Retro LED en vintage lampen

In de wereld van LED Retro / vintage LED verlichting is er tegenwoordig veel mogelijk. Zo zijn er als het gaat om kleurtemperatuur al vele opties, maar ook qua vorm en fitting. Aan jou dus de keus! Op deze blog ben je in ieder geval aan het juiste adres als het gaat om alle informatie over LED vintage lampen. Ook kun je op deze pagina jouw favoriete LED retro lampen online kopen.

 

retro bulbs

Er gebeurt altijd van alles in de wereld van LED verlichting. Iedereen heeft een verschillende smaak en de behoeftes veranderen van dag tot dag. Maar wat opvalt is dat er 1 trend al jarenlang aanhoudt, de retro en vintage verlichting. Maar wat zijn ze en waar zitten de verschillen? Het antwoord is simpel, retro producten hoeven niet oud te zijn, ze kunnen gloednieuw zijn, maar zijn gemaakt in de stijl van het product dat ze proberen na te maken. Vintage gaat over producten die vroeger zijn gemaakt, deze zien er dus ‘echt’ oud uit.

 

Je zou kunnen zeggen dat alle vintage producten retro zijn, maar niet dat alle retro producten vintage zijn.Wat zijn Retro LED lampen?

Retro LED lampen zijn simpelweg moderne LED lampen met het uiterlijke kenmerk van de ouderwetse gloeilamp. Tot de laatste jaren zagen LED lampen er heel simpel uit. De reden hiervoor is voornamelijk te wijten aan het gebruik van platte LED-chips waardoor er weinig ruimte over was voor het design. Fabrikanten zoals Osram, Philips en Noxion hebben unieke technologie ontwikkeld om LED chips verticaal in een lamp te plaatsen om zo de verlichting van een ouderwetse gloeilamp na te bootsen.

 

dimmer symbol

Zijn Retro LED lampen dimbaar?

De ‘retro’ lampen uit het verleden, de gloeilampen, waren allemaal probleemloos dimbaar. De term Retro bij LED wil niet zeggen dat de lamp automatisch dimbaar is. Tegenwoordig werken veel LED modellen het liefst met specifieke LED dimmers en reageren ze niet correct op goedkope of conventionele dimmers buiten de compatibiliteitslijsten van de fabrikant. Op zoek naar dimbare LED retro lampen? Klik dan hier

Waar worden Retro LED lampen gebruikt?

Retro LED lampen zijn er in alle soorten en maten net als een gloeilamp. Deze lampen zijn verkrijgbaar met de klassieke fittingen (E14 en E27). De LED lampen zijn zelfs verkrijgbaar in hele warme kleuren (2200K) en gekleurd glas voor een betere vintage look net als de originele Edison-gloeilamp. Deze lampen zijn perfect voor restaurants, bars, winkels, en zelfs privé woningen die willen pronken met armaturen waar een typische LED lamp er gewoon niet goed in uitziet.

 


 

Onze polulaire Retro LED lampen