Case: Cuypers Mode

Van CDM-T naar LED verlichting op maat!

Het project in een notendop

Een luisterend oor, dat is waar eigenaresse Nicole naar op zoek was voor haar lichtproject, nadat zij de winkel had overgenomen van haar tante. De aanwezige CDM-T verlichting was immers aan vervanging toe, maar de nieuwe duurzame LED oplossing moest wel passen bij het concept van de winkel: multibrandstore Cuypers in Nuenen.

Onze collega Tom heeft na het eerste gesprek direct contact opgenomen met Pim van Greenergize, specialist in retail verlichting en onze installatiepartner. En toen begon het balletje te rollen …

▰   Wat? Overstap op LED
▰   Waar? Winkel en magazijn
▰   Hoe? Mix basis- en focuslicht
▰   Waarvoor? Rust en warmte

‘Het veelvuldige persoonlijke contact met Pim gaf voor mij de doorslag. Zijn snelle schakelen en het tonen van de vele demo producten maken dat ik nu LED’s in mijn winkel heb, die volledig naar wens zijn!’

Wat levert het op voor de klant?

‘Onze klanten komen met een duidelijke behoefte en de uiteindelijke keuze voor een outfit dient goed te voelen. Door te testen met demo producten hoe onze kleding, maar ook de huid, uitkomt in het licht, ontvingen we een lichtoplossing die zorgt voor rust in het plafond en een warme uitstraling in de winkel. Bovendien is alle verlichting in 3,5 dagen door Pim geplaatst, waardoor de deuren vrijwel niet dicht hoefden. Enkel kort tijdens het carnavalsweekend, wat gunstig voor ons uitpakte. Lopen we nog ergens tegenaan, dan is Pim een belletje van ons vandaan. Helemaal top!’

▰   De investering is in 46 maanden terugverdiend.
▰   49% vermindert energieverbruik vanaf minuut 1.
▰   Minder kosten biedt ruimte voor een rebranding budget.

Het resultaat ...

  • De CDM-T spotverlichting, die in diverse lichtkleuren aanwezig was, is vervangen door LED inbouwspots met 930 LED chips als basisverlichting.
  • Kantelbare banaanspots, met iets witter ogende 930 Fashion LED chips, leggen frisse accenten op aangewezen plekken (vb. mannequins met uit te lichten setjes kleding).
  • De al aanwezige designlampen hebben we voorzien van LED lampjes.

70% van de aankopen wordt besloten in de paskamer!

  • Per paskamer zijn daarom twee inbouwspots (927) geplaatst: 30cm van de spiegel en op schouderbreedte van elkaar. Dit creëert een juist schaduwspel, kleurechte kleding en een flatterende huidtint (niet te bleek).

Overige keuzes in dit lichtproject:

  • In de winkel zijn uitsluitend wit gekleurde armaturen gebruikt, wat zorgt voor een rustig plafond. De bezoeker heeft hierdoor direct oog voor het assortiment (geen afleidingen).
  • Er zijn diverse sensorarmaturen geplaatst in het magazijn.

Neem een kijkje in dit verlichtingsproject!

Hulp nodig bij je lichtproject?

We bellen je binnen 24 uur terug.


Wij bieden zoal de volgende services aan ...