• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 7 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

Lichtadvies video's

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op 088 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven, gebruik deze niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.

video bannerLichtadvies videos

 


Hoe kies ik het juiste LED lampje?


Kom meer te weten over de twee belangrijke fittingen, de E14 en E27, de meest gebruikelijke lampvormen, de verschillende kleurcodes en kleurtemperaturen, de lichtopbrengst uitgedrukt in Lumen, en of het LED lampje dimbaar is of niet.
Hoe kies ik het juiste GU LED spotje?


Maak je wegwijs over de variaties aan fittingen, die je de keuze geeft tussen de GU4, GU5.3 of GU10, de verschillende kleurcodes en kleurtemperaturen, de kleurweergave, de gradenbundel en of het LED spotje dimbaar is of niet.
Hoe kies ik de juiste LED steeklamp?


De eerste en belangrijkste punten om op te letten bij de keuze van jouw LED steeklamp. De variaties aan fittingen, de voltages, is een transformator nodig of niet, welke kleurtemperaturen er bestaan en of de lamp dimbaar is.
 


Wat is de IK-waarde van een lamp?


Iedere lamp heeft een bepaalde IK-waarde. De IK-waarde geeft de mate van slagvastheid weer. Hiermee wordt bedoeld in hoeverre een armatuur tegen schokken bestand is.
Wat is de IP-waarde van een lamp?


In deze video geven we je uitleg over de IP-Waarde van verlichting. Zo geeft de IP-Waarde van een lamp onder andere aan in welke mate de lamp is afgeschermd tegen vaste stoffen en tegen water.
Hoe dim ik een LED lamp?


Door de juiste LED lamp en dimmer met elkaar te gebruiken is het mogelijk om LED verlichting te dimmen. In deze video vertellen we je er alles over.
 


Wat is Kleurweergave (CRI) ?


De juiste kleurweergave van een lamp wordt bepaald door de Color Rendering Index (CRI). Deze video leert je alles wat jij moeten weten over de CRI-waarde van lampen.
Hoe kies ik het juiste LED Paneel?


Het kiezen van het juiste LED Paneel kan een hele opgave lijken. In deze video leggen we uit waar je het beste op kunt letten bij het kiezen van geschikte LED panelen voor je plafonds.
Wat is kleurtemperatuur?


De kleurtemperatuur van een lamp wordt gemeten in Kelvin. De Kelvinwaarde geeft aan welke kleur licht een lichtbron uitstraalt. In deze video van LampDirect kom je alles te weten over kleurtemperatuur en Kelvin.
 


Hoe kies ik de juiste gradenbundel?


Deze video helpt je bij het kiezen van de juiste stralingshoek en gradenbundel zodat alles in jouw ruimte ideaal belicht is.
Lumen naar Watt. Hoe zit het nu?


Hoe zat het ook alweer met het verschil tussen Lumen en Watt? Deze handige video legt je uit hoe je het verschil tussen lichtopbrengst en verbruik gemakkelijk kunt onthouden.
Hoe kies ik de juiste TL buis?


Hoe kies je nu de juiste TL buis ter vervanging van je oude TL buis? In deze video geven we je advies over het kiezen van nieuwe verlichting op basis van 4 relevante zaken.
 


Wat is de UGR / verblindingsgraad van een lamp?


De UGR waarde van een lichtbron geeft aan in welke mate armaturen en lampen verblinding veroorzaken vanuit een bepaalde positie voor de gebruiker. In deze video leggen we alles uit over de verblindingsgraad van verlichting.
 


Wat zijn de verschillende UGR waardes voor een 30x120 LED paneel?


Deze video helpt je bij het kiezen van de juiste UGR waarde voor een rechthoekig LED paneel van 30x120cm. Zo maak je altijd de juiste keuze voor iedere ruimte.
In welke kleurtemperaturen is een 30x120 LED paneel verkrijgbaar?


Warm wit, koel wit of toch daglicht wit? Wat betreft de lichtkleur zijn er meerdere opties waaruit je kunt kiezen bij 30x120cm LED panelen. Wij leggen alles uit in deze video.
In welke kleurtemperaturen zijn T5 en T8 TL buizen verkrijgbaar?


In ons ruime assortiment aan T5 en T8 LED TL buizen zijn er diverse opties als het gaat om kleurtemperatuur. Ontdek welke het best bij jouw situatie past in deze korte video.
 


Wat zijn de verschillende UGR waardes voor een 60x60 LED paneel?


Deze video helpt je bij het kiezen van de juiste UGR waarde voor een vierkant LED paneel van 60x60cm. Zo maak je altijd de juiste keuze voor iedere specifieke ruimte.
In welke kleurtemperaturen is een 60x60 LED paneel verkrijgbaar?


Warm wit, koel wit of toch daglicht wit? Wat betreft de lichtkleur zijn er meerdere opties waaruit je kunt kiezen bij 60x60cm LED panelen. Wij leggen alles uit in deze video.
In welke gradenbundels is een GU4 LED Spot verkrijgbaar?


Bij het kopen van een GU4 LED spot kun je kiezen uit meerdere gradenbundels, met elk hun eigen toepassingsgebied. Kom er meer over te weten in deze korte video.
 


In welke kleurtemperaturen is de GU4 LED spot verkrijgbaar?


Op zoek naar een GU4. LED spot, maar twijfel je over het kiezen van de juiste kleurtemperatuur? Geen nood! Via deze korte video geven we je meer informatie.
Welke gradenbundels worden er gebruikt voor een GU10 LED spot?


Bij het kopen van een GU10 LED spot kun je kiezen uit meerdere gradenbundels, met elk hun eigen toepassingsgebied. Kom er meer over te weten in deze korte video.
Welke kleurtemperaturen kan ik kiezen bij het kopen van een GU10 LED Spot?


De diverse GU10 LED Spots die bij Lampdirect verkrijgbaar zijn, hebben verschillende kleurtemperaturen. Bekijk deze video voor meer informatie over alle opties.
 


Welke gradenbundels worden er gebruikt voor een GU5.3 LED spot?


De diverse GU5.3 LED Spots uit ons assortiment zijn te verkrijgen in meerdere gradenbundels. Via deze korte video voorzien we je graag van meer informatie.
Welke kleurtemperaturen kan ik kiezen bij het kopen van een GU5.3 LED Spot?


De verschillende GU5.3 LED Spots die bij Lampdirect verkrijgbaar zijn, zijn verkrijgbaar in diverse kleurtemperaturen. Bekijk deze video voor meer informatie over alle opties.
In welke kleurtemperaturen is de E27 LED lamp verkrijgbaar?


Sfeerverlichting of praktische verlichting? Bij Lampdirect is een E27 LED lamp in meerdere kleurtemperaturen te verkrijgen. Lees er meer over in deze korte video.
 


In welke kleurtemperaturen is de E14 LED lamp verkrijgbaar?


Heb je moeite met het kiezen van de juiste kleurtemperatuur voor jouw E14 LED lamp? Via deze handige korte informatievideo helpen we je graag een handje.