Energielabel C bedrijven

Banner Download onze WhitepaperBanner Download onze Whitepaper

Het energielabel C voor bedrijven is verplicht over:

Let op! Energielabel C voor bedrijven is verplicht.

Voor ieder kantoor- en bedrijfsgebouw vanaf 100 vierkante meter is per 1 januari 2023 het energielabel C verplicht. Ben je als bedrijf zijnde op deze datum niet in het bezit van energielabel C? Dan riskeer je een boete die kan oplopen tot 81.000 euro, terwijl de overheid in het uiterste geval kan beslissen dat het pand moet sluiten. Daarnaast is het moeilijker om de financiering van een pand te bekostigen, indien deze te boek staat als 'niet-duurzaam'. Voor banken en overige kredietverstrekkers weegt dit tegenwoordig steeds zwaarder. Kortom: hoe sneller alles omtrent dit verplichte energielabel op orde is, hoe beter. Ga dus vandaag nog aan de slag! 

Je behaalt razendsnel een stijging tot wel twee energielabels dankzij LED verlichting! Ook vallen energiekosten gemiddeld zo'n 70% lager uit en gaat LED tot wel 30 jaar mee, waardoor je jouw nieuwe lampen en armaturen minder vaak hoeft te vervangen. Bovendien lever je als bedrijf een mooie bijdrage aan een schoner milieu. Lampdirect helpt je hier graag bij!

EnergielabelsEnergielabels
LampLamp

Wist je dat?
Van alle energiebesparende maatregelen die je kunt nemen heeft LED de snelste terugverdientijd! Oftewel; de meest eenvoudige en snelle manier om energielabel C te verkrijgen is via de aanschaf van LED.

Regels en uitzonderingen: geldt energielabel C voor jouw bedrijf?

Het verplicht stellen van het hebben van energielabel C is niet in alle gevallen verplicht. Om het je makkelijk te maken hebben we hieronder de belangrijkste uitzonderingen op een rij gezet.

  • Het kantoor- of bedrijfspand is kleiner dan 100 vierkante meter;
  • Het kantoor- of bedrijfspand gebruikt geen energie om het binnenklimaat te regelen;
  • Het kantoor- of bedrijfspand is een rijksmonument (artikel 1.1 van de Erfgoedwet);
  • Het kantoor- of bedrijfspand wordt ten hoogste 2 jaar gebruikt;
  • Het kantoor- of bedrijfspand wordt onteigend of is aangekocht in het kader van de onteigeningswet;
  • De gebruiksoppervlakte van de werkzaamheden in het kantoor- of bedrijfspand nemen minder dan 50% van de totale gebruiksoppervlakte van het gebouw in beslag.

Energielabel C in vijf handige stappen

Wil je snel en gemakkelijk checken of het energielabel C per 1 januari 2023 ook voor jouw bedrijf geldt? Via de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit in vijf korte stappen bepalen.

 

Download ons energielabel C whitepaper gratis!


Wil jij het energielabel van jouw bedrijfspand verbeteren? Lees in dit whitepaper hoe je dit gemakkelijk in 4 stappen kunt doen. Vul je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en download deze handige gids gratis! Aanbevolen door Funda in Business!

Download Whitepaper Energielabel C

Whitepaper Lampdirect

 


Voldoet jouw bedrijfsgebouw al aan de eisen?

Volgens cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (bron: RVO.nl) voldoet ruim 60% van alle kantoor/bedrijfspanden nog niet aan de gestelde eisen. Bovendien is er voor de helft van deze bedrijfsruimtes nog geen energielabel geregistreerd. In dat opzicht stelt de de RVO dat de verduurzaming van kantoren en bedrijven momenteel te langzaam gaat om de gestelde doelen in 2023 te kunnen halen. Werk aan de winkel dus! Zorg ervoor dat jouw bedrijfspand aan de gestelde eisen voldoet en zo spoedig mogelijk het juiste energielabel ontvangt. Zo kunnen alle werkzaamheden gewoon blijven doorgaan vanaf 1 januari 2023.

De diverse energielabels lopen uiteen van A (zeer laag energieverbruik) tot aan energielabel G (zeer hoog energieverbruik). Heeft het bedrijfspand of kantoorpand momenteel Energielabel D, maar zijn er al wel energiebesparende maatregelen genomen? Dan bestaat de mogelijkheid dat er nog geen energielabel aan het pand is gekoppeld. 

 

Nog steeds even duurzaam en zuinig

LED is nog altijd een eenvoudige en voordelige manier om een groener energielabel te verkrijgen als bedrijf. Laat je niet verwarren door de nieuwe energielabels die LED lampen en armaturen hebben verkregen! Dit heeft immers te maken met het doel om LED technologie nog duurzamer op de kaart te zetten. Vergelijk je het energieverbruik (wattage) van een LED lichtbron met een conventionele, dan is dit gemiddeld 70% zuiniger in verbruik. Bij ieder product zie je bij de specificaties het huidige energielabel en het label dat wordt vervangen.

 

LED verlichting kantoorLED verlichting kantoor
Wat kan Lampdirect voor jouw bedrijf betekenen?

Wij fungeren graag voor jou als all-in partner! Dit houdt in dat we je van A tot Z zullen voorzien van de beste service. Dat doen we niet alleen met een deskundig lichtadvies en een offerte op maat. Ook verzorgt Lampdirect indien gewenst de complete installatie van alle LED verlichting op locatie. Wij beschikken over een ruim assortiment van uitsluitend topkwaliteit LED verlichting met a-merken zoals Noxion, Philips en Osram, speciaal geschikt voor allerlei bedrijfspanden, zoals kantoren, magazijnen, productiehallen en showrooms. Voor iedere ruimte in een pand hebben wij een passende LED oplossing, die vele jaren mee gaat!

Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact op met onze lichtexperts via onderstaand contactformulier en geef je wensen door.


Meer weten over het verkrijgen van energielabel C? Neem dan contact met ons op!

 

 

Bekijk hieronder de meest populaire LED verlichting voor kantoren