Eindelijk is er een LED alternatief voor PL-C en Osram D/E 18W en 26W lampen

banner spaarlamp

 

De Philips LED PL-C Lampen lijken op een gewone spaarlamp, maar bieden alle voordelen van LED technologie. Ze zijn uitgerust met een G24D fitting (2-pins) of een G24Q fitting (4-pins). Beide zijn verkrijgbaar in warm wit licht (3000K) en koel wit licht (4000K). Deze zuinige en duurzame LED-vervangers hebben een laag wattage, waardoor je al gauw tot 70% aan energiekosten zult besparen. Zorg ervoor dat het wattage van je huidige spaarlamp overeenkomt met het vervangende wattage van je nieuwe LED spaarlamp! Je kunt hiervoor het filter aan de linkerkant van de pagina gebruiken. Daar zie je staan: Vervangt (Watt). 

 

Kan ik mijn oude spaarlamp vervangen door een LED spaarlamp?

Jazeker! Het vervangen van je oude spaarlamp voor een nieuwe LED spaarlamp is zelfs heel eenvoudig. Het achterhalen van de fitting van je huidige lamp, is de eerste stap om te zien of een nieuwe LED PL-C spaarlamp jouw oude PL-C spaarlamp kan vervangen. Er zijn twee varianten: een variant met 2 pinnen (werkt op een conventioneel VSA) en een variant met 4 pinnen (werkt op een elektronisch VSA). Om je zoektocht te vermakkelijken, hebben we hieronder een kort overzicht gemaakt. Deze LED producten kun je allemaal gebruiken als zuinige vervanger voor een conventionele Philips CorePro PL-C spaarlamp:

Vergeet ook niet de juiste kleurtemperatuur te kiezen. Zoals hierboven vermeld, is de CorePro LED PL-C in 2 varianten verkrijgbaar, namelijk 3000K (warm wit) en 4000K (koel wit). Het is geen probleem om je oude lamp te vervangen met de nieuwe Philips CorePro LED PL-C, zelfs wanneer je oude lamp een andere kleurtemperatuur heeft. Echter, houdt er wel rekening mee dat de lichtopbrengst (de hoeveelheid lumen) van LED spaarlampen hoger is.


Philips CorePro PL-C

Wat als mijn lamp niet overeenkomt met de hierboven beschreven producten?

Het kan voorkomen dat je armatuur uitgerust is met een ander type spaarlamp dan de producten die we in deze blog hebben beschreven. Hierbij kan je denken aan:

  • Een andere 2-pins of 4-pins fitting
  • Een ander wattage dan je oude spaarlamp
  • Eem andere kleurtemperatuur, bijvoorbeeld extra warm wit (2700K) of daglicht wit (6500K)

Je kunt uiteraard altijd een kijkje nemen in ons assortiment van conventionele spaarlampen en LED Spaarlampen. Aan de linkerkant van het scherm kan je eenvoudig gebruik maken van onze filters. Deze tonen een selectie van ons complete assortiment. Door je huidige fitting aan te klikken, vind je altijd het LED alternatief waar je naar op zoek bent. Je kunt er ook voor kiezen een heel armatuur te vervangen. Een compleet LED armatuur aanschaffen is dan een goede optie. Daarbij kun je vooral denken aan LED Downlights

 

Wat gebeurt er met het voorschakelapparaat (VSA) van mijn huidige spaarlamp?

Om een Philips CorePro LED PL-C lamp aan te schaffen en op de juiste manier aan te sluiten, hoeft je het voorschakelapparaat (VSA) niet aan te passen. Toch adviseren wij dit wel, omdat je oude VSA de eigenschappen van je nieuwe LED lampen kan beïnvloeden. Denk hierbij aan verkorting van levensduur, minder energie efficientie en een lagere kwalitieit licht.