De kleurtemperatuur van een lichtbron wordt gemeten in graden Kelvin (K). De Kelvinwaarde geeft aan welke kleur licht een lichtbron uitstraalt. Hoewel er speciale verlichtingskleuren zijn (blauw, geel, rood, ect.), zijn de meeste lampen wit. De kleur wit kan echter variëren van zeer warm wit tot koel daglicht. Hoe lager de Kelvinwaarde, hoe warmer (roder) de kleur.


Kille en koude LED-verlichting?

Nee! LED-verlichting is verkrijgbaar in alle mogelijke lichtkleuren. Daarbij varieert de kleurtemperatuur van 1700K (Zeer warm wit) tot 6500K (daglicht).Welke kleurtemperatuur moet ik kiezen?


Sfeerbeeld woonkamer kleurtemperatuur 1700K t/m 2700K (Zeer) Warm Wit

1700K t/m 2700K (Zeer) Warm Wit

Zeer warm wit licht bevordert ontspanning en is geschikt als omgevingsverlichting voor woningen, restaurants en hotels, omdat het een gezellige sfeer creëert.

Sfeerbeeld woonkamer kleurtemperatuur 3000K t/m 4000K Koel (neutraal) wit

3000K t/m 4000K Koel (Neutraal) Wit

Koel wit licht wordt vaak toegepast winkels en showrooms, maar ook als algemene verlichting in kantoren. Koel wit licht is niet te kil, maar garandeert wel een een goede lichtopbrengst.

Sfeerbeeld woonkamer kleurtemperatuur 6500K Daglicht

6500K Daglicht

Koelere daglichtlampen worden gebruikt om de concentratie te verbeteren, bijvoorbeeld in kantoren, magazijnen en industriële werkomgevingen.


Hieronder vindt u de meest populaire LED producten die u in de gewenst kleurtemperatuur kunt filteren:


<strong>GU10 LED lampen</strong> GU5.3 LED lampen GU4 LED lampen G53 LED lampen
GU10 LED lampen GU5.3 LED lampen GU4 LED lampen G53 LED lampen


Juiste kleurweergave

De kleurweergave of Color Rendering Index (CRI) geeft aan hoe 'kleurecht' een lichtbron de kleuren weergeeft. Bij een goede kleurweergave worden subtiele variaties in het kleurenspectrum onthuld. Deze index geeft aan hoe nauwkeurig een lichtbron kleuren weergeeft in vergelijking tot daglicht. Het is belangrijk om te weten dat CRI onafhankelijk is van de kleurtemperatuur. Wil je meer weten over CRI klik dan hier.Hulp nodig met de overstap op LED?

Ons team van LED specialisten staat voor je klaar. Neem contact met ons op als je vragen hebt of wanneer je een persoonlijke offerte en een advies op maat zou willen ontvangen.