Wat is de invloed van LED op sport prestaties?

girl sport

"Licht staat centraal"
De LED techniek heeft zijn voordelen waargemaakt. Het heeft een langere levensduur en verbruikt veel minder energie dan bijvoorbeeld halogeen of tl lampen. LED verlichting heeft zich ook bewezen in hun vermogen om prestatiewerk te beïnvloeden. Zo is LED dus ook betrokken bij sport.

 
Sport hal


philips led bulb

Goede verlichting in sporthallen zorgt voor een visueel comfort voor de sporters en zorgt daarnaast voor een aangename omgeving. De lichtopbrengst moet hoog zijn om ervoor te zorgen dat het licht goed verdeelt wordt. Al deze combinaties zullen ervoor zorgen dat de sportman / vrouw de beste mentale en fysieke benodigdheden heeft om de lichamelijke activiteit zo goed mogelijk uit te voeren. Om de beste resultaten te bereiken is het noodzakelijk om een modern LED verlichtingsconcept in te voeren. Bovendien heeft optimalisatie van het verlichtingssysteem economische voordelen. Zo is het mogelijk om tot 80% energie te besparen in vergelijking met traditionele verlichtingsoplossingen.
Outdoor sport


philips led bulb

Om buitensporten te beoefenen is een goede verlichting essentieel. Het is belangrijk om een flikkervrije verlichting te hebben om alle buitenactiviteiten zo soepel mogelijk te laten verlopen. In teamsporten is het uiterst belangrijk dat de bal en medespelers zo goed mogelijk verlicht worden met een optimale kleurweergave. Bij honkbal bijvoorbeeld heeft de honkbalspeler een halve honderdste van een seconde om te reageren en de kleine bal te raken. Het zicht en helderheid moeten optimaal zijn om een goede reactie te verzekeren om het team naar een home run te leiden! Daarom is een hoge kleurweergave zonder verblinding essentieel. Ook is het belangrijk dat er geen schaduwrijke gebieden op het veld verschijnen. Uiteraard is het noodzakelijk dat de lampen een IP65- of IP66-certificering hebben ivm de wisselende weersomstandigheden.Tot slot, op het niveau van sportfaciliteiten heeft LED verlichting zeker zijn voordelen. De energie-efficiëntie en de invloed ervan op de gemoedstoestand van de atleten stelt hen in staat hun prestaties te optimaliseren. De installatie van de verlichting moet zorgvuldig gedaan worden om de beweging en zichtbaarheid op het veld zo optimaal mogelijk te maken. LED verlichting helpt niet alleen om de spelers beter te laten presteren, het zal ook de hele omgeving rond een sport evenement helpen verbeteren. Dit kan ook een effect hebben op sportuitzendingen. Zo is er tijdens de Super Bowl in 2013 een pauze geweest van meer dan 30 minuten. Dit doordat er nog gebruik gemaakt werd van gasontladingslampen welke een tijd nodig hebben voor ze op volle sterkte branden. Met LED verlichting is dit probleem er niet, ze starten direct!Beste LED verlichting voor sport?