Winkelverlichting Advies

LED verlichting voor winkels is een cruciaal aspect voor het uitbeelden van de merkidentiteit in de detailhandel. Het resulteert niet alleen in kostenefficiënte zakelijke voordelen, waaronder een verminderd energieverbruik en een lager onderhoudsbudget (lange levensduur), maar het zorgt ook voor een onderscheidend trekje in de huisstijl en het leidt de klant naar de producten die je onder de aandacht wilt brengen. Onze gids informeert je over de beste winkelverlichting voor non-food retail en doe-het-zelfzaken.


Winkelverlichting voor Non-Food Retail

LED Battens over a industry workshopLED Battens over a industry workshop

LED Railverlichting

arrowarrow
LED trunking in a car assembly laneLED trunking in a car assembly lane

LED Downlights

arrowarrow
High Bays on a industry ceilingHigh Bays on a industry ceiling

LED Inbouwspots

arrowarrow

Non-food retail is de verzamelnaam voor winkels en speciaalzaken, die een (breed) scala producten aanbieden betreft consumentenelektronica, educatie, vrije tijd, kleding, sport, persoonlijke verzorging, interieur of huis en tuin. Wij raden de volgende armaturen aan:

• LED Railverlichting - Perfect voor etalage verlichting, maar ook basis winkelverlichting. Ze zijn flexibel in plaatsing en verlichtingsopties (3-fase / zoneverlichting / CRI>90).

• LED Downlights - De diverse lichtkleuren en dimbare opties zijn bijzonder geschikt voor op maat winkelverlichting. Kantelbare banaanspots, zoals de Noxion Forza, creëren met gemak een spotlight op focusproducten.

• LED Inbouwspots - Zowel bij algemene- als accentverlichting bieden inbouwspots een passende aanvulling op het winkelconcept. Ze zijn met diverse verlichtingsopties (CRI>90 / kantelbaar / dimbaar) verkrijgbaar en in armatuurkleuren die passen bij het interieur.

Garages for trucks lit by floodlightsGarages for trucks lit by floodlights

LED Strips

arrowarrow
Assembly lane lit by LED tubesAssembly lane lit by LED tubes

Hanglampen

arrowarrow
LED gas discharge lamps under a ceiling of a big industry hallLED gas discharge lamps under a ceiling of a big industry hall

CDM-T Lampen

arrowarrow

Het winkelconcept kan baat hebben bij extra verlichting, doordat lichtontwerpen met de juiste accenten inspelen op de klantemoties en van winkelen een belevenis maken. Licht en donker (schaduw) zorgen voor contrast dat het menselijk oog stimuleert tijdens het winkelen. Design kan weer bijdragen aan de winkelsfeer. Twee producttips:

• LED Strips - Deze plaats je in diverse hoeken, waardoor ze ideaal zijn voor schap- en vitrinekast verlichting, en accentverlichting op kassa's en product toonbanken.

• Hanglampen - Hoewel ze zeer effectief zijn als verlichting boven een kassa, geven ze ook een decoratieve toevoeging aan de winkel of specifieke zones binnen een winkel.

Gebruik je nog CDM-T gasontladingslampen? Ook een geweldige keuze. Wist je dat LED railspots, LED downlights en LED inbouwspots met CRI>90 dezelfde resultaten behalen?


Zoek je een verlichting installateur voor je winkel?

Lampdirect staat voor je klaar! Wij hebben een uitgebreid netwerk aan installateurs, waarmee we intensief samenwerken. Er is altijd een vakman bij jou in de buurt die je verlichting snel en professioneel op de juiste plek plaatst. Zo zorgen we er samen voor dat je vele jaren kan genieten van je nieuwe verlichting!

We brengen je graag in contact met de juiste installateur. Neem hiervoor contact op met onze lichtadviseur Melissa of deel je gegevens met ons.


Hulp bij installatie nodig?


Winkelverlichting voor Doe-het-Zelf Zaken

In doe-het-zelfzaken zijn paden met pallet- en zware last schappen het meest efficiënt te verlichten middels lineaire LED armaturen, die een hoge verticale lichtsterkte hebben. Extra schapverlichting kan de doorslag geven voor een aankoop. Twee lineaire toppers:

• LED Montagebalken - Standaard en waterdichte varianten verkrijgbaar in verschillende lengtes en lichtkleuren, en met de optie tot doorvoerbedrading (centrale aansturing).

• LED Lichtlijnen - Deze armaturen hebben een hoge lichtopbrengst die met behulp van een railsysteem eenvoudig en flexibel door gangpaden kan worden geleid.

Een andere passende optie voor hoge plafonds, is het gebruik van LED high-bays.

Tip! Warm witte LED inbouwspots met CRI>90 zijn de perfecte aanvullende verlichting om kleine meubelstukken, tapijt, behang en badkamerdisplays te laten opvallen.

ceiling lightsceiling lights

LED Montagebalken

arrowarrow
pendant lampspendant lamps

LED Lichtlijnen

arrowarrow
wall lampswall lamps

LED High-Bays

arrowarrow

Meer informatie nodig om het beste plan te maken? Bekijk onze andere winkelverlichting content! 

Zakelijke verlichting voor winkels is zeer divers in te vullen. Als je meer wilt weten over de beste lichtoplossing voor een bepaalde retailomgeving, kun je meer ontdekken in de onderstaande blogs en categorieën. Ontdek hoe je 3-fase railverlichting installeert en gebruikt, wat het voordeel is van doorvoerbedrading of bekijk enkele populaire merken LED verlichting voor winkels.


Weet je welk type licht perfect bij je assortiment past?

De toon van het witte licht en de kleurweergave hebben een grote invloed op hoe producten en materialen worden waargenomen. Het verleidt klanten om iets aan te raken, het creëert de gewenste uitstraling en/of leidt tot aankopen. Een paar voorbeelden:

Product Lichtkleur (K) Weergave (CRI) Effect op de sfeer in de winkel
Rood getinte producten 2200K - 3300K 90-99Ra Benadrukt rode kleurtonen en creëert een huiselijk tot gezellig effect.
Groen / blauw getinte producten 3300K - 5300K (cool) or 5300K> (daylight) 90-99Ra Creëert neutrale groene en blauwe kleuren. De ruimte ziet er helder uit en straalt dynamiek en frisheid uit.
Stoffen en leren producten 3000K 90-99Ra LED voorkomt broosheid en verbleking veroorzaakt door infrarood- en UV-straling. Licht moet niet te helder zijn.
Sieraden 3000K (warm) or 4000K> (cool) 90-99Ra Warm licht benadrukt de warme tint van goud, terwijl koel wit licht de charme van zilver en metaal versterkt.
Elektronica 4000K 80-89Ra> Koel en helder licht laat elektronica opvallen en past bij de vaak glanzende, donkere en/of metalen materialen.

Tip - Flexibele verlichting! Afstembaar wit / CCT LED armaturen en 3-fase railverlichting stellen je in staat om te schakelen op basis van seizoens- en collectieveranderingen. Met afstembaar wit en CCT kun je de verlichting naar wens instellen, terwijl 3-fase railverlichting voor lichtkleurverschillen zorgt binnen een gebied of zones creëert.

Tip - Verlichting van oppervlaktestructuren! Een gericht samenspel van licht en schaduw kan oppervlaktestructuren laten opvallen voor de klant (modellering), bijvoorbeeld in meubelzaken. Dit met behulp van gerichte verlichting met spots met een hoge CRI. Maar ook kan schittering van licht op reflecterende oppervlakken bewust worden gebruikt om bepaalde goederen te accentueren.

Installation height of High BaysInstallation height of High Bays

Welk armatuur moet je kiezen; stralingshoek en (in)direct licht?

De manier waarop je bepaalde gebieden in je winkel verlicht, beïnvloedt in grote mate of de klant een product zal kopen of zorgt dat een aankoop succesvol wordt afgerond. Enkele aanbevelingen:

Paskamers - Indirect licht dat onflatteuze schaduwen vermijdt, is belangrijk en wordt bereikt met armaturen zoals LED downlights. Advies is om dit te combineren met helder maar vriendelijk licht (CRI>90).

Vitrines - Glazen vitrines, voor of in een winkel, worden bij voorkeur verlicht met goede accentverlichting. Om ervoor te zorgen dat ze de aandacht trekken, moeten vitrines helderder verlicht zijn dan hun omgeving. Lichtbronnen met een 36° stralingshoek zijn perfect.

Etalages - LED's van 1000 - 2000 lux geven een breed scala aan producten (incl. prijzen) in detail weer. LED spots en railspots (brede gradenbundel: 40°>) zijn ideaal, net als LED strips voor moeilijk bereikbare hoeken. Bij het accentueren van mannequins passen spots van boven, onder of opzij goed, maar zorg ervoor dat je geen storende reflecties hebt. Lichtkleur en CRI zijn altijd productspecifiek.

Kassa's - Reflectievrij licht (UGR<19) met een lichtsterkte van minimaal 500 Lux is aan te raden om de afreken- en registratietaken van het personeel optimaal te laten verlopen. Hanglampen en pendelarmaturen zijn hierbij een goede keuze.


Wij helpen je met een professioneel plan voor winkelverlichting!

We komen meteen ter zake: Onze dienstverlening kan zo uitgebreid zijn als je maar wilt! De verlichtingsexpertise van Lampdirect varieert van het maken van een offerte op maat tot het leveren van professioneel lichtadvies met aanvullende diensten tijdens de installatie.

Zodra je contact opneemt met onze verlichtingsexperts, zullen zij op basis van normgebaseerde lichtcalculaties (NEN-EN 12464-1) een lichtplan maken dat perfect past bij jouw winkelpand. In dit plan is een plattegrond opgenomen, zodat jouw eigen installateurs of onze installatiepartners weten hoe onze LED lichtoplossing optimaal kan worden geïmplementeerd. Bovendien kunnen we, zodra ons lichtplan is opgesteld, een 3D gesimuleerde versie tonen om een visueel overzicht te geven van hoe het eindresultaat eruit zal zien. Indien je extra supervisie wenst tijdens het installatieproces, is dat ook een service die wij kunnen aanbieden. Interesse? Vul het formulier op deze pagina in of neem contact met ons op via 088 310 00 06.

Wij helpen je graag met je projectverlichting. Heb je daar geen behoefte aan? Als je jouw bedrijf aanmeldt voor een zakelijk account (pro account), profiteer je niet alleen van de beste inkoopvoorwaarden, maar heb je ook een persoonlijk verkoopcontact die zorgt voor offertes, de mogelijkheid tot kopen op rekening en/of de beste leveringsvoorwaarden wanneer producten op voorraad zijn.