• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

T5 LED TL Buizen

T5 LED TL buizen zijn vervangers voor TL buizen met een G5 fitting. Deze smalle buizen werken op een elektronisch voorschakelapparaat waar geen starter voor nodig is. Dit maakt het kiezen en plaatsen van een T5 LED buis erg gemakkelijk. Met de filters aan de linkerkant van deze pagina kies je de juiste lengte en lichtkleur, daarna kies je de door jou gewenste buis. Om de lamp te installeren haal je simpelweg de oude uit het armatuur en plaats je de T5 LED buis er voor terug. Vanaf nu bespaar je een hoop energie!
Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 89 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Hoeveel zuiniger is een T5 LED buis dan een gewone T5 buis?

LED verlichting is aanzienlijk zuiniger! Je kunt tot ruim 70% aan energiekosten besparen met T5 LED verlichting, ten opzichte van een conventionele T5 buis. Hoe dat komt? In eerste instantie omdat LED TL buizen minder vermogen verbruiken. Dat verklaart ook de hoge energiebesparing. Een simpel voorbeeld is een 150cm lange T5 TL buis van 37 Watt, die een conventionele T5 TL buis van 80 Watt in dezelfde lengte vervangt. Het verschil tussen die twee wattages is behoorlijk! Met LED ben je vanaf de allereerste dag verzekerd van lagere energiekosten! Wil je een LED T5 buis online kopen? Bij Lampdirect kun je kiezen uit topkwaliteit verlichting van A-merken als Noxion, Philips en Osram.

 

Voor welke armaturen zijn T5 LED TL buizen geschikt?

T5 LED verlichting is praktisch gezien geschikt voor alle elektronische (HF) armaturen waar reeds T5 verlichting in zit of met een geschikte aansluiting (G5) voor T5 LED buizen. Dit geldt voor zowel open als dichte armaturen voor deze categorie LED TL buizen. Hoe weet je zeker dat het om een T5 LED buis gaat? Dit staat altijd op de LED buis zelf, terwijl je ook naar de fitting kunt kijken. De pinnen van T5 LED buizen zijn 5mm lang en steken iets verder uit, ten opzichte van T8 LED verlichting, dat een bredere diameter (26mm) heeft. Een T5 TL lamp heeft een diameter van 16mm.

 

Hoe lang gaat een T5 TL buis mee?

De meeste LED T5 buizen hebben een levensduur van ruim 50.000 uur. Dat is aanzienlijk meer dan de gemiddeld 15.000 branduren van conventionele TL verlichting. Dat betekent dat je dankzij de aanschaf van LED TL verlichting minder kosten kwijt bent aan vervanging en onderhoud. De levensduur is immers hoger, dus kan de LED buis voor een langere periode blijven hangen. Een ander voordeel is dat LED TL verlichting flikkervrij is, en dus niet knippert wanneer het wordt opgestart. Je zult hierdoor dus geen hinder ondervinden zoals last van je ogen of hoofdpijn.

 

Uit welke lengtes kan ik kiezen bij het kopen van T5 LED buizen?

De meest gangbare maten van T5 LED buizen zijn; 55cm, 115cm en 145cm. Ben je op zoek naar een andere maat, bijvoorbeeld 60cm of 150cm? Dan zit je ook goed bij Lampdirect. Ons assortiment bestaat uit meer dan honderd verschillende duurzame en mileuvriendelijke T5 LED producten. Klik in de tabel hieronder op de gewenste lengte en je krijgt direct alle beschikbare producten te zien.

Lengte T5 LED TL buis Vervangend Wattage
55cm 14 Watt
115cm 28 Watt + 54 Watt
145cm 35 Watt + 80 Watt
Overige lengtes Div. wattages

 

Welke lichtkleur is het best geschikt voor mijn T5 LED TL verlichting?

Een LED buis met warm wit licht? Of toch koel wit? En wat te denken van daglicht wit, is dat niet misschien effectiever? Het zijn vragen die dagelijks door onze klanten gesteld worden. Want het kiezen van de juiste kleurtemperatuur voor een nieuwe T5 TL buis kan lastig zijn. Welke lichtkleur je het best kunt kiezen, hangt vooral af van de plek waar de verlichting komt te hangen. Gaat het om een situatie waarbij veel licht nodig is, of gaat het om een wat meer algemene ruimte zoals een hal of gang? In onderstaand schema schotelen we alle keuzemogelijkheden voor en geven we wat aanvullende informatie.

Kleurtemperatuur Toepassingsgebied
3000 Kelvin - warm wit Algemene ruimtes; hallen, gangen, kleedkamers, wachtkamers
4000 Kelvin - koel wit Scholen, kantoren, vergaderruimtes, showrooms, kantines, keukens
6500 Kelvin - daglicht wit Laboratoria, werkplaatsen, drukkerijen, gezondheidszorg

 

Hoe vervang ik mijn huidige T5 buis voor een T5 LED TL buis?

Dit is ontzettend simpel. Eerst schakel je de stroom uit en laat je de huidige T5 buis even afkoelen. Vervolgens verwijder je deze verlichting uit het armatuur en plaats je jouw nieuwe LED T5 lamp op dezelfde manier. Zo heb je de verlichting dus al binnen een minuut vervangen. Wil je een handige instructievideo zien over het installeren van T5 LED lampen? Kijk dan snel op onze blog: T5 TL Buis vervangen door een LED Buis.

 

Heb ik een LED starter nodig voor het installeren van een T5 LED buis?

Nee, je hebt geen LED starter nodig voor de installatie van een T5 LED TL lamp. Deze TL buizen werken namelijk op een elektronisch voorschakelapparaat (vsa). Ben je specifiek op zoek naar LED TL verlichting met een conventioneel voorschakelapparaat (incl. LED starter)? Klik dan hier.

 

Kun je T5 LED buizen aan elkaar koppelen?

Nee, het is niet mogelijk om meerdere T5 LED TL buizen aan elkaar te koppelen. Ben je op zoek naar LED armaturen die koppelbaar zijn? Dan zijn LED montagebalken / LED TL armaturen beter geschikt. Deze LED armaturen kun je een langere lichtlijn maken. Ideaal voor onder meer magazijnen, bouwmarkten, supermarkten en/of productiehallen.

 

Deze Noxion Avant LEDtube T5 kan worden gebruikt met of zonder voorschakelapparaat ...

T5 LED TL buizen zijn vervangers voor TL buizen met een G5 fitting. Deze smalle buizen werken op een elektronisch voorschakelapparaat waar geen starter voor nodig is. Dit maakt het kiezen en plaatsen van een T5 LED buis erg gemakkelijk. Met de filters aan de linkerkant van deze pagina kies je de juiste lengte en lichtkleur, daarna kies je de door jou gewenste buis. Om de lamp te installeren haal je simpelweg de oude uit het armatuur en plaats je de T5 LED buis er voor terug. Vanaf nu bespaar je een hoop energie!
Toon meer

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.