Wat zijn de voordelen van duurzame en milieuvriendelijke LED bedrijfsverlichting?

Verlichting voor bedrijven dient tegenwoordig te voldoen aan diverse eisen, afhankelijk van de branche of sector. LED kan hierin een steeds belangrijkere rol spelen. Vooral als het gaat om de duurzaamheid van bijvoorbeeld een kantoor, productie- of bedrijfshal, werkplaats, loods of andere bedrijfsruimte. Dit geeft direct aan dat je als bedrijf met de aanschaf van de juiste LED lampen en/of armaturen ontzettend veel winst kunt boeken. En nog belangrijker; jouw bedrijf staat er in meerdere opzichten beter op. In deze blog geven we je meer informatie over LED, in combinatie met duurzaamheid en het milieu. Bovendien kan Lampdirect je op verschillende manieren helpen met het realiseren van een LED upgrade voor jouw onderneming of bedrijf.LED verlichting banner kantoorruimte

LED verlichting kantoor

Hoe kan ik mijn bedrijf verduurzamen met LED verlichting?

Waar verreweg de meeste en snelste winst kan worden geboekt, is het vervangen van alle conventionele verlichting die binnen een pand aanwezig is. Hierbij kan het gaan over complete armaturen en aparte lichtbronnen. Goede voorbeelden zijn het vervangen van een compleet TL armatuur voor een professioneel LED paneel, of de vervanging van conventionele spaarlampen in downlights voor LED spaarlampen. Daarbij kan het huidige armatuur intact worden gelaten.

Je kunt uiteraard altijd een analyse maken van het bestaande lichtplan in jouw bedrijfspand(en). Hoeveel lampen en armaturen zijn er aanwezig? En wil je de huidige armaturen zoveel mogelijk intact laten of wil je compleet nieuwe inbouw- of opbouwarmaturen plaatsen. In beide gevallen heeft Lampdirect altijd een passende oplossing in huis. Wij helpen je graag, onder meer met lichtadvies op maat, maar ook door middel van installatie op locatie.

Wat levert de overstap naar LED eigenlijk op? In de eerste plaats een forse energiebesparing van gemiddeld 70%. Waar de kosten voor energieverbruik vandaag de dag flink zijn gestegen, kun je via LED dus toch een behoorlijke energiebesparing realiseren! En omdat LED verlichting tot wel twintig keer langer meegaat dan zijn conventionele tegenhangers, scheelt dat op zijn beurt aanzienlijk als het gaat om kosten voor het onderhouden en vervangen van de verlichting. Zo hoef je bijvoorbeeld voor een langere tijd geen hoogwerker of installateur in te huren.

 

Bulb

Wist je dat? Je hebt jouw investering in LED vaak al binnen anderhalf jaar weer terugverdiend. Omdat LED vele malen zuiniger is, zorgt het op meerdere vlakken voor lagere kosten. Hierdoor kun je maandelijks besparen!

 

Kantoor foto 2

Welke LED lampen en armaturen zorgen voor een duurzaam kantoorpand?

Qua LED kantoorverlichting kun je vele kanten op. Armaturen die op efficiënte wijze een kantoorruimte kunnen verlichten, zijn UGR<19 LED panelen, LED downlights, LED inbouwspots en LED lichtlijnen. Ook de mogelijkheden wat betreft decoratieverlichting voor kantoren zijn binnen ons assortiment zeer divers. Daarbij kun je denken aan hanglampen, plafondlampen en buitenverlichting (met sensor). Ook kun je kiezen voor LED armaturen met DALI. Met dit innovatie systeem heb je volledige controle over het licht, zoals de helderheid aanpassen of armaturen dimmen bij afwezigheid van personeel.

Kantoorpanden vanaf 100m2 dienen per 1 januari 2023 overigens te beschikken over het energielabel C. Dit is een maatregel die is genomen vanuit de rijksoverheid. Wanneer je als bedrijf zijnde op deze datum niet in het bezit bent van dit vereiste label, bestaat de kans dat de deuren moeten sluiten. Tip: door de overstap naar LED verlichting kun je razendsnel een stijging tot wel twee energielabels realiseren. Daarmee wordt eens te meer aangetoond dat de keuze voor LED niet alleen een duurzamer pand oplevert, maar ook nog eens ontzettend effectief is.

 

     
Ruimte Geschikte LED verlichting Handige tips/informatie...
     
Kantoorgedeelte    
Werkplekken / bureaus  UGR<19 LED panelen, LED downlights, LED inbouwspots, decoratieverlichting UGR<19 is wettelijk verplicht in kantoren. Kies als lichtkleur 4000K.
Vergaderruimtes (groot en klein) UGR<19 LED panelen, LED downlights, LED inbouwspots, decoratieverlichting Hanglampen geven de ruimte een eigen look en feel
Magazijnen / productieruimtes    
Plafond (6 tot 14 meter) LED high-bays, LED lichtlijnen (pendel), LED floodlights Ook een optie: een hanglamp boven de vergadertafel. Kies als lichtkleur 4000K.
Werkplekken / lopende band / stellingen LED panelen, LED downlights, LED TL buizen, LED lichtlijnen Als lichtkleur is 6500K (daglicht wit) het meest geschikt voor werkplekken
Algemene ruimtes    
Kantine / ontspanning / entree LED panelen, LED downlights, LED filament lampen, Decoratieverlichting Ga qua lichtkleur voor 2700-3000K (sfeervolle en warme tint qua licht)
Gangen, hallen, trappenhuizen LED plafondarmaturen, LED sensorverlichting (met noodunit), LED downlights Kies als lichtkleur 3000K (neutraal licht). Ook al gedacht aan de noodverlichting?
Showroom / presentatieruimte LED plafondarmaturen, LED railspots (3 fase), LED downlights Meest geschikte lichtkleur: 4000K. Richt de verlichting op de gewenste objecten
     

Projectverlichting

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte lichtoplossing voor binnen en/of buiten?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen jou graag verder bij het realiseren en implementeren van een lichtplan op maat. Bovendien kunnen wij met behulp van onze installatiepartners een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service? Via deze link verkrijg je meer info. Of ...


 


LED verlichting kantoor en vergaderruimte

Waarom is LED beter voor het milieu?

In conventionele verlichting zitten schadelijke stoffen, die niet bevorderlijk zijn voor een schonere wereld. Niet voor niets is de productie van diverse soorten spaarlampen, halogeenlampen en TL buizen al enige tijd verboden in de EU. Daarnaast worden vooral halogeenlampen en gasontladingslampen erg warm, wat overhitting kan veroorzaken. En in TL buizen en spaarlampen zit kwik. Wanneer deze verlichting breekt, kunnen er kwikdampen vrijkomen. Kortom: traditionele verlichting bevat genoeg elementen die geen bijdrage leveren aan een schoner klimaat. Bovendien zetten conventionele lampen slechts 10% van hun energieverbruik om in het creëren van licht in plaats van warmte.

Bij LED werkt dat precies andersom! Daar wordt immers ruim 90% van de energie omgezet in licht. Dat zorgt ervoor dat het gebruik van elektriciteit sterk wordt verminderd, wat weer een lagere uitstoot van C02 als positief gevolg heeft. Verder bevatten LED lampen en armaturen metaal, wat een verkoelende werking heeft. Hetzelfde geldt voor een aluminium profiel. Bij het realiseren van een klimaatneutraal Europa speelt LED ieder jaar een steeds grotere rol. Al vele Nederlandse bedrijven en ondernemingen maakten recent de switch en profiteren sindsdien dagelijks van alle voordelen.

 

Bulb

Wist je dat? Je subsidie kunt krijgen voor het plaatsen van LED? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een regeling voor een sportclub of vereniging? Dan is de BOSA regeling wellicht interessant! Klik hier om meer over deze BOSA subsidie te lezen. 

 


 

LED Recycling

Is het mogelijk om LED verlichting te recyclen?

Jazeker! LED verlichting bestaat vooral uit elektronische componenten, waarvan het overgrote deel opnieuw kan worden gebruikt. Deze recycling is minder belastend voor het milieu, terwijl het hergebruik er ook voor zorgt dat LED verlichting via Lampdirect voor iedereen betaalbaar blijft. 

Gooi een LED lamp die het eind van zijn levensduur heeft bereikt niet in de prullenbak bij je thuis. Hetzelfde geldt voor kapotte LED verlichting. Je kunt LED op meerdere plekken inleveren, namelijk:

  • In de supermarkt. Hier staat vaak een aparte bak, die geschikt is voor het inleveren van LED lampen. Dit is helemaal gratis.
  • Bij een afvalstation of milieustraat in jouw buurt. Ook hier hoef je niet voor te betalen.


 

Hebben al jouw kantoor- of bedrijfspanden al energielabel C?

Sinds 1 januari 2023 dient ieder Nederlands bedrijfsgebouw vanaf 100m2 minimaal energielabel C te hebben. Er zijn meerdere manieren om aan deze verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw in gebruik mag blijven! Bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Wil je weten of jouw (nieuwe) bedrijfsgebouw(en) vallen onder deze verplichting? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.