Wereldmilieudag 2019: Stop luchtvervuiling

 

Vandaag, 5 juni 2019, vieren we Wereldmilieudag in het thema ven luchtvervuiling. Luchtvervuiling is een van de grootste problemen wereldwijd wanneer we het hebben over de gezondheid van onze planeet en haar bewoners.

 


kitchen light

Negen van de tien mensen wereldwijd ademt vervuilde lucht. Hierdoor is het een van de grootste gezondheidsproblemen van deze tijd, het is de doodsoorzaak van 1 op de 9 mensen. Dit zijn verontrustende cijfers, maar het is niet te laat om daar iets aan te doen. Als we nu samenwerken, kunnen we de lucht rondom onze planeet verbeteren.

 

Luchtveruiveling is veroorzaakt door verschillende factoren: landbouw, huishouden, industrie, transport en afval zijn de grootste oorzaken volgens de United Nation. Binnen deze categorieën kunnen we allemaal onze eigen bijdrage leveren om luchtvervuiling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door auto’s te delen, afval te scheiden, extra planten de plaatsen of door je energieverbruik te verminderen.

 

Een manier om je energieverbruik te verminderen, is door over te stappen op LED verlichting. Het is een van de goedkoopste en makkelijkste manieren om je energieverbruik te verlagen en luchtvervuiling tegen te gaan. Naast het lagere energieverbruik in vergelijking met conventionele verlichting, is LED verlichting ook nog volledig te recycelen. Hierdoor is het een extra groene keuze.

 

 

Wil jij overstappen op LED verlichting?