• Gratis verzending Vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Bestel meer, betaal minder
  • Veilig winkelen met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

Hoe kies ik de juiste gradenbundel?

 


 

Wat is een gradenbundel?

 

Een gradenbundel oftewel stralingshoek, geeft de hoek aan van de lichtbundel die uit de lichtbron komt. De bundel creëert een oppervlak waar het licht van een lichtbron daadwerkelijk schijnt.

 

Een gradenbundel wordt gecreëerd door een reflector. Lampdirect.nl heeft vele soorten lichtbronnen met reflector in het assortiment. Hoe kleiner de hoek in graden (D) hoe smaller de bundel. Dat is te zien in onderstaande afbeelding.

 

Gradenbundels LED Halogeenspots

 

Gradenbundel van diverse lichtbronnen

 

De stralingshoek wordt uitgedrukt in graden, aangeduid met het teken: '°' of 'D'. De meest voorkomende gradenbundels zijn: 24°, 36°, 40° De juiste keuze in een stralingshoek, is afhankelijk van het doel dat u heeft met het licht.

 

Smalle gradenbundel (4° - 19°)

 

De smalle gradenbundel. Deze bundel wordt vooral gebruikt om iets in de ‘spotlight’ te zetten zoals bijvoorbeeld schilderijen en kunst. Klik op onderstaande button om alle producten met een smalle gradenbundel (4 tot 19 graden) te zien.
Medium gradenbundel (24° - 40°)

 

De medium gradenbundel, de meest voorkomende gradenbundel. Wordt vooral toegepast voor algemene verlichting in huizen, winkels en restaurants. Klik op onderstaande button om alle producten met een medium gradenbundel (24 tot 40 graden) te zien.
Brede gradenbundel (60° - 150°)

 

Deze gradenbundels geven een (zeer) gespreid licht. Dit licht wordt bijvoorbeeld gebruikt bij recepties, kantoren en magazijnen.. Door het gespreide licht wordt direct een groot oppervlak verlicht, waardoor minder spots nodig zijn.Klik op onderstaande button om alle producten met een brede gradenbundel (60 tot 150 graden) te zien.
Zeer brede gradenbundel (160° - 360°)

 

Deze gradenbundels geven licht tot wel 360 graden. Denk hierbij qua type verlichting aan TL-buizen, Klik op onderstaande button om alle producten met een brede gradenbundel (160 tot 360 graden) te zien.

 

 

Vooral bij onderstaande LED lampen is het kiezen van de juiste gradenbundel belangrijk:Osram Parathom Advanced

GU10 LED Lampen


Philips CorePro LEDspot

GU5.3 (MR16) LED Lampen


Philips LEDspot LV

G53 (AR111) LED Lampen


Osram Parathom G4

GU4 LED Lampen