Waar kunnen LED lampen gebruikt worden?

led bulbs

Waar kunnen LED lampen gebruikt worden?

 

Dankzij de dalende prijzen en de verbeterde technologie worden de toepassingsgebieden voor LED verlichting steeds groter. Tegenwoordig doen verlichtingsoplossingen van fabrikanten zoals Philips, Osram of Noxion veel meer dan alleen de verlichting vereisten voor thuis.

Omdat LED-verlichting efficiënt en bijna onderhoudsvrij is, is het ideaal voor elke plek waar licht benodigd is. LED alternatieven zijn beschikbaar voor elke traditionele lichtbron zoals halogeenlampen, spaarlampen en TL verlichting.

 

 

Het gebruik van LED

 

In het verleden gebruikten industriële gebieden vaak LED verlichting als indicatielampen voor elektronische apparaten, ter vervanging van kleine gloeilampen. Tegenwoordig is het gebruik van efficiënte en ecologische verlichting ook nodig voor de privésector. Daarom komt fietsverlichting, straatverlichting, display verlichting en verlichting voor de auto steeds vaker voor in LED-vorm.


philips led lampe

Kan ik LED lampen buiten gebruiken?

 

Elke LED lamp die buiten geplaatst wordt, dient te worden beoordeeld. De meeste fabrikanten specificeren een temperatuurbereik van -20 tot +50 graden voor hun producten, wat betekent dat het product optimaal zal presteren bij deze temperaturen. Koudere temperaturen hebben niet zoveel invloed op LED en het helpt zelfs bij het koelen. De temperatuur mag alleen niet te hoog zijn, omdat anders het risico bestaat dat de producten sneller defect raken.

Controleer altijd voordat je begint of jouw armatuur geschikt is voor gebruik buitenshuis. Een IP (Ingress Protection) - classificatie kan je vertellen hoe jouw armatuur beschermd is tegen water. Een rating van IP65 of lager betekent dat het armatuur weerbestendig is, maar een rating van IP66 of hoger zorgt ervoor dat je armatuur in feite volledig waterdicht is.Populaire LED producten:

 


Philips LED TL verlichtingOsram GU10 LED spotsNoxion LED Bulkheads