Hoe installeer ik een TL LED buis in mijn huidige armatuur?

Wil je jouw oude TL buis vervangen door LED? Lampdirect helpt je graag verder!

Het vervangen van een TL buis met een LED TL buis is vrij eenvoudig. LED buizen zijn namelijk verkrijgbaar in dezelfde lengtes en fittingen, waardoor je deze 1-op-1 kunt vervangen. Het enige waar je wel rekening mee dient te houden is het gebruikte voorschakelapparaat (VSA). Waar traditionele TL buizen, die werken met een conventioneel VSA (EM), een starter nodig hebben, is dit voor lichtbronnen met een elektronisch VSA (HF) niet het geval. Weet je niet zeker welk voorschakelapparaat jouw oude TL buis heeft? Je kunt er altijd voor kiezen om via deze link een universele LED TL buis aan te schaffen. Deze lichtbronnen kunnen in alle TL armaturen worden bevestigd, maakt niet uit welk VSA het armatuur heeft.

>> Hieronder lichten wij verder toe hoe een bepaalde LED buis gemonteerd dient te worden en van welke voordelen je met LED profiteert.

Lamp

Hoe meet je de lengte van een (LED) TL buis?

Het opmeten van een TL buis of een LED TL buis doe je als volgt. Je meet van ene uiteinde van de buis naar het andere, waarbij je ook de lengte van de pinnen meeteld. Bij de overstap van TL naar LED kun je de juiste vervanger terugvinden door te filteren op de lengte en/of het exacte wattage van de oude TL buis (filter ''Vervangt (Watt)''). Lengte en watt zijn bij TL buizen aan elkaar verbonden. Hierbij geldt wel dat een bepaalde lengte buis meerdere wattages kan hebben. Heb je al LED, dan kun je filteren op het wattage van deze buis (filter ''Wattage'').


Hoe installeer je een LED buis met conventioneel voorschakelapparaat (EM)? Je ziet het in onderstaande video:

Verwijder de TL buis.

✓ Verwijder de starter.

Installeer de LED starter.

✓ Installeer de LED buis.


Stap over op LED en begin met besparen! Wat zijn alle voordelen?

De LED buizen bieden veel voordelen ten opzichte van jouw oude TL buizen:

  • Een LED buis heeft een extra lange levensduur tot 60.000 uur. Zodoende hoef je de buis jarenlang niet te vervangen. Dit is in het algemeen een tijdrovende en dure klus. Met LED tubes kan je tot wel 15 jaar genieten van hoge kwaliteit verlichting!
  • LED buizen zijn veel efficiënter dan oude TL buizen. Voorbeeld: Philips LED buizen verbruiken slechts 20W, terwijl oude TL buizen 58W verbruiken. Hierdoor halveert je energieverbruik of zelfs meer!
  • De LED buizen zijn ook uitermate milieuvriendelijk, doordat ze geen kwik bevatten.
  • De LED buizen zijn erg veilig in de omgang, dit omdat ze van een hoge kwaliteit plastic gemaakt zijn. Dit in tegenstelling tot je oude TL buizen, deze zijn van glas gemaakt. Dit reduceert ook de kans op schade tijdens transport.

Wil je een LED buis met elektronisch voorschakelapparaat (HF) installeren? Onderstaande video verteld je de stappen:

Verwijder de TL buis.

Installeer de LED buis.

Profiteer van hoge energiebesparingen!


Aanbevolen LED TL verlichting van onze topmerken!

Philips LED TL Buizen

Osram LED TL Buizen

Noxion LED TL Buizen