Wat is Philips Dimtone?

Met de Dimtone techniek van Philips kun je de kleur van je lamp veranderen door deze te dimmen. Des te meer je dimt, des te warmer de kleurtemperatuur wordt. Het is mogelijk om een Philips Dimtone lamp te dimmen tussen een kleurtemperatuur van 2200 kelvin tot 2700 kelvin. Dit geeft hetzelfde effect wanneer een gloeilamp wordt gedimd.


Hoe werkt Dimtone precies?

Wanneer je de Dimtone lamp niet dimt heeft deze de kleurtemperatuur van 2700K (zeer warm wit), doordat er een extra heldere LED chip meebrandt die een koele lichtkleur afgeeft. Wanneer de lamp wordt gedimd, schakelt deze LED chip zich geleidelijk uit en ontstaat er een kleurtemperatuur van 2200K (zeer warm wit). Zo kun je dus door het dimmen van de lamp geleidelijk tussen de verschillende kleuren variëren en zorgen voor de juiste sfeer.

 

Wat is het verschil tussen Dimtone en normaal dimmen?

Wanneer je een LED lamp op normale wijze (via een LED dimmer) dimt, verandert niet de kleurtemperatuur maar alleen de hoeveelheid licht. Bij Dimtone verandert zowel de hoeveelheid licht als de lichtkleur, omdat het licht warmer wordt van kleur en minder fel schijnt. Hieronder zie je een voorbeeld van het gedimde licht van een Dimtone lamp en een normale dimbare lamp.


Verschil normaal dimmen dimtone


Dimtone LED alternatieven voor oude lampen

Dimtone LED lampen zijn beschikbaar in diverse fittingen en wattages. Met de E27, E14, GU10 en GU5.3 fittingen zijn er genoeg mogelijkheden om oude gloei- en halogeenlampen te vervangen. Voor het gemak hebben wij in iedere productomschrijving de oude wattages erbij gezet, zodat je eenvoudig de LED vervanger kunt vinden.

 

Wat zijn de voordelen van Philips Dimtone LED lampen?

  • Gaan tot 10x langer mee in vergelijking met gloei- en halogeenlampen
  • Lange de levensduur van 25.000 uur
  • Tot 90% energiebesparing
  • Milieuvriendelijk (lood- en kwikvrij)

 

E27 Philips Dimtone LED lampen

E27 Philips Dimtone LED lampen

E14 Philips Dimtone LED lampen

E14 Philips Dimtone LED lampen

GU10 Philips Dimtone LED lampenGU10 Philips Dimtone LED lampen

GU5.3 Philips Dimtone LED lampen

GU5.3 Philips Dimtone LED lampenWelke LED dimmers werken met Dimtone?

Het gebruik van een conventionele dimmer geeft bij LED problemen, want de lampen kunnen gaan knipperen, flikkeren, zoemen of trillen. Dit veroorzaakt schade aan de LED lamp waardoor deze uiteindelijk defect raakt. Kies daarom altijd voor een LED dimmer om zeker te zijn van een optimaal dim comfort en levensduur behoud van uw LED lampen. Wil je meer weten of het kiezen van de juiste dimmer? Lees dan ons blog: Wat is belangrijk bij het dimmen van LED?