Waarom overstappen op LED TL buizen?

Wilt u ook niet langer ieder jaar uw TL verlichting vervangen? Daar kunnen wij u mee helpen! Ons nieuwe assortiment Lampdirect zorgt ervoor dat u jaren niet aan uw verlichting hoeft te denken. Traditionele verlichting behoort tot het verleden, het is nu tijd voor LED verlichting.

LED tube

De voordelen van LED TL

In ons assortiment hebben we een grote keuze TL buizen. Zowel LED als niet. Toch raden we je aan om LED buizen te kiezen. Dit is niet alleen beter voor jouw portemonnee, maar ook voor onze planeet. LED verbruikt namelijk een stuk minder energie, bevatten geen schadelijke gassen en gaan een stuk langer mee dan TL buizen. Omdat de LED buizen een zo'n lange leverduur hebben, zijn ze uitermate geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen of plafonds. Dit scheelt ontzettend in de kosten wanneer monteur met hoogwerker moet langskomen om buizen te vervangen. Deze kosten die vaak over het hoofd worden gezien bij de besparingsberekening. Daarom zien we LED tubes als de opvolger van de TL buis. Eigenlijk een hele logische keuze dus!

 

Hoeveel kan ik besparen met LED TL verlichting?

Vaak kiest men voor traditionele TL verlichting, omdat deze in aanschaf voordeliger zijn. Echter houden zij geen rekening met de kosten op langere termijn, waardoor een LED buis uiteindelijk stukken voordeliger is.

 

  • LED verlichting gebruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichting.
  • LED verlichting heeft een langere levensduur, wat zorgt voor een besparing op vervangings- en onderhoudskosten.
    De gemiddelde levensduur van een normale TL buis is 15.000 branduren, in tegenstelling tot de 40.000 branduren van een LED buis.

 

Hoe kiest u de juiste LED TL buis?

 

  • Gebruik

Er zijn speciale LED buizen voor de verlichting van voedsel of het gebruik in koude ruimtes..

 

  • Lengte en wattage

Kijk goed naar de lengte en het wattage. De lengte staat altijd in verhouding tot het wattage. Kijk goed naar uw huidige verlichting en kies de juiste LED vervanger.

 

  • Voorschakelapparaat en starter

Wanneer u een starter gebruikt, betekent dit dat u een conventioneel VSA heeft, u kiest hiervoor de conventionele LED vervanger die geleverd wordt met dummy starter.Heeft u geen starter in gebruik, dan heeft u een elektronisch VSA. Als u wilt overstappen op LED TL buizen, dan kiest u voor de elektronisch LED buizen uit ons assortiment.

 

  • Kleur temperatuur

3000K: Warm wit licht. Wordt veelal gebruikt in ruimten waar sfeer belangrijk is, bijvoorbeeld in hotels.

4000K: Koel wit licht. Deze lichtkleur wordt veelal gebruikt in kantoren en magazijnen.

6500K: Daglicht wit. Erg koel wit licht dat veelal gebruikt wordt in ziekenhuizen en magazijnen.