LED verlichting voor kapsalons en schoonheidssalons

Als kapper of schoonheidsspecialist wil je jouw klant zo tevreden mogelijk de deur uit laten lopen. Goede verlichting is daarom erg belangrijk in een kapperszaak of beautysalon. Zo is heldere verlichting met een goede kleurweergave erg handig voor het uitvoeren van beauty werkzaamheden. LED verlichting biedt hiervoor vele mogelijkheden. Daarbij bespaar je ook nog eens op jouw energiekosten. In deze blog geven we je enkele handige tips over het gebruik van LED verlichting in kapsalons en schoonheidssalons.

 

verlichting kapsalon schoonheidssalon

 

De belangrijkste informatie in één oogopslag:

  • Een mix van (dimbare) LED armaturen zorgt voor optimale werkcondities.
  • De lichtkleur koel wit (4000K) is ideaal bij het uitvoeren van beauty werkzaamheden.
  • Verlichting met warm wit licht (3000K) of extra warm licht (2000-2700K) is ideaal voor ruimtes waar meer sfeer gewenst is.
  • LED verlichting voorkomt lichtflikkeringen en afname in de helderheid van de lamp.
  • Met LED verlichting bespaar je tot wel 90% op jouw energiekosten.

 

Welke LED verlichting kan ik het beste kiezen voor mijn kapsalon of beautysalon?

Kapperszaken en schoonheidssalons kunnen met diverse LED armaturen worden verlicht. Vaak wordt er een mix van verschillende lichtbronnen toegepast om optimale werkcondities te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een werkplek voor manicures waar basisverlichting wordt gecombineerd met een tafellamp om behandelingen in detail uit te voeren. Hieronder een overzicht met de meest geschikte LED verlichting.

 

     
Ruimte / Werkplekken Geschikte LED verlichting Goed om te weten!
     
Kapsalon    
Knipstoelen en wastafels LED panelen, LED inbouwspots LED panelen met UGR<19 voorkomen lichthinder.
Werkplek haarverf mengen LED inbouwspots, LED spots 80-100Ra geeft minimaal tot geen kleurafwijking.
Schoonheidssalon    
Receptie, adviesruimte en behandelruimtes LED panelen, LED inbouwspots LED panelen met UGR<19 voorkomen lichthinder.
Focuslicht werkplekken LED steeklampen, LED strips (worden beiden geplaatst in het armatuur) 80-100Ra geeft minimaal tot geen kleurafwijking.
Kapsalon / Schoonheidssalon    
Ontvangstruimte, kassa en productverkoop LED inbouwspots, LED railspots, LED (filament) lampen LED railspots kunnen producten accentueren.
Koffieruimte LED inbouwspots, LED downlights, LED (filament) lampen  
     

 

 

LED spots

LED filamenten

LED steeklampen

LED strips

 

 

Hoe kies ik de juiste kleurtemperatuur voor de verlichting in mijn kapperszaak of schoonheidssalon?

De kleurtemperatuur van verlichting geeft aan hoe de kleur van het licht is. Het is handig om te kijken waarvoor je de verlichting gebruikt voordat je deze koopt.


Verlichting manicure werkplek

Welke kleurtemperatuur gebruik ik voor werkplekken?

Aan de werkplekken in kapsalons en beautysalons is concentratie van medewerkers nodig. De kleurtemperatuur koel wit (4000K) is hier zeer geschikt voor. Dimbare LED verlichting geeft daarbij de mogelijkheid te spelen met de helderheid van lampen. Hiermee kun je de verlichting aanpassen aan de taken die worden uitgevoerd. Bij het mengen en kiezen van kleuren voor haar en make-up is een kleurweergave van minimaal 80Ra handig. In dit geval wijkt de kleur in het licht van de lamp nauwelijks of zelfs niet af van dezelfde kleur in daglicht.

 

Welke kleurtemperatuur gebruik ik voor ontvangst- en/of koffieruimtes?

Een ontvangstruimte of koffiehoek heeft vaak een meer ontspannen sfeer. Lampen mogen in dit geval een warmere uitstraling hebben. Om dergelijke ruimtes te verlichten, is het aan te raden verlichting met warm wit licht (3000K) of extra warm licht (2000-2700K) te plaatsen. Het licht straalt hiermee wat meer sfeer en gezelligheid uit. Deze lichtkleur is ook geschikt voor het verlichten van bijvoorbeeld een vitrinekast met haar- en/of beautyproducten die door klanten gekocht kunnen worden.

 

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

LED verlichting heeft tegenwoordig vele alternatieven voor conventionele verlichting zoals TL buizen en halogeenlampen. Het voordeel daarbij is dat je oude verlichting eenvoudig kunt vervangen door een energiezuinige variant. Je kunt tot wel 90% aan energie besparen. Daarbij heeft LED verlichting, in tegenstelling tot conventionele verlichting, een langere levensduur. Bovendien blijft de helderheid van het licht gedurende de hele levensduur gelijk en is er geen sprake van flikkeringen in het licht.

Wil je graag meer weten over een goed lichtplan voor jouw kapperszaak of beauty salon? Lampdirect helpt jou graag verder met passend advies. Bovendien kun je profiteren van volumekorting. Hiervoor kun je als zakelijke klant gratis een offerte aanvragen.

 

LED panelen

4000K UGR<19

LED inbouwspots

4000K

LED railspots

2000-3000K

LED downlights

2000-3000KProjectverlichting

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte lichtoplossing voor binnen en/of buiten?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen jou graag verder bij het realiseren en implementeren van een lichtplan op maat. Bovendien kunnen wij met behulp van onze installatiepartners een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service? Via deze link verkrijg je meer info. Of ...