088 - 31 00 000 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar garantie
 • Zakelijk? Offerte op maat
 • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
 • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

LED TL Buizen

LED TL buizen zijn de duurzame en energiezuinige 1-op-1 vervangers voor de bekende TL buis. LED TL verlichting wordt op veel verschillende plaatsen gebruikt, zoals in schuren of garages, maar ook op kantoren, scholen of in sporthallen. Wanneer je een TL buis vervangt voor een LED TL buis, zul je tot wel 70% aan energiekosten besparen. Hiervoor hoef je geen aanpassingen te doen aan je armatuur, LED TL buizen zijn bij Lampdirect verkrijgbaar voor armaturen met een conventioneel voorschakelapparaat (EM) en een elektronisch voorschakelapparaat (HF). Ook kun je bij Lampdirect terecht voor Universele (UN) LED TL buizen. Voor LED TL-buizen die in een conventioneel armatuur geplaatst worden, leveren wij automatisch een starter mee. Andere belangrijke voordelen van LED TL buizen zijn de lange levensduur en lage onderhoudskosten. Je kiest de juiste LED TL buis door te kijken naar je huidige lamp. Bij Lampdirect kun je kiezen uit LED TL buizen in T8 formaat, T5 formaat of ronde LED TL buizen in T9 formaat. Ook zijn er verschillende kleurtemperaturen en lengtes verkrijgbaar, zoals LED TL buizen van 120cm of 150cm. Wil je je gehele armatuur vervangen? Ga dan voor een LED geïntegreerd armatuur, zoals een LED paneel of LED montagebalk. Klik hier en ontdek meer tips en informatie over LED TL verlichting ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 602 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat zijn de voordelen van LED TL verlichting?

Ten opzichte van conventionele TL verlichting biedt een LED TL buis vele voordelen! Zo is LED TL verlichting aanzienlijk energiezuiniger. Dat zorgt ervoor dat je qua energiekosten tot ruim 70% zult besparen. Tevens heb je het aankoopbedrag van een LED TL buis al snel weer terugverdiend, terwijl de kosten voor onderhoud en vervanging vanwege de langere levensduur van een TL buis ook lager uitvallen! De diverse LED TL lampen in ons ruime assortiment hebben een levensduur tot ruim 70.000 uur. Dat is bij een gemiddeld verbruik van 60 uur per week (kantoor- en productieomgeving) een levensduur van ruim 22 jaar! Andere voordelen van LED TL is dat het niet kan breken vanwege de polycarbonaat behuizing, terwijl een LED TL buis ook niet warm wordt. Last van je ogen of van hoofdpijn zul je ook niet krijgen, want LED TL verlichting is flikkervrij wanneer het licht wordt aangezet. Bovendien is de aanschaf van een LED TL buis goed voor het milieu, want er zitten geen giftige stoffen in zoals kwik.

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een LED TL buis?

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om vooraf te checken bij het kopen van een LED TL buis. 

De fitting. De meest voorkomende fitting is de G13 fitting, die hoort bij de T8 LED TL buis. Anderzijds is er de G5 fitting en die hoort op zijn beurt bij de T5 LED TL buis. Het verschil tussen beide type LED TL lampen is de diameter. De T5 buis is smaller dan de T8 buis.

De lengte. Je kunt kiezen uit verschillende lengtes. De meest voorkomende zijn 60cm, 90cm, 120cm en 150cm. Check even wat de lengte van je huidige TL verlichting is. Je kunt vervolgens op zoek gaan naar een geschikte 1 op 1 vervanger in dezelfde lengte.

De kleurtemperatuur. Ook hier zijn er diverse opties. Stel jezelf de vraag wat voor effect je wil bereiken met het licht. Wil je sfeer toevoegen of heb je juist veel licht nodig? Qua lichtkleuren heeft Lampdirect LED TL buizen in extra warm wit (2700K), warm wit (3000K), koel wit (4000K) en daglicht wit (6500K). Hou er rekening mee dat het licht van een LED TL buis feller is dan het licht van een conventionele TL buis. Meer informatie over kleurtemperatuur kun je vinden in onze blog: Wat is kleurtemperatuur (Kelvin)?

Type voorschakelapparaat (vsa). Heeft je huidige armatuur een starter en flikkert het licht van je TL buis bij het opstarten? Dan zit er een conventioneel voorschakelapparaat in je armatuur en is een LED TL buis met een LED starter dus geschikt. Zit er geen starter in je armatuur? Dan heb je een elektronisch voorschakelapparaat en heb je dus een LED TL buis zonder LED starter nodig.

 

LED TL

 

Hoe vervang ik een TL buis voor een LED TL buis?

Van plan om je conventionele TL buis in te ruilen voor een duurzame LED buis? Dat juichen we erg toe! De switch van TL naar LED TL is niet moeilijk. Voor het gemak hebben we via onderstaande stappen uitgelegd hoe je snel en eenvoudig je TL verlichting vervangt voor een LED variant.

 1. Schakel de stroom en de zekering uit. 
 2. Verwijder het deksel van het TL armatuur tot je de contacten van de buis kunt zien.
 3. Draai je oude TL buis ongeveer 90 graden naar voren. Wees voorzichtig en draag handschoenen, want als de buis breekt kunnen eventuele glasscherven je verwonden.
 4. Trek de buis naar beneden uit de houder.
 5. Je bent nu klaar om de LED buis te installeren. Lever je oude TL verlichting in bij de milieustraat of een inzamelpunt bij je in de buurt.

 

 

Hoe installeer ik een LED TL buis?

Als een LED starter nodig is, dien je eerst de oude starter te vervangen door een LED variant. Je hebt alleen een LED starter nodig bij een conventionele LED TL buis. Wil je deze online kopen? Dan krijg je van ons automatisch een LED starter meegeleverd.

 1. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld
 2. Verwijder de beschermkappen (indien aanwezig) van het armatuur. 
 3. Verwijder (indien nodig) de oude starter aan het uiteinde van het armatuur en plaats op dezelfde plek de LED starter.
 4. Duw de LED TL buis met beide handen in de fitting van het armatuur en draai de buis een kwartslag om deze vast te zetten. Sluit de kant met het N / L teken aan op de kant van de netstroom.
 5. Schakel de stroom weer in en test of jouw nieuwe LED TL buis goed werkt. Lever je oude TL verlichting in bij de milieustraat of een inzamelpunt bij je in de buurt.

Ondervind je moeite met het installeren van een LED TL buis of twijfel je ergens over? Dan kun je altijd onze blog raadplegen! Daarin kun je onder andere een handige instructievideo vinden, waarin we stap voor stap uitleggen hoe de installatie werkt.

 

Kan ik een LED TL buis plaatsen zonder mijn complete armatuur te hoeven vervangen?

Ja, in de meeste gevallen hoef je het armatuur niet te vervangen en kun je een LED TL lamp heel makkelijk en snel 1 op 1 vervangen voor je oude TL lamp. Wil je een compleet nieuw armatuur ophangen, inclusief de behuizing, kies dan voor een LED Montagebalk, oftewel een LED TL armatuur. 

 

Welke voorschakelappraten zijn geschikt voor een LED TL buis?

Hierbij kunnen we twee kanten op. Een conventioneel voorschakelapparaat (EM) komt het meest voor. Hierbij is er altijd een starter aanwezig, die ervoor zorgt dat de TL buis gaat branden. Deze starter zit tussen het uiteinde van de TL buis en het armatuur. Voor LED TL buizen die op dit type vsa werken, heb je een LED starter nodig. Anderzijds is er het elektronische voorschakelapparaat (HF). Hierbij wordt niet gebruik gemaakt van een starter en dat betekent dus dat er niets in het armatuur hoeft te worden aangepast en dus ook geen LED starter nodig is. 

Philips LED Sensor

Hebben LED buizen een starter nodig? 

Alleen conventionele LED TL buizen hebben een starter nodig. Hierbij gaat het wel om een LED starter. Je sluit een LED starter aan op een LED buis die geschikt is voor conventionele voorschakelapparaten (EM). Wil je een conventionele LED TL buis kopen? Dan krijg je van ons automatisch een LED starter meegeleverd. LED TL verlichting die werkt op een elektronische ballast (HF) hebben geen starter nodig. Wil je weten wat voor type LED TL buis je nodig hebt? Kijk dan simpelweg naar je huidige armatuur en check of er wel of geen starter aanwezig is.

 

Wat is een Universele LED TL buis (UN)?

De letters UN staan voor universeel. Dit betekent dat een LED TL lamp geschikt is voor armaturen met zowel een elektronisch VSA (zonder starter) als een conventioneel armatuur (met starter). Met de aanschaf van een universele LED TL buis hoef je dus niet in het betreffende armatur te checken om welk VSA het gaat, maar kun je dus in elk armatuur dezelfde buis plaatst. Klik hier om al onze Universele LED TL verlichting te bekijken.

 

In welke lengtes zijn LED TL buizen verkrijgbaar? 

LED buizen zijn verkrijgbaar in diverse verschillende lengtes. De meest populaire zijn 60cm, 90cm, 120cm en 150cm. In ons assortiment heb je bij iedere verschillende lengte de keus uit vele topkwaliteit LED TL lampen van topmerken als Noxion, Philips, Osram en Sylvania. Via het filtermenu aan de linkerkant van de pagina kun je op basis van de gewenste lengte alle geschikte producten bekijken. 

Verder kunnen LED TL buizen worden gesorteerd op basis van diameter en fitting. Hierbij heb je 3 verschillende varianten: 

 • T5 LED TL buizen hebben een G5 fitting met een pinafstand van 5mm en een buisdiameter van 16mm. Deze maat is kleiner dan een standaard TL lamp.
 • T8 LED TL buizen hebben een G13 lampvoet met een pinafstand van 13mm en een buisdiameter van 26mm. Dit is de standaard maat voor een TL lamp.
 • T9 Ronde LED TL buizen hebben een G10q fitting en worden gekenmerkt door de ronde vorm. Deze LED TL lampen zijn vooral geschikt om te gebruiken in plafondarmaturen.

Wil je meer weten over het kiezen van de juiste lichtopbrengst (aantal lumen) in verhouding met het wattage van een LED TL buis? Neem dan een kijkje op onze lumen naar Watt pagina.

 

LED vs TL 

Is een LED TL buis goedkoper dan een TL buis?

Qua aanschaf is een LED TL buis iets duurder dan een conventionele TL buis. Echter heb je de aanschafprijs van een LED TL buis vanwege het lage energieverbruik vaak al binnen 2 jaar terugverdiend! Bovendien gaan LED TL lampen langer mee dan gewone TL verlichting, dus in dat opzicht ben je ook voordeliger uit. Waar je normaal gesproken voor een bepaalde periode 2 of 3 TL buizen moet kopen, is daar geen sprake van bij LED. Zo voorkom je dus ook extra onderhoudskosten. Bovendien lever je met de aanschaf van een LED TL buis een mooie bijdrage aan een schoner milieu. Kies dus voor LED!

 

Waarom overstappen van TL buizen naar LED buizen?

Ben je van plan om afscheid te nemen van je oude TL verlichting en de switch te maken naar LED TL? Dat is een uitstekende keuze, waarmee je in meerdere opzichten beter uit bent. Hieronder hebben we een aantal voordelen van LED TL lampen op een rij gezet:

 • Laag energieverbruik / hoge energiebesparing
 • Hoge schakelweerstand / belastbaarheid
 • Onbreekbaar dankzij polycarbonaat behuizing
 • Lange levensduur tot ruim 70.000 branduren
 • Snelle terugverdientijd
 • Uitstekende kleurweergave van ten minste 80-89Ra
 • Volledige lichtopbrengst tot het einde van de levensduur
 • Flikkervrij
 • Vrij van giftige stoffen zoals kwik

 

Zijn LED TL buizen dimbaar?

De meeste LED TL buizen zijn niet dimbaar. Er zijn echter enkele productlijnen die met deze functie zijn uitgerust. Hiertoe behoren onder andere de Philips LEDtube Sensor buizen. Deze kunnen worden gedimd met een apart verkrijgbare sensor, zodat je de helderheid naar eigen wens kunt aanpassen. Let op! Als je een oude dimbare TL buis vervangt door een dimbare LED TL buis, dan dien je ook de dimmer te vervangen. Het totale vermogen ligt bij vervanging vaak onder het minimumvermogen van de dimmer. Als gevolg daarvan is de LED buis moeilijker te dimmen en gaat deze flikkeren. Om dit te vermijden, dien je daarom bij het vervangen van de buis ook de dimmer te vervangen door een LED model. Je kunt deze vinden in onze categorie LED dimmers.

 

Welke LED buizen zijn geschikt voor buitengebruik? 

Indien je op zoek bent naar een LED TL buis om buiten te plaatsen, dien je rekening te houden met met de IP-bescherming van het product. Je kunt niet zomaar een LED TL lamp in de buitenlucht hangen zonder bescherming, want LED TL verlichting is niet waterdicht. In dat geval adviseren we om in plaats van een LED TL lamp een waterdicht armatuur te kiezen dat speciaal geschikt is voor buitengebruik. Dit zijn de zogeheten waterdichte LED armaturen, ofwel LED montagebalken. Armaturen met een IP65 waarde of hoger zijn waterdicht. Hieronder kun je op de gewenste categorie klikken.

- LED Montagebalken

- Waterdichte LED armaturen

- LED Buitenverlichting


Hulp nodig bij het kiezen van de juiste LED TL buis? Bekijk de video!

LED TL buizen zijn de duurzame en energiezuinige 1-op-1 vervangers voor de bekende TL buis. LED TL verlichting wordt op veel verschillende plaatsen gebruikt, zoals in schuren of garages, maar ook op kantoren, scholen of in sporthallen. Wanneer je een TL buis vervangt voor een LED TL buis, zul je tot wel 70% aan energiekosten besparen. Hiervoor hoef je geen aanpassingen te doen aan je armatuur, LED TL buizen zijn bij Lampdirect verkrijgbaar voor armaturen met een conventioneel voorschakelapparaat (EM) en een elektronisch voorschakelapparaat (HF). Ook kun je bij Lampdirect terecht voor Universele (UN) LED TL buizen. Voor LED TL-buizen die in een conventioneel armatuur geplaatst worden, leveren wij automatisch een starter mee. Andere belangrijke voordelen van LED TL buizen zijn de lange levensduur en lage onderhoudskosten. Je kiest de juiste LED TL buis door te kijken naar je huidige lamp. Bij Lampdirect kun je kiezen uit LED TL buizen in T8 formaat, T5 formaat of ronde LED TL buizen in T9 formaat. Ook zijn er verschillende kleurtemperaturen en lengtes verkrijgbaar, zoals LED TL buizen van 120cm of 150cm. Wil je je gehele armatuur vervangen? Ga dan voor een LED geïntegreerd armatuur, zoals een LED paneel of LED montagebalk. Klik hier en ontdek meer tips en informatie over LED TL verlichting ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op 088 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.