• Gratis verzending Vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Voor
    23:59
    uur besteld,
    vandaag
    verstuurd*
  • Veilig winkelen met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

Waarom flikkert mijn verlichting?

Je hoeft geen elektricien te zijn om te weten dat er iets mis is wanneer je licht flikkert. Maar wat is er precies mis?


switch

Wat is flikkeren?

 

Het flikkeren van LED verlichting is een veel voorkomend probleem. Het is een van de meest vervelende dingen wanneer het om licht gaat. Het doet je misschien denken aan een horrorfilm, maar elektriciteit is er om ons veilig en comfortabel te laten leven. Flikkerende lampen doen precies het tegenovergestelde.

 

Wat kan ik doen?

 

Eerste oplossing voor een knipperende lamp, is het verwisselen van een oude bulb en hier een nieuwe LED variant voor plaatsen. LED verlichting is in veel vormen en maten verkrijgbaar, het vinden van een goede vervanger is zeker mogelijk. Zorg dat je de stroom uitschakelt en de bulb laat afkoelen voor je hem gaat verwisselen. Flikkert het licht na het wisselen nog steeds? Dan zijn er andere oplossingen mogelijk.

 

Waardoor flikkert de lamp?

 

In meeste gevallen wordt het flikkeren van een lamp veroorzaakt door een verandering in voltage, waardoor het licht opeens gedimd wordt. Maar er zijn ook andere mogelijkheden.

 

Het type licht. We kunnen met zekerheid zeggen dat tl buizen meer knipperen dan LED verlichitng. Dit hangt af van de temperatuur, leeftijd en opstarttijd van de buis. Een beetje flikkeren tijdens het opstarten is gebruikelijk bij een TL buis, maar tegenwoording kan je ook voor een LEDtube kiezen. Deze flikkeren niet. Bekijk hier ons aanbod LED E27 lampen, LED tubes en LED panelen.

 
Dimmers. Bij het dimmen van een lamp kunnen flikkeringen ontstaan. De meeste dimmers zijn gemaakt voor gebruik bij lampen met een hogere elektrische lading. Het dimmen van LED lampen met dit soort dimmers kan problemen veroorzaken. Daarom raden we je aan altijd het bereik van je dimmer te checken voordat je nieuwe lampen aanschaft.

 

Foutieve connecties. Flikkeren van een lamp kan ook veroorzaakt worden door foute connecties in je armatuur of bedrading. Wanneer het licht alleen flikkert wanneer je de lamp net aan doet, kan het bijvoorbeeld aan de lichtknop liggen en niet aan de bulb.


Wanneer je niet zeker bent over de oorzaak van een flikkerende lamp, raden we je aan om advies in te winnen van een professional. Op die manier weet je zeker dat het goed opgelost wordt.
Wil je meer weten over LED verlichting?

 
 

LED dimmer

Hoe kies ik de juiste LED dimmer?


Waar kunnen LED lampen gebruikt worden

Waar kan LED gebruikt worden?


Stijlvol besparen met Retro bulbs.