Hoe vind ik de juiste E27 lamp?

Op zoek naar een geschikte E27 LED lamp? Dan ben je op de juiste pagina! We leggen je alles uit bij het maken van de juiste keuze, zodat je via Lampdirect jouw nieuwe E27 LED verlichting snel en eenvoudig kunt bestellen. Maak ook kennis met ons ruime en gevarieerde assortiment aan E27 LED lampen in vele soorten en maten, zoals slimme E27 LED lampen en dimbare E27 LED lampen.

 

E27 LED bulb

Wat is een E27 lamp?

De E27 lamp is een van de meest gebruikte lampen op de markt. Dit type verlichting staat ook wel bekend als de lamp met de schroeffitting met een diameter van 27 millimeter. Een lamp met een E27 fitting heeft altijd dezelfde basis qua fitting. Daarentegen kan de vorm van de lamp zelf wel verschillen. Jaren geleden bestond het assortiment van E27 gloeilampen vooral uit exemplaren met de welbekende peervorm en de kaarsvorm. Tegenwoordig kan je ook kiezen uit vele vormen en kleuren, waaronder zelfs speciale vormen zoals een hart, diament of een buis. E27 lampen kunnen vanwege hun veelzijdigheid vrijwel overal worden gebruikt. E27 LED verlichting met een extra warm witte kleurtemperatuur (1800 - 2700 Kelvin) komt het best tot zijn recht als sfeerverlichting in onder meer woonkamers, slaapkamers, hotels, kroegen, restaurants en theaters. Wist je trouwens dat je met de overstap op LED ruim 15 gloeilampen bespaart? Dat komt omdat een gloeilamp 1000 uur mee gaat en een LED lamp ruim 15000 uur. Tel uit je winst! 

 

Hoe ziet E27 LED verlichting eruit?

Wanneer je jezelf een voorstelling maakt van E27 LED verlichting en je denkt daarbij aan een ouderwetse gloeilamp, dan zit je op het juiste spoor. Dat komt ook omdat de traditionele gloeilamp qua uiterlijk precies hetzelfde eruit ziet als een E27 LED lamp. Het belangrijkste verschil zit binnen in de lamp; de LED onderdelen. Dit kan bijvoorbeeld het LED Filament zijn. Dit is de oranje kooldraad, die je vooral bij E27 LED lampen met helder glas heel goed ziet. Dit filament wordt vaak gebruikt als decoratieverlichting. Benieuwd naar alle LED Filament lampen in ons assortiment? Klik dan hier om alle LED filamentlampen te bekijken. 

Kies voor LED! - E27 LED lampen bevatten geen giftige stoffen, gaan 15 keer zo lang mee als traditionele gloeilampen en gebruiken tot wel 90% minder aan stroom. Bovendien is LED verlichting een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Zo help je het milieu dus een handje en zorg je voor het verminderen van de uitstoot van C02.E27 LED lamp

Wil je overstappen naar E27 LED lampen?

Overstappen op LED? Dan is het belangrijk om een aantal dingen vooraf te checken. Allereerst het wattage van je huidige E27 verlichting. Vroeger stond het wattage gelijk aan de hoeveelheid zichtbaar licht. Bij LED verlichting kijken we echter naar de hoeveelheid lumen, oftewel de lichtopbrengst. Wanneer je het filtermenu aan de linkerkant van deze pagina gebruikt voor het kiezen van de juiste E27 LED lamp, zie je de optie 'Vervangt (Watt)'. Wanneer je daar op het betreffende wattage klikt, krijg je direct alle beschikbare E27 LED lampen te zien. Vervolgens kun je de juiste kleurtemperatuur gaan kiezen. Onthoud; hoe lager de kleurtemperatuur (aantal Kelvin), hoe warmer/sfeervoller het licht. Op zoek naar een E27 LED lamp voor in je bureaulamp of thuiswerkplek? Kies dan een E27 LED lamp in 4000 Kelvin (koel wit licht).
Uit welke kleurtemperaturen kan ik kiezen bij het kopen van een E27 LED lamp?

Kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin en geeft aan wat de kleurtoon van het licht is. Hierin maken we onderscheid tussen een aantal soorten, zoals extra warm wit, warm wit en koel wit. Ook zijn er E27 LED lampen in daglicht wit (6500K) verkrijgbaar. In het overzicht hieronder hebben we wat extra informatie voor je op een rij gezet.1700K - 2700K | Extra warm wit licht
3000K - Warm wit licht
4000K - Koel wit licht
DimtoneZijn E27 LED lampen dimbaar?

Jazeker! Met dimbare E27 lampen is het mogelijk om de hoeveelheid licht aan te passen. Ook is het zo dat dimbare lampen ervoor zorgen dat je nog minder energie verbruikt omdat de lamp minder energie nodig heeft wanneer het licht gedimd wordt. Wil je een E27 LED lamp dimmen? Dan heb je een LED dimmer nodig. Ook ben je bij Lampdirect op het juiste adres voor E27 slimme verlichting, ook wel smart verlichting genoemd. Deze lampen kun je via een app aansturen via jouw smartphone of tablet. Ook kun je E27 slimme lampen koppelen aan apparaten zoals Google Home, zodat je de lampen zelfs met je stem kunt bedienen. Benieuwd naar al onze slimme verlichting? Klik dan hier om alle slimme verlichting te bekijken.