• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op 088 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.

Lumen naar watt. Hoe zit het nu?
Belangrijk bij het kopen van LED

Bij het kopen van een nieuwe LED lamp zijn er een aantal zaken die invloed hebben op de lichtopbrengst van de lamp. Een veelgemaakte fout is dat men alleen kijkt naar het wattage van een lamp en dat is niet geheel terecht.


Het aantal Watt geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Hoe hoger het aantal watt; hoe hoger het energieverbruik. Maar dat betekent niet dat een lamp met een hoog wattage ook altijd meer licht geeft dan een lamp met een laag wattage.


Om de lichtopbrengst van een lamp te meten, gebruiken we de term lumen. Lumen geeft aan hoeveel licht een lamp uitstraalt. Hoe hoger het aantal Lumen, hoe meer licht de lamp uitstraalt.


LED-lampen worden steeds energiezuiniger, ze hebben een lager wattage dan traditionele lampen maar geven evenveel of meer licht. Het is dus van belang lampen te vergelijken op basis van de hoeveelheid lumen in plaats van het wattage.
Lumen naar watt overzicht

Hoeveel lumen heb ik nodig?


Hier is geen uitgesproken antwoord op. Het hangt af van een aantal factoren zoals: de vorm en grootte van de kamer/ruimte, de hoogte van de plafonds, het type lamp, de kleuren in de omgeving en de wensen van de gebruiker zelf. Om je op weg te helpen vind je hieronder een basis schema:


Ruimte Lumens / vierkante meter
Keuken 300-400
Keuken (activiteit) 700-800
Woonkamer 400-500
Slaapkamer 300-400
Slaapkamer (activiteit) 700-800
Badkamer 500-600
Badkamer (activiteit) 700-800
Gang 300


Populaire LED verlichting

Bij Lampdirect bieden we een breed assortiment LED producten aan met een grote diversiteit aan lichtopbrengst. Ontdek alle LED verlichting:

LED Filament lampen


LED Spots


LED Buizen


LED Panelen