• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

E14 LED Lampen

E14 LED lampen hebben een dunne schroeffitting van 14 millimeter. Je kunt alle E14 gloei- en halogeenlampen eenvoudig vervangen door LED. In vergelijking tot gloeilampen gaan E14 LED lampen wel 50x langer mee! Hierdoor hoef je de lampen jarenlang niet te vervangen. Tevens bespaar je tot 90% op je energiekosten. Door de handige schroeffitting is het vervangen eenvoudig. Laat de oude halogeen- of gloeilamp wel eerst even afkoelen! Als je jouw huidige lampen dimt, let er dan op dat je kiest voor onze selectie dimbare E14 LED lampen. Dat biedt je een 1-op-1 overstap op LED.

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 297 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

In welke vormen zijn E14 lampen verkrijgbaar?

Als je kiest voor een E14 LED, heb je de keuze uit een groot aantal lampvormen: van de klassieke gloeilamp (standaard) tot buisvormig of rond (kogel). In ons assortiment vind je ook ongewone vormen zoals de afgeplatte reflector E14 lamp. Het meest populaire model is echter de zogenaamde kaarslamp. Deze herinnert met zijn vorm aan een typische kaars, waardoor de lamp ideaal is voor een moderne kroonluchter of voor een beetje vintage flair. Je vindt passende producten in onze categorie ‘E14 kaarslamp’.

Waarin verschilt de E14 lamp van de E27 lamp?

Zowel E14 als E27 lampen hebben een draaibare voet; deze wordt aangeduid met de letter E. Deze lampvoet wordt in de fitting gedraaid. De schroefdraad van een E-fitting doet denken aan de eerste gloeilamp van Thomas Edison. Daarom krijgen deze lampen de letter E. Het cijfer na de letter staat voor de breedte van de lampvoet in millimeters. Het verschil tussen een E14 LED en een E27 lamp is dus de breedte van de fitting, die respectievelijk 14 mm en 27 mm bedraagt. Als je jouw conventionele E14 lamp wilt vervangen door een efficiënt LED model, die je dus heel goed te letten op het getal achter de E. Anders kan jouw nieuwe lamp beschadigd raken of kan het zijn dat jouw nieuwe LED niet in de fitting past.

Zijn E14 lampen dimbaar?

Ja, er zijn ook E14 LED lampen die dimbaar zijn. Dit kenmerk houdt in dat je de helderheid en, afhankelijk van het product, de lichtkleur van de lamp naar wens kunt aanpassen. Als je op zoek bent naar een dimbare E14 LED, kun je deze vinden in onze categorie ‘Dimbare E14 LED lampen’.

Onder de dimbare E14 LED's zijn ook lampen met de zogenaamde "Dim to Warm" technologie. Met deze lampen kun je niet alleen de lichtintensiteit dimmen, maar ook de kleurtemperatuur. Een warm wit licht (3000K) wordt dus al snel een extra warm wit licht (2700K en minder). Dit maakt ze perfect voor variabele sfeerverlichting. Alle producten van dit type vind je in onze categorie ‘Dim naar Warm LED lampen’. Daar kun je gemakkelijk filteren op het type E14 fitting aan de linkerkant.

Welke kleurtemperatuur hebben E14 LED lampen?

Bij ons kun je E14 LED gloeilampen kopen in een verscheidenheid van kleurtemperaturen. Let bij het kiezen van de lichtkleur op het beoogde gebruik van de LED. Afhankelijk van het gebruik, is een andere kleurtemperatuur zinvol.

2000 tot 2700 Kelvin - Extra Warm Wit: Een E14 lamp met de lichtkleur extra warm wit wordt gebruikt op plekken waar een bijzonder gezellige en comfortabele sfeer vereist is. De kleurtemperatuur heeft een zeer hoog rood component, wat bijdraagt aan een ontspannen stemming. E14 LED's zijn ideaal voor comfortabele lounges of de slaapkamer; dit kan in een hotel zijn of thuis.

3000 Kelvin - Warm Wit: E14 lampen met warm witte lichtkleur hebben een lager roodgehalte en zijn daarom geschikter voor dagelijks gebruik. Ze worden gebruikt om een gezellige sfeer te ondersteunen en zijn populair als accentverlichting in woonkamers of hotels.

4000 Kelvin - Koel Wit: E14 LED lampen met neutrale, koel witte lichtkleur versterken de concentratie en het gezichtsvermogen. Dit is de reden waarom koelwitte lampen vaak worden gebruikt in kantoren, winkels of keukens.

6500 Kelvin - Daglicht Wit: Een E14 lamp met een daglicht witte kleurtemperatuur kan ook worden gebruikt waar concentratie en zicht belangrijk zijn. Daglicht wit licht biedt ook het grootste contrast tussen kleuren. Daarom wordt deze lichte kleur vaak gebruikt in de gezondheidszorg of in de industriële sector (in magazijnen en opslagplaatsen).

Zijn er E14 LED lampen met verschillende stralingshoeken?

Wij bieden E14 LED lampen aan in diverse stralingshoeken. De stralingshoek geeft de dispersie van het licht in graden aan. Je kiest deze afhankelijk van de grootte van de kamer, het aantal lampen en het beoogde gebruik.

  • 36°: Een E14 lamp met een stralingshoek van 36° wordt gebruikt voor accentverlichting op specifieke plaatsen in een ruimte. Je kunt bijvoorbeeld uitstallingen van koopwaar in een winkel of tafels in een eetgelegenheid verlichten en in de kijker zetten.
  • 120° of hoger: Deze bundelhoek is ideaal voor sfeerverlichting in een kamer als je meerdere lampen gebruikt.
  • 360°: E14 lampen met een stralingshoek van 360° stralen gelijkmatig rondom.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.