088 - 31 00 000 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

  • Ontvang tot wel 20% volumekorting
  • Persoonlijk verkoopcontact
  • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

Verlichting voor Galerij & Trappenhuis

Galerijen en trappenhuizen hebben goede verlichting nodig. Hier lopen namelijk veel mensen en goede verlichting maakt de kans op ongelukken kleiner. Verlichting van 3000 tot 4000 kelvin zorgt voor een aangename sfeer die ondertussen trappen of gangen goed verlicht. Gebruik van sensoren zorgt voor extra energiebesparing en gebruikersgemak, omdat schakelaars niet meer nodig zijn. Vandalismebestendige en waterdichte armaturen kunnen gewenst zijn bij plaatsing in openbare ruimten, bekijk hiervoor de IK- en IP waarde. Wil je weten welk armatuur het beste tot zijn recht komt in jouw bedrijf of woning? Klik en lees hieronder verder ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 965 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat zijn de voordelen van trapverlichting?

Wanneer je kiest voor LED verlichting voor een trappenhuis of galerij, dan profiteer je van diverse voordelen. In tegenstelling tot conventionele lichtbronnen is LED trap verlichting veel duurzamer. LED lampen verbruiken tot wel 90% minder elektriciteit bij dezelfde lichtintensiteit. Dat levert je dus een flinke besparing op als het gaat om energiekosten. Bovendien zijn LED lampen milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld traditionele fluorescentiebuizen of spaarlampen, aangezien LED geen giftige stoffen bevat. Met LED trapverlichting ben je bovendien verzekerd van armaturen die veel langer mee gaan, dan bij conventionele lampen het geval is. Zo bespaar je dus in meerdere opzichten. Je kunt kiezen uit meerdere type LED trapververlichting.

 

Welke kleurtemperatuur is geschikt bij verlichting voor trappenhuizen en galerijen?

De tijd van enkel 'koud witte' LED verlichting is voorbij. In ons assortiment van topkwaliteit LED armaturen voor de trap heb je de keuze uit meerdere lichtkleuren. 

Kleurtemperatuur Kenmerken / toepassing
2700 Kelvin - Extra warm wit Warm en sfeerverhogend
3000 Kelvin - Warm wit Warm en neutraal
4000 Kelvin - Koel wit Fris en natuurlijk
6500 Kelvin - Daglicht wit Komt overeen met met natuurlijk daglicht

 

Welke LED verlichting is geschikt als verlichting voor een trap?

Het is aan te raden om eerst een analyse te maken van de locatie en de ruimte. Gaat het bijvoorbeeld om een trap met een plafond? Dan is de beste optie een LED plafondlamp. Als de trap alleen wordt geflankeerd door twee muren, dan is een LED wandlamp de beste optie. Bij een vrijstaande trap kun je LED strips onder de treden plaatsen. Bij het plaatsen van trapverlichting is het van groot belang dat iedereen die de trap gebruikt niet wordt verblind, om zo ongelukken te vermijden. Qua lichtintensiteit (hoeveelheid lumen) van 150 tot 200 lumen per vierkante meter.

 

LED plafondarmaturen

Plafondlampen zijn een zeer goede manier om een trap van sfeerverlichting te voorzien. Van bijzonder belang is hier een brede stralingshoek van tenminste 40 graden of wijder, die zorgt voor voldoende verlichting over het hele oppervlak. Een ander voordeel van plafondarmaturen is dat zij het licht diffuus uitstralen, waardoor het risico van verblinding aanzienlijk wordt beperkt.

 

LED wandarmaturen

Wandlampen werpen hun licht op het oppervlak van de muur, vanwaar het wordt weerkaatst. Hierdoor ontstaat ook diffuus licht, dat ook als sfeerverlichting kan fungeren. In dit geval is de hoogte waarop je een wandarmatuur monteert van bijzonder belang: De lichtbron mag mensen op de trap niet verblinden. 

 

LED strips

LED strips kunnen met goed resultaat worden gebruikt als indirecte accentverlichting. Je kunt ze langs de traptreden naar boven laten lopen of ze bijvoorbeeld onder de leuning insluiten. Het risico van verblinding door de strips kan aanzienlijk worden beperkt als je ze monteert in een profiel dat is voorzien van een matte kunststofruit. Dit verspreidt het licht. Een ander voordeel: het profiel voert de door de LED strip geproduceerde warmte efficiënt af, zodat de levensduur van de lichtbron wordt verlengd. Ben je specifiek op zoek naar LED strips voor je trap? Dan kun je bij Lampdirect kiezen uit diverse opties van topmerk Noxion en diverse LED strip accessoires zoals drivers, profielen en verbindingsstukken.

 

LED inbouwspots

Als basisverlichting voor trappen en galerijen zijn LED inbouwspots in beperkte mate voor het plafond geschikt, omdat je meerdere exemplaren moet installeren en ze schaduwen kunnen produceren. Ook dien je rekening te houden met de schijnrichting, zodat er geen verblinding wordt veroorzaakt. Je kunt een LED inbouwspot voor de trap bijvoorbeeld net boven de treden in de muur verzinken, zodat ze direct worden verlicht. Op die manier geef je elke trede speciale aandacht en voorzie je jouw trap van een trap LED verlichting met een mooi effect.

 

Welke verlichting voor de trap en galerij is dimbaar?

In ons assortiment vind je diverse dimbare LED trapverlichting. Door het gebruik van deze verlichting bespaar je extra op je energiekosten, omdat de lichtintensiteit naar beneden wordt gebracht. Wil je dimbare verlichting voor een trap kopen? Dan heb je hiervoor een LED dimmer nodig. Let erop dat het vermogen van de aangesloten LED verlichting niet hoger is dan het vermogen van de LED dimmer. 

 

Is er trap verlichting verkrijgbaar met een sensor en bewegingsmelder?

Op zoek naar een armatuur voor een trappenhuis of galerij die is uitgerust met een bewegingssensor? Dan kun je onder andere kiezen uit LED plafondlampen met een sensor. Ook beschikken we over een ruim aanbod aan LED wandlampen met een sensor. Het toepassen van trapverlichting met een bewegingssensor is vooral de moeite waard als je een trap wil verlichten die slechts af en toe door mensen wordt gebruikt. Het armatuur gaat alleen aan als beweging wordt gedetecteerd. Dit bespaart je een aanzienlijk bedrag aan energiekosten. Ook ben je zeker van een product met een lange levensduur.

 

Welke armaturen met noodverlichting zijn geschikt voor een trappenhuis en galerij?

Het is erg belangrijk LED verlichting met een noodunit voor een trappenhuis te gebruiken. Noodverlichting zorgt voor licht, zelfs als de stroom is uitgevallen en stelt mensen in staat om in geval van nood het gebouw veilig te verlaten. Dergelijke noodverlichting is zelfs verplicht voor openbare trappenhuizen. Je kunt bij Lampdirect kiezen uit LED armaturen met een noodverlichtingsunit van 3 uur en/of een noodverlichtingsunit van 4 uur. Deze zijn het meest effectief bij calamiteiten, met name als het om een groter gebouw gaat.

 

Waarop moet ik letten bij het plaatsen van buitenverlichting bij een trap?

Voor LED trapverlichting in de buitenlucht gelden dezelfde regels en tips als voor trapverlichting binnenshuis. Er is echter een bijkomende factor: Omdat buitenverlichting voor een trap aan vocht en regen kunnen worden blootgesteld, moeten ze een bepaalde IP-beschermingsgraad hebben. Als een armatuur zich onder een kleine richel of in een beschermde ruimte bevindt, kun je kiezen voor verlichting met een IP44 waarde (spatwaterdicht). Als de armaturen echter volledig kunnen worden blootgesteld aan regen en andere weersomstandigheden, is een IP65 waarde (stof- en waterdicht) of hoger beter geschikt.

 

Met de veelzijdige Noxion LED Bulkhead Pro kun je alle kanten op! Bekijk de video waarom ...

Galerijen en trappenhuizen hebben goede verlichting nodig. Hier lopen namelijk veel mensen en goede verlichting maakt de kans op ongelukken kleiner. Verlichting van 3000 tot 4000 kelvin zorgt voor een aangename sfeer die ondertussen trappen of gangen goed verlicht. Gebruik van sensoren zorgt voor extra energiebesparing en gebruikersgemak, omdat schakelaars niet meer nodig zijn. Vandalismebestendige en waterdichte armaturen kunnen gewenst zijn bij plaatsing in openbare ruimten, bekijk hiervoor de IK- en IP waarde. Wil je weten welk armatuur het beste tot zijn recht komt in jouw bedrijf of woning? Klik en lees hieronder verder ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op 088 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.