat en is daardoor iets minder krachtig qua lichtopbrengst. Wil je meer weten over CRI? Lees dan onze blog: Wat is CRI / kleurweergave index?

 

Welke decoratieve verlichting is geschikt voor een supermarkt?

In supermarkten is het niet alleen van belang om de juiste verlichting in het plafond te plaatsen, maar dat geldt ook voor decoratieverlichting in schappen. En dan vooral als het gaat om producten die in koelschappen liggen. Tegenwoordig liggen onder meer vleeswaren en zuivel in schappen met glazen vitrinedeuren ervoor. Op deze manier blijven de producten extra vers. Anderzijds zie je ook vaak dit soort producten in grote en brede toonbanken liggen. Bijvoorbeeld op de vlees- of kaasafdeling.

De kunst is om alles wat wordt verkocht ook zo goed en duidelijk mogelijk te verlichten. Dat kan onder meer via G9 LED Steeklampen, die in de vitrinedeuren kan worden geplaatst. Bij toonbanken zijn LED Strips of LED T5 TL buizen geschikt. Deze verlichting kun je onder of boven een rij met producten (en prijzen) plaatsen, zodat het licht op een mooie manier wordt verspreid. Voor dat wat smallere en kleinere armaturen in schappen en toonbanken raden we ook G4 LED Steeklampen en/of GY6.35 LED Steeklampen aan. Check altijd even de fitting(en) in het armatuur. Zo weet je meteen welk type LED verlichting er geschikt voor is.

 

Welke algemene verlichting is geschikt voor een supermarkt?

De meeste supermarkten zijn vrij fors als het gaat om het aantal vierkante meters. In gangpaden en algemene ruimtes zoals de entree, kantine en de plek waar de kassa's staan, is vanzelfsprekend veel licht nodig. De meest ideale oplossing hierbij qua LED verlichting is het maken van één lange lijn met armaturen. Wat dat betreft hebben we goed nieuws; want dat kan met LED montagebalken met doorvoerbedrading of via LED lichtijnen. Deze flexibele armaturen zijn in de meeste gevallen qua aansluiting hetzelfde als een huidig conventioneel lichtsysteem, dus je hebt deze binnen no-time geplaatst en vervangen. Het fraaie is dat deze LED armaturen ruim 70.000 uur mee gaan. Dat is omgerekend ruim 20 jaar! Onder meer de Noxion EasyTrunk LED Montagebalken zijn qua LED verlichting een mooi voorbeeld van algemene verlichting voor retail en supermarkt.

 

Welke kleurtemperatuur / lichtkleur is geschikt als supermarktverlichting?

Op zoek naar de juiste lichtkleur voor verlichting in een supermarkt? Hiervoor is het goed om naar de verschillende ruimtes te kijken. De lichtkleur voor schappen is bijvoorbeeld anders dan de lichtkleur voor de entree. Voor een uitgebreid overzicht hebben we onderstaand schema opgesteld. 

Kleurtemperatuur Ruimtes / toepassing
2700 Kelvin | Extra warm wit Decoratieverlichting bij promoties van producten of als sfeerverlichting
3000 Kelvin | Warm wit Entree, vlees & vis, kassagedeelte, kantine
4000 Kelvin | Koel wit Gangpaden, schappen, toonbanken, groente & fruit, brood & banket, kantoorgedeelte

 

Welke verlichting is geschikt voor o.a. kledingwinkels en de retail?

Als retailer krijg je vaak maar één kans om ervoor te zorgen dat een klant zich meteen aangetrokken voelt tot de sfeer in jouw winkel en de aanwezige producten. Qua verlichting kun je hiermee twee kanten op. Enerzijds: sfeervolle en sierlijke verlichting die meteen opvalt, zoals (grote) LED Filament lampen in diverse vormen en met een zeer warm witte kleurtemperatuur (2000 - 2700 Kelvin). Dit type lampen bevordert de sfeer en gezelligheid in een ruimte. Anderzijds: jouw producten moeten natuurlijk wel opvallen voor klanten. En daarvoor zijn LED Downlights of LED Railspots weer geschikt. Net zoals in supermarkten kan deze verlichting een product helemaal in de spotlights zetten, terwijl de kleur van het product zo natuurlijk mogelijk wordt weergegeven. Je hebt in ons assortiment de keuze uit meerdere kleuren Railspots, dus je kunt de kleur ervan ook afstemmen op de kleur(en) van jouw winkelinterieur. 

 

Waarom is het belangrijk om een etalage goed te verlichten?

Een etalage is het visitekaartje van een winkel. Zelfs wanneer de winkel gesloten is. Wanneer mensen voor of na sluitingstijd een mooi verlichte etalage met opvallende producten zien, zullen ze eerder geneigd zijn om toch nog even wat langer te kijken of misschien wel wat dichterbij te gaan staan. Voor jou als retailer/winkeleigenaar is de kans dan dus groter dat diegene later nog even jouw winkel binnenstapt om het product uit de etalage daadwerkelijk te kopen. Om producten/objecten in de spotlight te zetten in etalages, kun je gebruik maken van LED railspots, LED Downlights of kantelbare LED inbouwspots. Deze kun je dan de gewenste richting op laten schijnen. Dat kan zowel van onderaf als van bovenaf. Bij Lampdirect kun je dagelijks kiezen uit een ruim aanbod aan topkwaliteit elatageverlichting van diverse A-merken.

 

Welke stralingshoek is bij verlichting het best geschikt voor het verlichten van supermarkten en winkels?

Welke gradenbundel je het best kunt kiezen hangt opnieuw af van de ruimte waar de verlichting komt te hangen en het doel van de verlichting. Daarbij kunnen we onderscheid maken tussen accentverlichting en algemene verlichting. Onder accentverlichting verstaan we het in de spotlight zetten van bepaalde objecten of producten. In dat geval is een smalle of medium gradenbundel beter geschikt. Als het om algemene verlichting gaat, bijvoorbeeld voor het verlichten van gangpaden of de entreeruimte, dan is er meer licht nodig en dat vereist dus verlichting met een brede stralingshoek. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog: Hoe kies ik de juiste gradenbundel?

 

Wat zijn de voordelen van LED verlichting voor de retail en supermarkt?

Het licht in supermarkten en winkel staat vaak en lang aan. Soms wel meer dan 80 uur per week. Dan is het wel zo prettig als er verlichting hangt die lang mee gaat. Wanneer we in dat geval praten over conventionele verlichting, dan zien we een gemiddelde levensduur van ongeveer 20.000 uur. Wanneer we dat vergelijken met het aantal branduren van passende LED armaturen zoals LED Downlights, LED Montagebalken, LED Lichtlijnen en LED Railspots, dan gaan deze gemiddeld drie keer zo lang mee. Oftewel: minder kosten voor onderhoud en vervanging. Bovendien is LED verlichting in sommige gevallen tot wel 90% zuiniger. Je gaat als winkelier dus ook besparen op je energiekosten danzkij LED. Het is dus een investering die zich op meerdere manieren terugverdient. Winkelier of retailer? Vervang je oude verlichting en kies voor LED winkelverlichting en supermarktverlichting via Lampdirect! 

 

Ontdek in de video hieronder de flexibele Noxion LED Railspot Stella!

Als het gaat om het doen van aankopen, is het vermogen van een klant om een goed beeld te krijgen van een product de sleutel tot verkoop. Of dat nu in modezaken, woonwinkels of in de supermarkt is. Kies de best mogelijke kleurweergave (CRI) voor goede visualisatie van producten en de juiste lichttemperatuur voor de juiste sfeer. Hiermee maak je het klanten zo gemakkelijk mogelijk om te winkelen, wat positieve invloed zal hebben op verkoopcijfers.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.