Welke LED verlichting voor de keuken?

kitchen

Een keuken is meer dan een plaats om te eten. Tegenwoordig is het ook werkplek en zelfs een plek om te ontspannen met virenden of familie. Daarom hebben we er veelzijdige verlichting nodig. Er zijn drie soorten verlichting die gezamenlijk alle activiteiten goed belichten.

1. Algemene verlichting


Om ervoor te zorgen dat we ‘s morgens wakker worden kiezen we voor een helderem, warme kleur van 3000K. De Philips ExpertColor heeft een hoge kleurweergave. Voordelen van deze lampen zijn:


  • Goede lichtverdling waardoor schaduwen minder voorkomen
  • Laat de kamer groter ogen
  • Dimbaar naar de setting die jij wilt


Algemene verlichting is het eerste licht dat wordt ingeschakeld wanneer we de keuken binnen komen. Het zet de sfeer in de ruimte. Daarom is het handig om te kunnen spelen met dit licht, bijvoorbeeld door ze te dimmen. Wanneer je geen dimmer hebt, kan je keizen voor de Philips SceneSwitch. Bij deze lichtbronnen kan je tussen drie scenes kiezen met gebruik van je scakelaar.

 

2. Werkverlichting


Verlichting op plaatsen waar we werken moet voeldoen aan een aantal eisen. Zo moet het fel genoeg zijn, zodat ogen niet moe zijn. Ook hier is het belangrijk dat de lichtverdeling goed is, zodat er niet te veel schaduw optreedt. In de keuken werken we aan het keukenblad en fornuis. Onder de keukenkasten kan je roteerbare LED spots monteren. Hier kan je zelf een spot in plaatsen, of je kiest voor een armatuur met ingebouwde spot.

3. Sfeerverlichting


Een etentje met vrienden of familie, of een gezellige spelletjesavond, stiekem zitten we vaak in de keuken. Sfeerverlichting geeft net een extraatje om te kunnen relaxen en je prettig te voelen zonder alle felle lampen te laten branden. Dimbare LED spots zijn hiervoor een goeie optie. Een bijzondere dimbare spot is de Philips DimTone, die naast het dimmen ook warmer wordt van kleur. Een andere manier om sfeer toe te passen is door LED strips te plaatsen onder de rand van je keukenkastjes. Deze kunnen bijna onzichtbaar geplaatst worden en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Meer tips om de keuken te verlichten:


  • Gebruik verlichting die dimbaar is, zodat de perfecte sfeer gecreëerd kan worden voor elke gelegenheid.
  • LED verlichting is een perfecte keuze omdat het goed is voor het milieu en een levensduur heeft van minstens 10.000 uur zodat het niet langer meer nodig is om elk jaar je verlichting te vervangen.
  • Met draaibare LED verlichting kun je objecten verlichten in je keuken zodat deze extra goed tot hun recht komen.