• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Bestel meer, betaal minder
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

Lichtadvies video's

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!Lichtadvies videos

 


Wat is de UGR / verblindingsgraad van een lamp?


De UGR waarde van een lichtbron geeft aan in welke mate armaturen en lampen verblinding veroorzaken vanuit een bepaalde positie voor de gebruiker. In deze video leggen we alles uit over de verblindingsgraad van verlichting.
Wat is de IK-waarde van een lamp?


Iedere lamp heeft een bepaalde IK-waarde. De IK-waarde geeft de mate van slagvastheid weer. Hiermee wordt bedoeld in hoeverre een armatuur tegen schokken bestand is.
Wat is de IP-waarde van een lamp?


In deze video geven we je uitleg over de IP-Waarde van verlichting. Zo geeft de IP-Waarde van een lamp onder andere aan in welke mate de lamp is afgeschermd tegen vaste stoffen en tegen water.
 


Hoe dim ik een LED lamp?


Door de juiste LED lamp en dimmer met elkaar te gebruiken is het mogelijk om LED verlichting te dimmen. In deze video vertellen we je er alles over.
Wat is Kleurweergave (CRI) ?


De juiste kleurweergave van een lamp wordt bepaald door de Color Rendering Index (CRI). Deze video leert je alles wat jij moeten weten over de CRI-waarde van lampen.
Hoe kies ik het juiste LED Paneel?


Het kiezen van het juiste LED Paneel kan een hele opgave lijken. In deze video leggen we uit waar je het beste op kunt letten bij het kiezen van geschikte LED panelen voor je plafonds.
 


Wat is kleurtemperatuur?


De kleurtemperatuur van een lamp wordt gemeten in Kelvin. De Kelvinwaarde geeft aan welke kleur licht een lichtbron uitstraalt. In deze video van LampDirect kom je alles te weten over kleurtemperatuur en Kelvin.
Hoe kies ik de juiste gradenbundel?


Deze video helpt je bij het kiezen van de juiste stralingshoek en gradenbundel zodat alles in jouw ruimte ideaal belicht is.
Lumen naar Watt. Hoe zit het nu?


Hoe zat het ook alweer met het verschil tussen Lumen en Watt? Deze handige video legt je uit hoe je het verschil tussen lichtopbrengst en verbruik gemakkelijk kunt onthouden.
 


Hoe kies ik de juiste TL buis?


Hoe kies je nu de juiste TL buis ter vervanging van je oude TL buis? In deze video geven we je advies over het kiezen van nieuwe verlichting op basis van 4 relevante zaken.