Menu
088 - 31 00 000

Wat zijn de verschillen tussen de T8 buizen?

LED TL buizen

Welke TL verlichting is het meest geschikt?

Er zijn tegenwoordig verschillende buizen te vinden, ook in de T8 variant. Een T8 buis wordt bij Philips ook wel een TL-D buis genoemd en bij Osram Lumilux. Een T8 buis heeft een diameter van 28mm en de fitting wordt ook wel een G13 fitting genoemd. Dit omdat de 2 pinnen 13mm uit elkaar staan. Een T8 buis kan zowel op een elektronisch voorschakelapparaat werken, hierbij maak je gebruik van een armatuur zonder starter. Als met een conventioneel voorschakelapparaat, bij dit voorschakelapparaat heb je wel een starter in je armatuur.

 

Wist je dat?

lamp

De lengte van een TL buis gekoppeld is aan het wattage van de buis? Je kan dus nooit zomaar een ander wattage nemen want dan past de buis simpelweg niet meer in je armatuur. 


 

Overstappen op LED TL buizen?

Goed om te weten is dat je met de switch naar LED TL lampen in meerdere opzichten gaat besparen. Zo vallen energiekosten tot wel 70% lager uit. Ook gaat LED TL verlichting veel langer mee als conventionele TL verlichting. Bovendien lever je een bijdrage aan een schonere wereld. LED TL buizen bevatten namelijk immers geen giftige stoffen, zoals kwik. Verder is een LED TL buis veel efficiënter, omdat er beter wordt gebruik gemaakt van de schijnrichting van het licht. Er schijnt alleen licht naar beneden en naar de zijkanten. Een LED TL buis is een duurzame 1 op 1 vervanger voor een conventionele TL buis met dezelfde lengte. Je hoeft in de meeste gevallen ook niks aan je huidige armatuur te veranderen. Heb je een LED TL buis nodig die werkt op een conventioneel voorschakelapparaat (AC/EM)? Dan krijg je van ons automatisch een LED starter meegeleverd, zodat je nieuwe LED TL buis het altijd meteen doet.

 

Is jouw bedrijfsgebouw al voorbereid?Wist jij al dat bedrijfsgebouwen een energielabel moeten hebben en dat dit bij kantoorgebouwen per 1 januari 2023 zelfs minimaal energielabel C moet zijn? Hoewel dit nog ver weg lijkt, gaat tijd sneller dan je denkt! Er zijn meerdere manieren om aan de verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw nog gebruikt mag worden! Neem dus nu actie; wij bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Benieuwd of jouw bedrijfsgebouw ook per 2023 aan deze verplichting moet voldoen? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.